۱۲ آبان ۱۳۹۲، ۶:۵۶

مهر گزارش می دهد/

لزوم تسریع درافتتاح موزه صنایع دستی/ بازارهای جهانی در انتظار هنر ایران زمین

لزوم تسریع درافتتاح موزه صنایع دستی/ بازارهای جهانی در انتظار هنر ایران زمین

تبریز – خبرگزاری مهر : آذربایجان شرقی یکی از کانون های صنایع دستی ایران محسوب می شود که هنرمندان زیادی از این خطه سر بر آورده و همه ساله محصولاتی از صنایع دستی این استان در بازارهای شهرهای مختلف کشور و حتی بازارهای خارجی به فروش می رسانند.

به گزارش خبرنگار مهر، در استان آذربایجان شرقی بافت انواع فرش، قالیچه، جاجیم ، خورجین، گلیم، شال، گلیمچه، ظروف سفالی و سرامیک، اقسام سبد حصیری ، پارچه های پشمی و ابریشمی، سوزن دوزی، نقره سازی، قلاب بافی، سفال‌گری و سراميک سازی، حوله و پتوبافی، مفرش بافی، کفاشی و کفش دوزی و... موارد عمده صنایع دستی را تشکیل می دهند.

قابلیت های بالای هنرمندان استان در زمینه صنایع دستی

تراب محمدی مدیر کل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی در این خصوص می گوید: صنایع دستی حکایت از گذشته و پشینه این مرز و بوم و خطه دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: صنایع دستی آذربایجان‌شرقی هنرهایی هستند که در عین دارا بودن مشتری و بازار فروش مناسب، حکایت از توانمندی‌های هنرمندان چیره دست این استان دارند که قابلیت‌های خود را در محصولی زیبا متجلی کرده‌اند.

وی با اشاره به اين که هر يک از شهرستان هاي استان به يک يا چند نوع صنايع دستي خاص مشهور هستند، گفت: قالي تبريز، قالي هريس، ورني ارسباران، چرم و کفش هاي دست دوز چرمي تبريز، نقره کاري تبريز، سفالگري شبستر و کوزه کنان، ابريشم بافي و چاپ کلافه هاي اسکو و سوزن دوزي ممقان فقط برخي از شاخص ترين صنايع دستي آذربايجان شرقي را تشکيل مي دهند.

محمدی با بيان اين که آذربايجان شرقي از ديرباز يکي از کانون هاي مهم صنايع دستي کشور بوده که وجود ايلات و عشاير، روستاهاي متعدد و تنوع زيستي منطقه نقش به سزايي در شکل گيري آن داشته است، افزود: تنوع هنرهاي بومي و منطقه اي شمال غرب کشور و همچنين وجود هنرمندان مطرح در اين حوزه موجب شد تا این رشته ارزش بالای خود را در این استان نشان دهد.

وی صنایع‌دستی را یکی از پتانسیل‌های عمده‌ی اشتغال‌زایی در استان دانست و گفت: تنوع هنرهای دستی در استان این قابلیت را به وجود آورده است که بتواند سهم قابل توجهی را در اشتغال استان داشته باشد.

ضرورت توسعه آموزشگاه های صنایع دستی در استان

مدیر کل میراث فرهنگی استان ضمن مثبت ارزیابی کردن روند افزایش کمی و کیفی رشته‌های آموزشی صنایع‌دستی طی چند سال اخیر، خواستار توسعه آموزشگاه‌های صنایع دستی به ویژه در شهرستان‌های دارای ظرفیت بالای این استان شد.

محمدی با اشاره به تقاضای بسیار بالای آموزش رشته‌های مختلف صنایع دستی در استان گفت: تقاضای فراوانی که برای یادگیری رشته‌های مختلف صنایع دستی در استان وجود دارد باعث شده تعداد آموزشگاه‌های موجود برای این علاقمندان کافی نبوده و افزایش تعداد و رشته‌های آموزش داده شده در شهرستان‌ها در دستور کار قرار بگیرد.

وی همچنین احیای رشته‌های صنایع دستی منسوخ و فراموش شده را از دیگر اقداماتی خواند که منجر به گسترده‌تر شدن رشته‌های آموزشی مورد تقاضا در استان شده است.

ضرورت ورود به بازار های جهانی برای فروش محصولات صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی اعطای وام، تسهیلات خود اشتغالی و ایجاد امکانات آموزش رایگان برخی رشته‌های دارای بازار کار را از جمله اقدامات موثری دانست که به افزایش اشتغال‌زایی در این صنایع منجر شده است.

محمدی ورود به بازارهای جهانی را حائز اهمیت دانست و گفت : تلاش می‌کنیم تا مجموعه تولید و توزیع را از یکدیگر تفکیک کنیم و در این راستا خواستار همکاری متخصصان حوزه‌ی بازاریابی و فروش در این عرصه هستیم.

وی ادامه داد: با اندکی تنوع در تولید محصول می توانیم به خوبی جایگاه خود را در بین بازار کشورهای خارجی تثبیت کرده و از این راه بتوانیم به اقتصاد مناسبی در این حوزه دست پیدا کنیم.

محمدی استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و فروش اینترنتی محصولات صنایع دستی را راهکار مناسبی برای افزایش حجم صادرات این محصولات دانست و یادآور شد: فضای مجازی می‌تواند بازار رقابتی قابل توجهی را برای صنایع دستی استان ایجاد کند که چنین فضای رقابتی در دنیای فروش مجازی می‌تواند به عرضه محصولات با کیفیت ‌تر در بازار جهانی منجر شود.‏

وی اعلام کرد: با سرمایه گذاری در فروشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی، آموزش رایگان صنایع دستی، احیای هفت رشته منسوخ صنایع دستی از طریق مستند نگاری، پژوهش و کاربری کردن، رفع مشکلات حین تولید محصولات و اتخاذ تصمیمات تشویقی برای هنرمندان توانسته‌ایم صنایع دستی آذربایجان شرقی را تا حد زیادی از کنج درآورده و اصالتشان را به همگان بشناسانیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، شرکت هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را یکی از راهکارهای توانمندسازی آنان دانست و گفت: هنرمندان آذربایجان شرقی در پنج سال اخیر در ۲۱۲ نمایشگاه داخلی و خارجی صنایع دستی حضور داشته‌اند.‏

لزوم تسریع درافتتاح موزه صنایع دستی

در این زمینه بهمن نامورمطلق معاون صنايع دستي کشور در بازديد از خانه صلح جوي تبريز با اشاره به آماده سازي فضاي فيزيکي موزه صنايع  دستي آذربايجان شرقي از سوي اداره کل ميراث فرهنگي استان گفت: ساختمان خانه صلح جو بخوبي مرمت شده است و در آستانه تجهيز و راه اندازي قرار دارد.
 
وی ادامه داد: راه اندازي موزه صنايع دستي با توجه به گستردگي، قدمت و تنوع صنايع دستي در آذربايجان شرقي اقدامي ضروري بوده و تقويت جدي حوزه صنايع دستي استان ها، رويکرد محوري تمام مديران اين سازمان است، زيرا صنايع دستي به عنوان يکي از فاخرترين آثار فرهنگي و تمدني کشور مي تواند در عرصه بين المللي افتخارآفرين باشد.

معاون صنايع دستي کشور با بیان اینکه این محصولات طرفدار زیادی در بین بازار کشورهای خارجی دارد، گفت : همه ساله ميزان زيادي از اين آثار توليدي صادر مي شود که این محصولات داراي ارزش افزوده بالا هستند که علاوه بر درآمدهاي حاصله از طريق صادرات مي تواند روح فرهنگ و هنر اين سرزمين را به جهانيان معرفي کند.

صنایع دستی این استان با دریافت مهرهای اصالت یونسکو ماندگار شده و دارای شهرت جهانی است که اندکی حمایت بیشتر از هنرمندان این رشته و توجه به نیازهای اساسی آن ها و ایجاد رغبت در بین تولیدکنندگان برای ایجاد تنوع بیشتر و راهیابی به بازارهای جهانی ضروری به نظر می رسد.
..................................
گزارش : فائزه زنجانی

کد خبر 2167741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha