۱۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۳۹

دفاع روحانی از مذاکرات ژنو به جای سجادی/ مذاکره رئیسان دوفراکسیون مجلس با رئیس دفتر رئیس جمهور

دفاع روحانی از مذاکرات ژنو به جای سجادی/ مذاکره رئیسان دوفراکسیون مجلس با رئیس دفتر رئیس جمهور

جلسه بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به جلسه سخنرانی رئیس جمهور در خصوص مذاکرات ژنو اختصاص یافت و سجادی نیز نتوانست مشکل ابهامات سابقه سیاسی اش را برای نمایندگان توجیه کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، بررسی رای اعتماد به سومین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان برای تکمیل کابینه یازدهم در حالی پایان یافت که این بار نیز وزیر پیشنهادی موفق به کسب رای اعتماد لازم نشد.  

24 مردادماه مسعود سلطانی فر که به همراه سایر وزیران پیشنهادی روحانی عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان معرفی شده بود نتوانست رای اعتماد مجلس را جلب کند. صالحی امیری نیز 5 آبان ماه نتوانست رای اعتماد مجلس را جلب کند. نمایندگان مجلس در مورد هر دوی این وزرای پیشنهادی ابهاماتی را در سابقه سیاسی آنها به ویژه در فتنه 88 مطرح می کردند . این در حالی است که در مورد سجادی نیز استعفای اعتراضی وی در پی وقایع پایان کار مجلس ششم و عدم عذر خواهی وی از این اقدام دلیل نمایندگان برای عدم رای اعتماد به وی ذکر شده است. 

جلسه رای اعتماد امروز حدود ساعت 8:10 صبح آغاز شد و حسن روحانی رئیس جمهور دقایقی پس از آغاز جلسه در صحن علنی حاضر شد.

روحانی در ابتدای سخنانش خطاب به نمایندگان، گفت: ظاهرا مقرر شده گاهی وقت ها یکشنبه ها خدمت شما برسیم، البته می توانیم طور دیگری هم در خدمت شما باشیم که فقط بحث بررسی صلاحیت وزرا نباشد.

رئیس جمهور حدود 45 دقیقه از وقتی را که برای دفاع از وزیر پیشنهادی اش طبق آیین نامه در اختیار داشت به دفاع از تیم مذاکره کننده ایران و بیان توضیحاتی در خصوص متن مذاکرات پرداخت.

رئیس جمهور با بیان اینکه 84 روز از ابتدای دولت گذشته، قول داد که در پایان 100 روز گزارشی از وضعیت کشور ارائه دهد.

روحانی همچنین گفت: باید زمان معقول و مناسبی در اختیار مجریان بگذاریم تا بتوانیم کارنامه و عملکرد آنها را در میزان سنجش قرار دهیم.

رئیس جمهور یک ربع پایانی سخنان خود در صحن علنی را به دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اختصاص داد و گفت: بیشتر از آنکه خودم را مسئول اجرایی بدانم، مجلسی می دانم زیرا 20 سال خادم ملت بودم.

وی همچنین از دوست شهیدش در قیام 15 خرداد 42 قم نیز یاد کرد و گفت 15 سال داشتم که همراه دوست 16-17 ساله ام حجت الاسلام طالقانی در تظاهرات شرکت کردیم که دوستم شهید شد.

روحانی در دفاع از سجادی، گفت: وی 6 دوره بازیهای المپیک را هدایت کرده، استادی کارآزموده، صاحب نظر، پرتلاش، دارای تجارب ارزشمند و سوابق خوب است که مسئولیت ورزش را در وزارت آموزش و پرورش برعهده داشته است.

پس از پایان سخنرانی رئیس جمهور، نمایندگان اطراف وی جمع شدند و این موضوع تذکرات هیات رئیسه را در پی داشت.

محمد بیاتیان نماینده بیجار، نادر قاضی پور نماینده ارومیه و زهره طبیب زاده و فاطمه رهبر نمایندگان مردم تهران مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان و اسماعیل جلیلی نماینده مسجد سلیمان، سید شریف حسینی نماینده اهواز و کمال الدین پیرموذن نماینده اردبیل به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در صحن علنی سخنرانی کردند.

مهدی کوچک زاده نماینده مردم تهران که پیش از این نیز در مخالفت با کابینه صحبت کرده بود با حضور در کنار نادر قاضی پور که قرار بود مخالف وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان صحبت کند، با هیجان نکاتی را به وی یادآور می شد و قاضی پور نیز سریع یادداشت برمی داشت.

محمد بیاتیان که در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت می کرد از معامله سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با صالحی امیری که پیش از این نتوانسته بود رای اعتماد مجلس را جذب کند، برای پست ریاست کمیته ملی المپیک خبر داد و نسبت به انتصاب آقازاده هایی که قبلا در حوزه ورزش فساد می کردند، هشدار داد.

بیاتیان همچنین تاکید کرد: عدم رای اعتماد مجلس به دو وزیر قبلی ناشی از تندروی نبود بلکه ناشی از تدبیر مجلس برای اداره کشور بود.

 رئیس جمهور ساعت 9:45 با بدرقه ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی جلسه را ترک کرد.

کمال الدین پیرموذن نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی که در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان صحبت می کرد با شور و هیجان گفت: بنازم به ناز شست رئیس جمهور که شخصیتی را که یار رجایی بود به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرد.

پیرموذن در ابتدای سخنانش توهین به رئیس جمهور را محکوم کرد و گفت: موضوع استعفای سجادی را بر ایشان ببخشید.

پس از پایان اظهارات پیرموذن، علی لاریجانی رئیس مجلس که همیشه از جانب پیرموذن به عنوان رئیس گلم خطاب می شود، گفت تشکر می کنیم از آقای پیرموذن گلم.

فاطمه رهبر نماینده تهران که در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت می کرد، گفت: سجادی سال 82 در قضیه خروج از حاکمیت مجلس ششم استعفا داده بود، باید در حضور نمایندگان مجلس و ملت از این کار عذرخواهی کند.

در این میان مذاکرات حداد عادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی و کاظم جلالی رئیس فراکسیون رهروان مجلس شورای اسلامی گرم بود و مدت زیادی طول کشید. جلالی و حداد عادل هر کدام جداگانه با نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور نیز مذاکرات طولانی داشتند.

سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان نیز در توضیح استعفایش همزمان با جریانات اواخر مجلس ششم گفت: من به عنوان مدیر حرفه ای و نه سیاسی و مدیری که 32 سال در این کشور تلاش کرده به عنوان سرباز انقلاب در جناح خاص سیاسی نیستم و مدیر ورزش هستم. در آن زمان بنا به شرایط آن زمان استعفا را انجام دادم و از این حرکت دفاع نمی کنم و نخواهم کرد، پیش آمد.

سجادی در جلسه امروز صبح فراکسیون رهروان مجلس شورای اسلامی نیز گفته بود که استعفایش حرکتی بود که "پیش آمد و انجام شد".

در پایان سومین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان رئیس جمهور نیز نتوانست رای اعتماد نمایندگان را کسب کند. وی نیز به دلیل ابهاماتی که در سابقه سیاسی اش وجود داشت در کنار دو وزیر پیشنهادی قبلی رای اعتماد مجلس را کسب نکرد. 

رئیس جمهور بلافاصله محمد گودرزی را به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه نوپای ورزش و جوانان به مجلس معرفی کرد و قرار است جلسه رای اعتماد به وی یکشنبه هفته آینده برگزار شود.

کد خبر 2173020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha