۱۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۸:۲۲

پدر علم ارتباطات ایران درگذشت

پدر علم ارتباطات ایران درگذشت

پروفسور کاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات ایران درگذشت.

به گزارش خبرنگار مهر، معتمدنژاد عصر امروز در سن 79 سالگی درگذشت.

این استاد علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری در چند سال اخیر با بیماری پارکینسون دست و پنجه نرم می کرد و این اواخر دچار فراموشی هم شده بود و به گفته نزدیکانش در کما بسر می برده است.

مراسم تشییع معتمدنژاد شنبه 16 آذر ساعت 9 صبح از مقابل دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود و سپس پیکر او در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده خواهد شد.

بر اساس این گزارش، مراسم ختم پروفسور معتمدنژاد روز دوشنبه 18 آذرماه ساعت 15:30 در مسجد نور تهران برگزار می‌شود.

دکتر کاظم معتمدنژاد، شخصیتی برجسته و البته شناخته شده در حوزه علوم ارتباطات کشور محسوب می‎شود. او از زمره نخستین گروه‎های دانشجویانی است که با سفر به غرب و تحصیل در این رشته، پای مباحث این علم را که در دنیا هم جزو علوم جدید محسوب می‎شود، به کشور باز کردند. معتمدنژاد جزو گروهی از دانش آموختگان قدیمی این رشته بوده که نه تنها به کشور خود بازگشته، بلکه به شکل فعالی، در این زمینه به دانش افزایی جامعه علاقمندان پرداخته، خیلی از اولین‎های این رشته از جمله نخستین دانشکده علوم ارتباطات را در کشورمان بنیان می‎نهد.

وی دارای دکتری حقوق و علوم سیاسی از دانشگاه سوربن فرانسه و نیز دکتری تخصصی روزنامه نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم نظری دانشگاه پاریس بود که سالها در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی به تعلیم و تربیت دانشجویان و روزنامه نگاران مشغول بود. از جمله آثار او می توان به کتاب ها و مقالاتی چون «حقوق مطبوعات»، «ارتباطات بین الملل»، « ارتباط جمعی غربی و انقلاب اسلامی ایران: بازنگری انتقادی نظریه های غربی توسعه بخشی ارتباطات در جهان سوم و تحقیق در پوشش خبری انقلاب اسلامی ایران در وسایل ارتباط جمعی غرب»، « ارتباطات در خدمت انسان ها: برنامه بزرگ یونسکو برای سال های ۱۹۸۴-۸۵»، «ارتباطات و وسایل ارتباطی»، «حقوق ارتباط جمعی»، «روزنامه نگاری»، «روزنامه نگاری: با فصلی جدید در بازنگری روزنامه نگاری معاصر»، « روش تحقیق در محتوای مطبوعات: با کلیاتی درباره تجزیه و تحلیل در ارتباطات جمعی»، «روش مطالعه و بررسی مطبوعات»، «کتابشناسی ارتباطات جمعی در جهان سوم»، «ماکت سازی و صفحه بندی»، «مصاحبه و رپورتاژ»، «مطالعات و تحقیقات انتقادی در ارتباطات اجتماعی»، «مطالعات و تحقیقات انتقادی در ارتباطات اجتماعی»، «مطبوعات، تبلیغات و افکار عمومی»، «مطبوعات و وسایل خبری: ارتباطات و مطبوعات در دنیای امروز» و «وسایل ارتباط جمعی»، اشاره کرد.

خبرگزاری مهر درگذشت این استاد برجسته ارتباطات را به خانواده ایشان و جامعه رسانه ای و دانشگاهی کشور تسلیت می گوید.

 

کد خبر 2189529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha