به گزارش خبرنگار مهردر جلسه علنی شورای شهر تهران به پیشنهاد کمیسیون شهرسازی و معماری محمد مهدی تندگویان با رای اعضا نماینده شورا در کمیسیون ماده 7 شد .
در این جلسه معاون اجتماعی شهردار تهران گزارشی در خصوص عملکرد خود و معاونتش را در صحن علنی ارائه کرد.
احمد حکیمیپور - عضو شورای شهر با اشاره به گزارشی که به صورت فیلمی کوتاه 20 دقیقه ای در صحن پخش شد گفت: تمام آنچه گفته شد در مورد عملکرد شهرداری در شورای دوم و سوم بوده است. انگار که در شورای اول نه کاری صورت گرفته و نه موضوعی پیگیری شده است و این بی توجهی قابل قبول نیست.
حکیمیپور اضافه کرد: در عملکرد شهرداری تهران برای حوزه فرهنگی اجتماعی شاهد عدم تعادل در بودجه ریزی، تخصیص منابع و عدم تناسب چارت مدیریتی و نتایج حاصل شده هستیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه تخصیص منابع و اعتبارات به همه مناطق به صورت عادلانه و یکسان صورت نمیگیرد و سوال اینجاست که معاونت اجتماعی چه کاری را با چه هزینهای و چه کیفیتی و کدام خروجی و نتیجه انجام میدهد و من معتقدم با رقمهای اعلام شده در مورد اعتبارات این خروجیها قابل قبول نیست و باید بسیار بیشتر باشد.
وی با اشاره به نمایشگاه عطر سیب که به مناسبت ایام محرم چند سالی است برگزار میشود، گفت:به نظر میرسد کنترل و مراقبت خوبی روی بسیاری از اقدامات فرهنگی صورت نمیگیرد به عنوان مثال طبق بررسیها و شنیدههای من در نمایشگاه عطر سیب به برخی هیئتها کمکهای میلیونی قابل توجهی شده است در صورتی که به برخی هیئتها صورت نگرفته و این عدم تناسب در این نمایشگاه کاملا گویا بود.
آموزش ها بر اساس چه الگویی بوده است
همچنین مجتبی شاکری - عضو دیگر شورای شهر تهر ان خاطر نشان کرد: به نظر میرسد برنامههای شهرداری کاملا مناسبت محور است و در این نوع برنامهها هیچ حاصل قابل توجهی برای شهر وجود ندارد و باید به دنبال برنامههای تاثیرگذار باشیم.
وی در ادامه با اشاره به گزارش عملکرد معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران که در حضور قبلیاش در شورا نیمه کاره باقی ماند گفت: در گزارش قبلی آقای ایازی که در مورد سنجش عدالت در شهر بود بدون ارائه عملکرد مناسب و گزارش اقدامات صورت گرفته و آنچه که در حال حاضر در شهر شاهد هستیم، سخن و گزارش به سمت چاقی مردم تهران رفت و این موضوع متناسب با آنچه که قرار بود در جلسه شورا ارائه شود نیست.
شاکری در عین حال خاطر نشان کرد: به نظر میرسد آموزشهای صورت گرفته در مراکز مختلف فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران استاندارد مناسبی ندارد و سوال ما این است که این آموزشها بر اساس چه الگویی صورت میگیرد.
نهادهای اجتماعی جزیره ای عمل می کنند
سلطانی فر عضو دیگر شورای شهر تهران با بیان اینکه حدود 55 وزارتخانه، نهاد، مرکز و یا ارگان فرهنگی اجتماعی متولی این امور هستند افزود: هر کدام از این ارگانها و وزارتخانهها یکدیگر را قبول ندارند و کاملا جزیرهای کار میکنند و طبق آنچه که در این گزارش شاهد بودیم به نظر میرسد مجموعههای شهرداری تهران و نیز خود شهرداری تهران در ارتباط با سایر ارگانها نیز به همین شکل جزیرهای کار میکند.
وی با بیان اینکه بالاخره در جایی باید این امکانات، بودجهها و امکانات به صورتی هماهنگ طراحی شده و توزیع مناسبی در شهر داشته باشند، افزود: شهرداری تهران پاسخ دهد که کدامیک از اقداماتش با هماهنگی و همکاری دستگاههای اجرایی حوزه فرهنگی صورت میگیرد و اگر این اتفاق نمیافتد دلیل آن چیست؟
همچنین عبدالحسین مختاباد - عضو دیگر شورای شهر تهران ضمن تشکر از اقدامات فرهنگی شهرداری تهران از اینکه تبلیغات مناسبی در سطح شهر برای اقدامات صورت گرفته ارائه نمیشود اظهار نارضایتی کرد و گفت: متاسفانه در مورد برخی بخشهای شهرداری تهران نمیتوانیم به عنوان یک عضو درخواست گزارش کنیم چرا که به ما میگویند شما یک عضو شورا هستید و نمیتوانیم فقط به شما گزارش بدهیم.
روایت آباد از مدرسه ای بی تخته سیاه و کتاب
معصومه آباد، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه توسعه اجتماعی باید در شهر تهران مورد توجه قرار گیرد تصریح کرد: پیشنیاز توسعه اجتماعی فقرزدایی است. اما در برخی از محلات تهران فارغ از تابلوی شهرداری هیچ اثری از تهران شهر دوستدار کودک، سالمند، معلول نیست و این مسئله موجب شده است که در کیفیت زندگی برخی شهروندان تفاوت چندانی را با سایر شهروندان ببینیم.
وی با اشاره به حضور خود در ناحیه ۳ منطقه ۲۰ شهرداری تهران گفت: روز گذشته به مناسبت روز دانشآموز در مدرسه این ناحیه حضور داشتم. ۱۳۰ دانشآموز که نه مداد داشتند نه نیمکت، نه تابلویی که بر روی آن بنویسند. تنها شیشهای بود که بر دیواری نصب شده بود و معلم بر روی آن مینوشت.
این عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: آرزوی این کودکان این بود که نامشان را بر روی این شیشه بنویسند و زمانی که از آنها خواسته شد شعار مرگ بر آمریکا بدهند پس از گرفتن کیفشان به رسم هدیه این شعار را سر دادند.
غلامرضا انصاری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه به دلیل نبود هویت و مدیریت واحد در بخش اجتماعی علاوه بر عملکرد سنتی شاهد اختصاص هزینههای زیادی در این حوزه هستیم گفت: این فعالیتها بازده مثبت ندارند و تولیدکننده آسیبهای اجتماعی هستند. از این رو از دولت میخواهیم که نسبت به بخش اجتماعی تولیت واحدی را مشخص کند تا با فعالیت آن به صورت فرابخشی بتوانیم تحولاتی را در حوزه فرهنگی و اجتماعی ایجاد کنیم.
همچنین محسن سرخو در بخش دیگری از اظهارات خود نسبت به وضعیت اماکن ورزشی در مناطق جنوبی شهر تهران اعتراض کرد و گفت: بسیاری از این اماکن ورزشی که در مناطق جنوبی است باید برای شهروندان محروم آنها با شرایط مساعدتری خدمت رسانی کنند، به پیمانکاران واگذار شده و هزینههایی را از مردم میخواهند که آنها امکان پرداخت ندارند و به همین دلیل شهروندان این مناطق امکان استفاده از این فضاها را پیدا نمیکنند.
بن های عطر سیب عادلانه تقسیم شد
در ادامه جلسه سیدمحمدهادی ایازی معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران در حالی که فرصت پاسخگویی کوتاه به سوالات اعضا را داشت گفت: عملکرد اعلام شده در گزارش مربوط به شورای اول شهر تهران نیز بوده است و در کتابی که عملکرد معاونت اجتماعی را در آن ثبت کردهایم کلیه اقدامات مربوط به شورای دوره اول قید شده است.
وی ضمن رد اظهارات اعضای شورا در مورد عدم تناسب اعتبارات با اقدامات صورت گرفته خاطرنشان کرد: قبول داریم که برخی اشکالات ممکن است به وجود بیاید اما قطعا خروجیهای متناسبی از برنامهها داشتهایم و نتایج آن در شهر کاملا مشهود است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه عطر سیب امسال 20 هزار هیئت و تکایای مذهبی مراجعه داشتهاند، گفت: بن کارتهای حمایتی شهرداری به همه هیئتها داده شده و قطعا اگر بی نظمی وجود داشته به حوزه مدیریتی ما بر نمیگردد.
سخنگوی شهردار تهران با اشاره به اظهارات شاکری در مورد نحوه ارائه گزارش در صحن شورا گفت: نمیتوان گزارش عملکرد شش ساله را در 20 دقیقه ارائه کرد و بسیاری از اقدامات معاونت اجتماعی که خود شما هم قبول دارید اقداماتی خوب بوده است در صحن شورا اعلام نشده و فرصت برای توضیح آنها محدود بوده است.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار تهران تاکید کرد که برنامههای معاونت اجتماعی شهرداری تهران به هیچ وجه مناسبت زده نیست و کلیه برنامهها و جشنوارههای مربوط به بخشهای مختلف آن با هماهنگی و برنامهریزی پیش میرود.
همچنین استاندارد آموزش در بخشهای مختلف با 11 شورای راهبردی کاملا هماهنگ است و مجموعههایی نظیر وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش به صورت مستقیم در ارتباط با نظام جامع آموزش و سلامت شهروندی شهرداری تهران قرار دارند.
وی با تایید وجود خلاء مدیریتی واحد فرهنگی در کشور و شهر تهران گفت: دولت باید مدیریت یکپارچه شهری را ایجاد کند و 23 وظیفهای که باید به شهرداریها واگذار کند را هرچه زودتر به شهرداری تهران و سایر شهرداریها واگذار کند.
ایازی مدعی شد که شهرداری تهران در حال حاضر بیشترین ارتباط با هنرمندان داشته و دارد و تعاملی که شهرداری تهران با هنرمندان حوزههای مختلف و شورای عالی خانه هنرمندان دارد هیچ مجموعه دیگری ندارد.
وی افزود: نیازهای هنرمندان در حوزههای مختلف آنقدر زیاد است که شهرداری تهران نمیتواند آنها را پاسخ دهد و گاها مشکلاتی در بخشهای مختلف بروز میکند.
در ادامه جلسه مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه امیدواریم بودجه حوزه اجتماعی فرهنگی شهرداری در سال آینده افزایش یابد، گفت: پیشنهاد میدهم که با توجه به اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران بنا دارد برنامه 5 ساله و برش آن را تهیه و تدوین کند، ما نیز 30 درصد افزایش دهیم.
همچنین در این جلسه یک فوریت اصلاح مصوبه مجوز اخذ عوارض از دکل،آنت تاسیسات مخابراتی و ارتباطی در شهر تهران به تصویب رسید.
نظر شما