۲۲ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۰۲

گزارش مهر/

عزاداری محرم میراثی معنوی برای فرزندان/ قلبهای کوچکی که با عشق "علی اصغر" می تپد

عزاداری محرم میراثی معنوی برای فرزندان/ قلبهای کوچکی که با عشق "علی اصغر" می تپد

مشهد - خبرگزاری مهر: "جان نثاران علی اصغر" نام هیئتی است که با تپش قلب فرزندان یکی ازمحله های شهر امام رضا برای کودکان شهید کربلا پا گرفته و نوجوانان شرکت کننده در آن عزاداری ماه محرم را به عنوان میراثی معنوی به ارث برده اند تا درشبهای عاشورایی این شهرمقدس زیر پرچم های سبز و سرخ این ماه خاطراتی از با هم بودن را در مکتب اهل بیت(ع) و درس های عاشورا را به یاد بسپارند و این عشق سرخ در قلبهای کوچکشان شناور بماند.

به گزارش خبرنگارمهر، همراه با هیئات مذهبی در مشهد الرضا عزاداران کوچک امام حسين (ع) نیز با سينه زني و همراهي با مداح اهل بيت (ع) شور حسيني خود را به نمايش گذاشته اند و با پوشيدن لباس هاي مشکي و تشکیل هیئت های کوچک عزاداری ویژه نوجوانان  ايام سوگواري آن حضرت را برپا می کنند.

برای عرض تسلیت به پیشگاه حضرت رضا(ع) و با یاد کاروان کربلا پیاده پای به راه حرم رضوی می گذارم و در این مسیر در یکی ازمحله های شهرامام رضا، جنب وجوش تعدادی نوجوان توجهم را جلب می کند؛ اینها که برق نگاهشان جواب همه سئوال های من است ؛ زیر بیرق حسین ایستاده اند و درس های عاشورا را مرور می کنند.

اسم مردان کوچک ثبت درطومارعزاداران

با این گروه عاشق ابا عبدالله به صحبت می نشینم و امیر حسین حقیقی، رئیس هیئت که بزرگمردی کوچک است عنوان می کند که محفل کوچکشان را به عشق نوجوانان شهید کربلا راه انداخته اند و علاوه بر مدیحه سرایی و روضه خوانی روایت کربلا را نیز باهم مرور می کنند تا اسمشان در طومارعزادارن حسین ثبت شود.

او این فضای معنوی را برای خبرنگار مهر اینگونه توصیف می کند: نورانیت عزاداری های امام حسین (ع) باعث می شود که بچه ها با هم دوستانه رفتارکنند و بعد ماه محرم هم این رابطه ادامه پیدا کند.

وی دوستی های این محافل را صمیمی و پاک می داند ومی گوید: البته والدین هم به جمع بچه های هیئت اطمینان دارند چون همه آنها با ایمان هستند و می توانند دوستان خوبی باشند.

امیر حسین که نوجوانی مدیر و باهوش به نظر می رسد ادامه می دهد: مادرم از کودکی من را به  مسجد می برد؛ وقتی بزرگتر شدم با پدرم به هیئت رفتم و آنها معتقدند که من بیمه حضرت علی اصغر هستم.

راه اهل بیت نوجوان را از آسیب اجتماعی دور می کند

او می گوید: به نظرم اگر بچه ها با این خاندان آشنا شوند بهتر می توانند راه زندگیشان را پیدا کنند و از بسیاری از خطرهای روحی و روانی و آسیب های اجتماعی در امان می مانند.

امیر حسین مانند یک کارشناس مذهبی به بحث می نشیند و با اینکه  14 سال بیشتر ندارد اما بزرگتر ازسن شناسنامه اش حرف می زند و درسهای بزرگی از مکتب اهل بیت را برایم بازگو می کند.

هم صحبت شدن با  او برایم مسلم می کند که پای سفره اهل بیت می توانیم فرزندی شایسته تربیت کنیم و تاثیر تربیت دینی و سبک زندگی اسلامی را برای نمایان می کند.

شب سردی است اما  آتش عشق این مردم گرمم می کند و با پای جان برای زیارت مولای عشق می روم ؛ گنبد طلایی اش را که می بینم اشک از دیدگانم سرازیر می شود و آرزو می کنم همه فرزندان سرزمینم در مکتب اهل بیت(ع) تربیت شوند و هیچ پدر و مادری فرزندش را غرق در آسیبی اجتماعی نبیند.

آموزش مفاهیم عمیق و ارزشمند مذهبی

 به این بهانه با کارشناسی مذهبی به گفتگو می نشینم تا تاثیر حضور کودکان و نوجوانان در عزاداری های ماه محرم تبیین شود.

حجت الاسلام علی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: شرکت در عزاداری ها برای کودکان و نوجوانان آموزش مفاهیم عمیق و ارزشمند مذهبی است که آنها را باسیره  امامان معصوم آشنا می کند.

وی ادامه می دهد: تنها این نیست که فرزندانمان در عزاداری شرکت می کنند بلکه آنها با حضور در جمعی عاشق محبت را می آموزند.

وی این محافل را آموزشگاهی می داند که در آنها نوجوان با مفاهیم والای انسانی آشنا می شود و درسهای عاشورایی برای او بازگو می شود و مشاهده چشمان اشک بار قلب و دلشان را با رحم و مروت پیوند می زند.

الگو برداری از نوجوانان کربلا

حجت الاسلام حسینی تاکید می کند: نوجوان با شرکت در گردهمایی های مذهبی و پی بردن به چگونگی واقعه عاشورا اینگونه تجربه می کند که وقتی نوجوانانی مانند قاسم و علی اکبر و عبدالله را به میدان بارزه با ظلم می روند  پس او نیز با الگو برداری از آنها می تواند نقش موثری در پیشبرد اهداف جامعه اش داشته باشد، آنچنان که در هشت سال دفاع مقدس شاهد حضور نوجوانانی که در این مکتب پرورش یافته بودند بودیم.

وی با بیان اینکه والدین باید از فرزندشان بیشتر بدانند تا آگاهی لازم را برای پاسخگویی به سئوالات و شبهات نوجوان داشته باشند ادامه می دهد: درست است که ارتباط با اهل بیت بر پایه عشق و محبت با این خاندان است اما فراموش نکنیم که نوجوان باهوش و مطلع امروزی می خواهد بیشتر بداند و داشتن اطلاعات کافی والدین و بزرگترهای او می تواند او را در این راه ثابت قدم کند.

این کارشناس مذهبی با تاکید براینکه کودک و نوجوانان باید شور و شکوه واقعه عاشورا را نیز دریابد توصیه می کند: کودکان به تماشای تعزیه ها و طبل دسته جات علاقه دارند و باید به احساساتشان در این خصوص توجه داشته باشید و آنها را در این مراسم ها شرکت دهید.

عزاداری ماه محرم میراثی معنوی

مراسم عزاداری ماه محرم میراثی است معنوی که  نسل به نسل به فرزندان شیعه سپرده می شود و کودکان و نوجوانانی که همپای والدین به هیئت ها می آیند بذر محبت و عشق به اهل بیت در دلهای کوچکشان ریشه می کند.

در این شبهای آسمانی تاثیر عشق امام حسین(ع)  را می توان در میان همه اهالی این دیار دید و نیز بچه ها همپای بزرگترهایشان به نوکری این خاندان افتخار می کنند و امید دارند که  در این مکتب پیر شوند و در پناه این خاندان سالم زندگی کنند.

........................................

گزارش : زهره رنگ آمیز

کد خبر 2174886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha