۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۹:۰۳

گزارش خبري مهر/

تيمچه حاج شهباز بيجار موزه فرش مي شود/ برنامه ريزي براي توسعه گردشگري در بام ايران

تيمچه حاج شهباز بيجار موزه فرش مي شود/ برنامه ريزي براي توسعه گردشگري در بام ايران

بیجار - خبرگزاری مهر: فرش بيجار نه تنها در ايران كه حتي در ساير كشورهاي جهان نيز شهرت دارد، به همین دلیل قرار است به همت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان و همكاري ادارات و سازمان هاي دولتي اين شهرستان يكي از بناهاي تاريخي و ثبت شده در فهرست آثار ملي كشور به عنوان موزه فرش بام ايران انتخاب و در آينده اي نزديك راه اندازي شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فرش پولادین بیجار این هنر دست ظریفکاران فرش باف بیجاری، از اهمیت زیادی برخوردار است و هنر دستی آن برکت سفره های بسیاری از خانواده های بیجاری و بالاخص در زمان های گذشته بوده است و البته اين روزها نيز بخش زيادي از خانواده هاي بيجاري در مناطق شهري و روستايي همچنان به اين كار مشغول هستند.

فرش بیجار که به سوغات و افتخار بام ایران شهرت یافته است، بافته شده دست بافندگان ماهری است که با آمیخته کردن هنر و احساس و همکاری چشم و دل و دست سرانگشتان خود آنچنان گره های ظریف و دل ربا و در عین حال دارای استحکام بر تار و پود این چله نقش می زنند که ظرافت و زیبایی آن و استحکامش موجب شهرت جهانی فرش بیجار شد.

فرش بیجار بنا به استحکام آن و به دلیل بافت دو گره و ماهرانه‌اش به فرش آهنین شهره یافته است، چنانکه هرچه از بافتش بگذرد نه تنها از ارزش آن کاسته نمی‌شود بلکه زیبایی و ارزشش صد چندان می‌شود.

فرش و گلیم بیجار که پیشینه‌اش به دوران قاجار و صفوی بر می‌گردد نقش بسزایی درجذب گردشگران و اقتصاد بیجار دارد كه البته بر اساس گفته مديران و مسئولان دولتي تا كنون از اين فرصت به شكل مناسبي بهره برداري نشده است.

فرش بیجار، از فرش های است که شهرت جهانی خاصی دارد و هر ایرانی برای یک بار هم شده نام آن را شنیده و آن را با تمامی زیبایی و داشتن نقشه های بی نظیر دوست دارند، علاوه برآن در خارج از کشور نیز افرادی هستند که از خریداران فرش بیجار بوده و علاقه وافری به آن دارند.

با توجه به قدمت فرش بیجار راه اندازی موزه فرش برای این نگین درخشان بام ایران اهمیت بسزایی دارد در همین راستا با تلاش و پیگیری های فرماندار بیجار و دعوت از مسئولین استانی بستر لازم برای ایجاد موزه فرش در بنای تاریخی تیمچه حاج شهباز ایجاد شده و نقطه قوتی را در دل بافندگان این شهرستان را به وجود آورده است.

فرهادمیمنت آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بررسي هاي صورت گرفته در راستاي راه اندازي و ايجاد موزه فرش بيجار، اظهار داشت: راه اندازی موزه فرش بیجار از گام های مهم جذب توریست در این شهرستان است.

فرش بيجار شهرتي جهاني دارد

مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان افزود: تيمچه حاج شهباز که در راسته بازار قديمي بيجار و در بافت قديم اين شهرستان واقع شده با قدمتي تاريخي، کاربندي‌هاي منظم و جلوه‌اي زيبا، محيطي مناسب براي احداث اين موزه در شهرستان است.

میمنت آبادی همچنین از معرفی و ثبت سه منطقه نمونه گردشگری در این شهرستان خبر داد و بیان كرد: روستا و قلعه تاریخی قمچغای، روستا و پل تاریخی صلوات آباد و امامزاده عقیل شهر یاسوکند، سه منطقه تاریخی و فرهنگی شهرستان بیجار است که بعنوان مناطق نمونه گردشگری به ثبت رسیده اند .

وی همچنین از اختصاص اعتبار در راستای مرمت و بازسازی جاده حمزه عرب بیجار خبر داد و گفت: با توجه به سابقه تاریخی و مذهبی امام زاده حمزه عرب و ارتفاع 2600 متری آن اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای مرمت، ایجاد جاده و زیباسازی این امامزاده اختصاص یافته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنايع دستي و گردشگري استان کردستان، همچنین با تاکید بر بهره گیری از صنایع دستی در راستای ایجاد اشتغال اظهار داشت: فرش دست بافت بیجار بعنوان یکی از مرغوبترین، زیباترین و مستحکمترین فرشهای جهان باید بیش از پیش مورد توجه و احیا قرار گیرد چرا که هم اکنون بیش از 200 هزار نفر در کردستان با استفاده از صنایع دستی امرار معاش می کنند .

میمنت آبادی همچنین از مرمت و بازسازی کتیبه تاریخی قلعه قچقايي خبر داد و افزود: این کتیبه که متعلق به هزاره چهارم قبل از میلاد است به روش نیمه تصویری یا هراتیک نگاشته شده و بیش از شش هزار سال قدمت دارد .

وجود 490 اثر تاریخی در بیجار

فرماندار بیجار نیز در گفتگو با خبرنگار مهر و ضمن اشاره به ظرفيت هاي گرشگري و تاريخي اين شهرستان از وجود 490 اثر تاریخی در شهرستان بیجار خبر داد و گفت: 184 اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

وی افزود: شهرستان بیجار با قدمت هفت هزار ساله دارای آثار باستانی و تاریخی متعددی است که قلعه تاریخی قمچقای را می توان به عنوان مهمترین و تاریخی ترین منطقه باستانی بیجار گروس نام برد که هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی از آن بازدید می کنند.

وی همچنین راسته بازار سنتی، تیمچه امیر تومان، تیمچه حاج شهباز در مرکز شهر بیجار، بنای امامزاده عقیل واقع در شهر حسن آباد یاسوکند، قلعه و پل تاریخی صلوات آباد، مسجد تاریخی واقع در روستای خسروآباد بیجار را از دیگر مناطق گردشگری این شهر معرفی کرد.

آثار تاریخی و باستانی هویت مردم است

فرماندار بیجار آثار تاریخی و باستانی را جزئی از هویت مردم این دیار دانست و گفت: با حفاریهای غیر مجاز در اماکن تاریخی برخورد شدید خواهد شد و انتظار مي رود كه با همكاري و مشاركت خود مردم برنامه ريزي براي بهره برداري بهتر از اين فرصت فراهم شود.

وی همچنین به رشد گردشگری در بیجار اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون  یک هتل، دو مهمانپذیر و دو دفتر خدمات گردشگری در این شهرستان فعالیت می کنند .

فرماندار بیجار در پایان ایجاد موزه فرش را بسیار مهم خواند و گفت: ایجاد موزه فرش علاوه بر آگاهي دادن به نسل جوان نسبت به پيشينه و هويت تاريخي منطقه خويش، در جهت جذب گردشگر و جهانگرد نيز موفق خواهد بود.

....................

گزارش؛ سميه رمضان نيا

کد خبر 2175564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha