به گزارش خبرنگار مهر، استاد دفتری به دلیل برخورداری از تجربه حضور در عملیات ها، مدیریت و امدادگری در اکثر زلزله ها به ویژه زلزله بم ، سیلاب ها و حوادث مختلف در طول سه دهه گذشته ایران و جهان و سرشناسی در جوامع بین المللی، به عنوان چهره ای ماندگار و پدر امداد و نجات ایران شناخته می شد.
بیژن دفتری که از سالها پیش با بیماری دست و پنجه نرم میکرد، با وجود شرایط اضطراری دست از فعالیتهای انسان دوستانه نکشید و تا قبل از بستری شدن در بیمارستان همچنان به فعالیت های خود ادامه داد.
دفتری رئیس سابق سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر و فرمانده عملیات امدادی در زمین لرزه بم، در سن ۶۶ سالگی و بعد از تحمل یک دوره بیماری، در بیمارستان ابن سینا به رحمت ایزدی پیوست.
مرد خستگی ناپذیر جمعیت هلال احمر، در دو دوره و جمعا ۱۶ سال ریاست سازمان امداد و نجات را بر عهده داشت.
استاد دفتری به دلیل برخورداری از تجربه حضور در عملیات ها، مدیریت و امدادگری در اکثر زلزله ها، سیلاب ها و حوادث مختلف در طول سه دهه گذشته ایران و جهان و سرشناسی در جوامع بین المللی صلیب سرخ، به عنوان چهره ای ماندگار و پدر امداد و نجات ایران شناخته می شد.
کتاب زندگینامه بیژن دفتری در سوانح توسط معاونت پژوهشی موسسه علمی کاربردی ایران به چاپ رسیده است.
دفتری سمبل واقعی امداد و نجات بود
دبیر کل جمعیت هلال احمر کشور در حاشیه مراسم تشییع پدر امداد و نجات با تاکید بر خدمات ماندگار بیژن دفتری در عرصه امداد و نجات کشور، گفت: استاد دفتری سمبل واقعی امداد و نجات بود.
سید احمد موسوی افزود: همراهی پر شور مردم در این مراسم تنها نشان دهنده گوشه ای از تعلق خاطری است که مردم کشور به ایشان است.
وی افزود: بیژن دفتری به طور کامل خود را وقف امداد و خدمت رسانی به مردم کرده بود و تنها امیدوارم همرزمان این استاد بزرگوار راه ایشان را به گونه ای ادامه دهند که هر روز شاهد توسعه بیشتر در حوزه امداد و نجات باشیم.
دبیر کل جمعیت هلال احمر با اشاره به حضور فعال پدر امداد و نجات ایران در زمین لرزه بم، خاطر نشان کرد: در زلزله بم، من از نزیک شاهد فداکاری استاد دفتری بودم که با وجود بیماری لحظه ای صحنه را ترک نکرد و با ایثار تمام در کنار امدادگران حضور داشت.
بیژن دفتری از بزرگترین افتخارات استان مازندران است
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مازندارن نیزدر حاشیه مراسم تشییع پیکر پدر امداد و نجات ایران، گفت: بیژن دفتری به معنای واقعی کلمه استاد مدیریت بحران بود و در حال حاضر بسیاری از منابع و دستور العمل های موجود در زمینه مدیریت بحران با مشورت و نظر ایشان نوشته شده است.
مهدی ولی پور تصریح کرد: استاد دفتری یکی از بزرگترین افتخارات مردم استان مازندران، جمعیت هلال احمر مازندران و جمعیت هلال احمر کشور محسوب می شد.
وی افزود: استاد گرانقدر عرصه امداد با وجود داشتن پست های بالای مدیریتی همیشه خود را یک امدادگر می دانست و این موضوع تا جایی پیش می رفت که در عملیات های گوناگون بدون در نظر گرفتن جایگاه و پستی که داشتند با تن کردن لباس امدادی پا به پای امدادگران فعالیت می کردند.
به گزارش مهر، سوابق اجرایی پیشکسوت صلیب سرخ جهانی: بنیانگذار طرح شبکه امداد و نجات جمعیت هلال احمر، مدیر دانشگاه علمی کاربردی سوانح طبیعی کشور، محقق و اولین مدرس مدیریت بحران و سوانح کشور، مدیر بیمارستان شهرستان قائمشهر، معاون امداد استان مازندران، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مازندان معاونت خدمات امدادی هلال احمر کل کشور قایم مقام معاونت اداره و مالی هلال احمر ایران و ... بوده است.
نظر شما