۱۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۵:۰۵

عرفاني:

15 درصد معتادان تزريقي به بيماري ايدز مبتلا هستند/ شناسایی 639 بیمار مبتلا به ایدز در همدان

15 درصد معتادان تزريقي به بيماري ايدز مبتلا هستند/ شناسایی 639 بیمار مبتلا به ایدز در همدان

همدان- خبرگزاري مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: 15 درصد معتادان تزريقي و چهار و نيم درصد تن فروشان به ويروس اچ آي وي آلوده هستند اما موارد مربوط به خانم هاي باردار نزديك به صفر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسين عرفاني ظهر پنج شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه با بيان اينكه بيش از سه دهه از بروز بيماري ايدز در دنيا مي گذرد، اظهار داشت: هيچ نقطه اي از دنيا، هيچ مليت، هيچ قوميت، هيچ نژاد و هيچ كشوري از اين بيماري مصون نبوده است.

وي با بيان اينكه در جنوب آفريقا بيشتر بحث عامل انتقال بود، عنوان كرد: بيماري ايدز در موج نخست در كشور هاي اروپا و آمريكاي شرقي خود را نشان داد در موج دوم در كشورهاي آمريكاي مركزي و آمريكاي لاتين خود را نشان داد و در موج سوم به ناحيه جنوب شرقي آسيا و جنوب آسيا و موج چهارم به  مناطق مديترانه شرقي، شمال آفريقا، آسياي مركزي و اروپاي شرقي بر مي گردد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اينكه هم اکنون بيش از 35 ميليون نفر در دنيا به بيماري ايذز مبتلا هستند، بيان كرد: 40 ميليون بيمار مبتلا به ايدز تا پايان سال 2012 فوت كرده اند.

عرفاني با بيان اينكه 300 هزار نفر در سال 2012 به شمار مبتلایان به ايدز اضافه شد، ابراز داشت: كاهش موارد جديد در كودكان بيشتر بوده و شاهد كاهش 52 درصدي بيماری ايدز در اطفال بوده ايم.

وي با بيان اينكه در هر ساعت 50 خانم در دنيا به بيماري ايدز مبتلا مي شوند، افزود: در 36 كشور دنيا بيش از 50 درصد ابتلا موارد جديد به بيماري ايدز كاهش داشته و در 17 كشور دنيا بين 16 تا 45 درصد كاهش داشته است.

9 ميليون 700 هزار نفر در دنيا به درمان هاي ضد رتروويروسي دسترسي داشته اند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بيان اينكه روند موارد جديد ابتلا به بيماري ايدز در بين كودكان كشورهاي متوسط رو به كاهش است، ادامه داد: 9 ميليون 700 هزار نفر در دنيا به درمان هاي ضد رتروويروسي دسترسي داشته اند.

حسين عرفاني با بيان اينكه قبلا اين باور وجود داشت كه اچ اي وي يك بيماري كشنده است، عنوان كرد: اما امروز مي توانيم ادعا كنيم كه ايدز يك بيماري مزمن و عفونی است.

وي با بيان اينكه سازمان جهاني بهداشت تا پايان سال 2015اهدافي را دنبال مي كند، ادامه داد: به صفر رساندن ابتلا جديد به بيماري ايدز، به صفر رساندن موارد مرگ ناشي از بيماري ايدز و به صفر رساندن انگ و تبعيض در بيماران مبتلا به ايدز از اهداف سازمان جهاني بهداشت تا پايان سال 2015است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بيان اينكه سه راه ابتلا به بيماري ايدز وجود دارد، اظهار داشت: ابتلا از طريق مادر و كودك، خون و اشياي مرتبط با خون و ارتباط جنسي و رفتارهاي پرخطر از جمله راه هاي مهم ابتلا به بيماري اچ آي وي است.

عرفاني با بيان اينكه ويروس اچ آي وي فقط در بدن افراد آلوده دوام دارد و در خارج از بدن به زودي از بين مي رود، عنوان كرد: بايد افراد آلوده به ويروس اچ آي وي را شناسايي و آنها را نسبت به بيماري آگاه كنيم تا آن را به ديگران منتقل نكنند و آحاد جامعه به شكلي زندگي كنند كه اين بيماري به بدن آنها وارد نشوند.

9 دهم درصد از افراد مبتلا به ايدز در دنيا از طريق فرآورده هاي خوني آلوده شده اند

وي با بيان اينكه 9 دهم درصد از افراد مبتلا به ايدز در دنيا از طريق فرآورده هاي خوني آلوده شده اند، بيان كرد: راه انتقال بيماي از طريق خون با استفاده از سرنگ هاي مشترك، استفاده از مواد اعتياد آور نسل جديد مانند شيشه، ارتباط جنسي خارج از چارچوب خانوادگي و مادر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بيان اينكه در كشور 27 هزار بيمار مبتلا به اچ آي وي شناسايي شده است، اظهار داشت: حدود 60 هزار بيمار اچ آي وي مثبت در كشور وجود دارد كه هنوز شناسايي نشده است كه بايد اعتماد اين افراد را جلب كنيم و مورد حمايت قرار گيرند.

حسين عرفاني با بيان اينكه در سال هاي اخير سرعت ايجاد دسترسي به درمان افزايش داشته است، عنوان كرد: 15 ميليون نفر در جهان در سال 2012 از داروهاي مخصوص ايدز استفاده كرده اند.

وي با بيان اينكه انجام آزمايش به موقع اچ آي وي، تشخيص زود و درمان موثر شعار امسال سازمان جهاني بهداشت است، ادامه داد: در چند سال گذشته هدف سازمان جهاني بهداشت پاك كردن انگ از روي پيشاني اين افراد بوده و گروه هدف نيز بيشتر جوانان و نوجوانان بوده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بيان اينكه نگراني بيشتر مربوط به موج چهارم ايدز يعني خاورميانه، آسياي مركزي و مديترانه شرقي است، اظهار داشت: درايران ابتلا به بيماري ايدز در سه مرحله بود كه مرحله نخست موارد تك گير در گروه هايي كه رفتار پر خطر دارند كه اين مرحله را پشت سر گذاشتيم، مرحله دوم بيماري در گروه هايي كه رفتار پر خطر دارند و باعث همه گير شدن بيماري مي شوند و مرحله سوم زماني است كه موارد آلودگي از راه تن فروشي در يك جامعه به بيش از پنج درصد افزايش يابد.

چهار و نيم درصد تن فروشان به ويروس اچ آي وي آلوده هستند

عرفاني با بيان اينكه اگر بيشتر از 10 درصد افرادي كه رفتارهاي پر خطر دارند و يا بيش از يك و نيم درصد خانم هاي باردار اچ آي وي مثبت باشند سد شكسته مي شود، افزود: آمار نشان مي دهد كه 15 درصد كساني كه اعتياد تزريقي دارند و چهار و نيم درصد تن فروشان به ويروس اچ آي وي آلوده هستند اما موارد مربوط به خانم هاي باردار نزديك به صفر است.

وي با بيان اينكه تعداد مبتلايان به بيماري ايدز تا پايان تابستان امسال در کشور 27 هزار و 41 نفر است، بيان كرد: در كشور چهار و هزار و 473 بيمار تحت درمان هستند كه هزينه درمان براي هر نفر ماهانه يك ميليون تومان است و پنج هزار و 471 مورد شناخته شده فوت كرده اند.

حسين عرفاني با بيان اينكه در مردان اعتياد و تماس جنسي و در زنان تماس جنسي بيشترين دلايل انتقال بيماري اچ آي وي است، اظهار داشت: اعتياد از سمت مواد افيوني به سمت مواد صنعتي سمت و سو پيدا كرده و از افراد مصرف كننده شيشه به علت توهم هر كاري بر مي آيد.

استان همدان 639 نفر مبتلا به اچ آي وي شناسايي شده است

وي به وضعيت بيماري ايدز در استان همدان اشاره كرد و ادامه داد: در استان همدان 639 نفر مبتلا به اچ آي وي شناسايي شده است كه 195 نفر انها وارد مرحله ايدز شده اند، 173 نفر تحت درمان هستند و 208 نفر نيز اكنون فوت كرده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بيان اينكه 88 درصد مبتلايان به ايدز آقا و 12 درصد خانم هستند، افزود: نسبت درصد ابتلا خانم ها به بيماري ايدز در حال افزايش است.

عرفاني با بيان اينكه سنين 25 تا 34 سال بيشترين گروه مبتلايان به بيماري اچ آي وي را تشكيل مي دهند، ادامه داد: از نظر تاهل 47 درصد افراد مبتلا مجرد، 37 درصد متاهل و 12 و هفتاد دهم درصد مطلقه هستند.

کد خبر 2189284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha