به گزارش خبرنگار مهر، صدیف بيك زاده عصر سه شنبه در جلسه توسعه تجارت خارجی در اردبیل افزود: يكي از مزيت هاي این استان بالا بودن حجم ترانزيت نسبت به حجم صادرات است، بطوريكه ارزش كالاهاي ترانزيت شده از استان طی شش ماهه اول سال بالغ بر 628 ميليون دلار بوده است.
وي با بیان اینکه این میزان ترانزیت کالا بیشتر از صادرات استان بوده است، افزود : برغم كاهش ارزش صادرات استان طی امسال، ارزش كالاهاي ترانزيت شده شش ماهه اول 92 نسبت به مدت مشابه سال قبل 38درصد افزايش داشته است .
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در عین حال با اشاره به صادرات غیرنفتی این استان تاکید کرد: عمده محصولات صادراتي استان در اين مدت مصنوعات پلاستيكي با 27.7 درصد، سيب زميني 13.5 درصد، انواع مصالح ساختماني 8.2 درصد و نوشيدني ها 6.2 درصد بود.
وی بیشترین صادرات استان را مربوط به بخش صنعت عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس آمار و اطلاعات گمركي، سهم كالاهاي صنعتي استان از كل صادرات در شش ماهه اول سال 92، حدود 62.3درصد بوده و اين در حالي است كه اين سهم در مدت مشابه سال قبل52.9 درصد بود.
بيك زاده همچنین بيشترين صادرات استان اردبيل را آذربايجان با 77 درصد، عراق 12 درصد، گرجستان هفت درصد، افغانستان دو درصد و پاكستان با 1.3 درصد عنوان کرد.
وی تصریح کرد: كشورهايي كه بيشترين واردات از آنها به استان اردبيل انجام شده آلمان با 16.5 درصد، آذربايجان 15.1 درصد، مالزي 15.1 درصد، تركيه 14.1 درصد و هند 8.6 درصد بوده است .
این مسئول خواستار ایجاد تنوع در محصولات صادراتي استان و كشورهاي هدف صادراتي به منظور جلوگيري از هرگونه نوسان غيرمعقول در حجم و ارزش صادرات شد و عنوان کرد: وابستگي صادرات استان به يك محصول و يك كشور باعث مي شود كه در صورت ايجاد تغييرات در آنها صادرات استان به شدت تحت تاثير قرار گيرد .
نظر شما