به گزارش خبرنگار مهر، امروزه تعریف از امنیت از حیث مرجع امنیت و موضوع امنیت دچار تحول شده است. اگر در دوران جنگ سرد امنیت به موضوع نظامی می پرداخت و هدف مرجع آن دولت بود امروزه امنیت طیف وسیعی از موضوعات از محیط زیست گرفته تا مسائل اجتماعی و اقتصادی را مورد توجه دارد و هدف مرجع آن انسان است.
در اسناد سازمان ملل از بین رفتن ارزشها و سنتهای گذشته به عنوان تهدیدی علیه امنیت انسانی و جامعه بشریت یاد شده است که نشان از اهمیت حفظ ارزشها و سنتهای گذشته و انتقال به نسلهای آینده دارد.
پروفسور متیو کرامر استاد فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق دانشگاه کمبریج و مدیر برنامه فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق در این دانشگاه در خصوص این موضوع به خبرنگار مهر گفت: باید توجه داشت که حفظ همه سنتهای گذشته و به خطر افتادن همه آنها تهدیدی علیه امنیت انسانی نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: برخی از سنتهای گذشته خود تهدیدی علیه امنیت انسانی هستند. این سنتها اغلب برای رفاه بشر امری ضروری و اساسی نیستند و حفظ آنها به جامعه بشری نیز صدمه وارد می آورد.
مؤلف "محل تلاقی اخلاق و حقوق" یادآور شد: سنتهای خوب و شایسته را باید حفظ کرد و از این حیث از بین رفتن آنها تهدیدی علیه امنیت انسانی است.
معاون پیشین انجمن حقوق و علوم اجتماعی بریتانیا افزود: نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که تنها از بین رفتن سنتهای خوب گذشته نیست که تهدیدی علیه منیت انسانی است بلکه مسائل و موضوعاتی چون تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست از جمله عواملی هستند که امنیت انسانی را تهدید می کنند.
مؤلف "نظریه حقوق، نظریه سیاسی و شالوده شکنی" در پایان تأکید کرد: بشر امروز با این مسائل و معضلات مواجه است و این در حالی است که توجه درخور برای رفع این مشکلات و تهدیدات وجود ندارد و صورت نمی گیرد.
نظر شما