به كزارش خبرنگار مهر، دكتر شهاب فقيهي در نشست خبري امروز شنبه بايو متريال را موادي را براي بازسازي بخشهاي آسيب ديده بدن دانست و افزود: اين مواد شامل سلولهاي بنيادي، داربستها و مولكولهاي هدايت كننده هستند در حوزههاي پزشكي و دندانپزشكي كاربرد دارد.
رئيس بخش نانو زيست فناوري پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري با اشاره به برگزاري كنگرهاي در اين زمينه خاطر نشان كرد: كنگره كاربرد بايومتريال در پزشكي بازساختي از 19 تا 22 آذرماه با حضور 5 محقق از كشورهاي كانادا، شيلي، ايتاليا و آمريكا در پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك برگزار خواهد شد.
فقيهي با اشاره به محورهاي اين كنگره اظهار داشت: دراين كنگره در خصوص موضوعاتي چون مهندسي بافت، سلولهاي بنيادي، تصويربرداري در بازيافت انواع بافتها چون قلبي و عروقي، غضروف و پوست بحث و بررسي خواهند كرد.
وي با بيان اينكه اين كنگره با همكاري انجمنهاي جراحان ارتوپدي ايران، جراحان دهان و فك و صورت ايران و انجمن علمي پريودنتولوژي برگزار خواهد شد، ادامه داد: مقرر شده است تا چكيده مقالات ارسال شده به اين كنگره در مجله ISI پژوهشگاه با عنوان iranian Journal of Bioligy به چاپ برسد.
نائب رئيس كنگره كاربرد بايومتريال در پزشكي بازساختي با اشاره به مشكلات كشور در حوزه بايو متريال اضافه كرد: يكي از مشكلات كشور در اين زمينه اين است كه پزشكان با بايو موادي كه در كشور توليد شده است، آشنايي ندارند از اين رو اين كنگره فرصت مناسبي است تا پزشكان با اين دستاوردها آشنا شوند ضمن آنكه تعاملي ميان محققان و پزشكان در اين زمينه ايجاد خواهد شد.
فقيهي برگزاري نمايشگاهي از آخرين دستاوردهاي و محققان در اين حوزه را از برنامههاي جنبي اين كنگره نام برد و افزود: در اين نمايشگاه دستاوردهاي محققان در حوزههاي مرتبط برگزار خواهد شد.
وي به وضعيت ايران در حوزه بايومتريال اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 90 درصد از بايومتريال مورد نياز در حوزه پزشكي بازساختي وارداتي است و ضعفهاي زيادي در اين حوزه داريم از اين رو با برگزاري اين كنگره اميدواريم زمينههاي مناسب توسعه اين بخش در كشور فراهم شود.
نظر شما