به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام یکی از استان های غربی کشور و هم مرز با عراق است که بیشترین مرز مشترک بین ایران و عراق را داراست.
یکی از مزیت هایی که تاکنون در استان ایلام مورد توجه جدی سرمایه گذاران، مسئولین، مردم و مدیران قرار نگرفته است همین مرز است که می توان با توجه خوب و موثر به آن در جهت توسعه و پیشرفت استان و همچنین بالا بردن وضع معیشت و اقتصاد مردم استان از آن بهره برد.
استان واسط عراق یکی از استان هایی که با استان ایلام هم مرز است و تاکنون چندین بار مسئولین این استان با مسئولین استان ایلام دیدار و گفتگو داشته اند این استان یکی از استانهای کشور عراق است که در شرق این کشور و در مرز با ایران قرار دارد. مرکز این استان، شهر کوت است.
شهرهای اصلی استان واسط عبارتاند از کوت، الحی و واسط و شهر کوت در سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی، 450 هزار نفر جمعیت داشته است.
این استان از جمله استان های جنوبی عراق به شمار می رود که می تواند فرصت خوبی برای حضور شرکت های عمرانی ، کالاها و خدمات استان ایلام به شمار آید.
استاندار واسط عراق ظهر یکشنبه در دیدار مقامات استان ایلام در بخشی از سخنان خود از نیاز این استان به خدمات عمرانی، ساختمانی، آب شرب و سیستم توزیع برق و بازسازی و نوسازی شهرک های مسکونی و سیستم فاضلاب شهری خبر داد.
وی که سابقا رئیس شورای این استان بوده که اکنون به عنوان مقام اول اجرایی استان واسط مشغول فعالیت است.
محمود عبدالرضا طلال از توافقات دو طرف و بندهای آن اطلاعات کافی داشته و قول مساعد در خصوص اجرای 20 بند توافق نامه فی مابین دو استان مرزی واسط عراق و ایلام داد.
این مقام مسئول عراقی می گوید: ما توانسته ایم مسئله ی گردش مالی بین ایران و عراق را با تأسیس بانک بلاد اسلامی در تهران حل کنیم و آمادگی داریم یک بانک ایرانی در کورت تأسیس کنیم.
مقام ارشد حکومت عراق در استان واسط از توافق با پنج شرکت ایرانی برای نوسازی و بازسازی مناطق مختلف این استان گفت و تصریح کرد:در نمایشگاه بین المللی تهران جلسه ای با هیئت تجاری ایرانی داشتیم و قرار دادهای مختلفی امضا کردیم و خصوصا برای وارد کردن کالاهای ایرانی منجمله ترانسفورماتورهای برقی مورد نیاز توافقاتی حاصل شد.
استاندار واسط عراق تأکید کرد: با دلی باز و دستانی گشاده از کلیه شرکت های ایرانی استقبال می کنیم.
وی با اشاره به پروژه های عظیم عمرانی که در ایران دیده است، اظهار امیدواری کرد از این گونه پروژه ها در عراق و استان واسط نیز اجرا شود و از شرکت های ایرانی برای بازدید از استان واسط دعوت می کنم.
ابراز رضایت استاندار واسط عراق از اجرای پروژه های عمرانی توسط شرکت های ایرانی به دلیل کیفیت کارهای انجام شده سابق نشان از سابقه خود این شرکت ها در عراق دارد و این فرصت بسیار مناسبی برای صادرات خدمات به کشور عراق است که نیاز مبرم به این گونه خدمات دارد.
محمود عبدالرضا طلال خود در خصوص این شرکت ها می گوید: ما پیش زمینه کامل و مثبتی داریم و می توان گفت شرکت ها ی ایرانی می توانند بازسازی استان واسط عراق را بر عهده بگیرند و این شرکت ها کارایی بسیار عالی و خوبی که در استان نشان دادند بسیار خوب است.
طبق گفته مقامات استان واسط عراق شهرستان مهران جایگاه استراتژیک خوبی برای ارتباط بین دو کشور عراق دارد و باید از این موقعیت استفاده بهینه را انجام داد و تجار بهترین مزیت برای ارتباطات کالا و خدمات بین دو کشور را دارد.
همچنین با تلاش هایی که در استان واسط از طرف مقامات این استان صورت گرفته مسئله بازارهای آزاد تجاری و ارتباطات تجاری بین دو کشور در حال انجام است و مردم و مقامات این استان تمایل بسیار زیادی برای ایجاد یک چنین بازارهای مرزی دارند که این امر می تواند از طرف ایران نیز مورد توجه قرار گرفته و نسبت به ایجاد بازارچه مرزی مهران اقدامات لازم را صورت دهد.
در همین خصوص افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور از مرز مهران به میزان 150 درصد نشانه ی بسیار خوبی از عزم جدی دو استان برای مبادلات بازرگانی است.
همچنین طبق اظهارات مقامات عراقی برای افزایش سطح مبادلات تجاری مجوز ورود لبنیات از یک هفته تا یک ماه برای صادرات محصولات لبنیاتی از ایران اخذ شده است و این امر نشان از عزم جدی طرف عراقی برای افزایش ارتباطات تجاری در مرز مهران است.
از دیگر مواردی که می توان در بحث صادرات کالاهای ایرانی فضاسازی مفید انجام داد حضور در نمایشگاه های کشور های خارجی است که در خصوص صادرات محصولات می توان با شرکت در نمایشگاه هایی که در کشور عراق ایجاد می شود به معرفی کالاهای ایران اقدام نمود در همین زمینه استاندار واسط عراق اعلام آمادگی کرد که از حضور تجار و تولید کنندگان ایلامی برای برگزاری نمایشگاه در استان واسط عراق استقبال می کند و می تواند این نمایشگاه در اواسط سال میلاد انجام شود و ما مفتخر هستیم که نمایشگاهی از تولیدکنندگان ایلامی در واسط داشته باشیم.
لازم به ذکر است چنین استقبالی از حضور شرکت های ایرانی و تولیداتی ایرانی تاکنون از طرف کشور عراق سابقه نداشته است و این فرصتی بسیار مناسب برای فعالان اقتصادی استان ایلام است که از مدیریت فعلی کشور عراق استفاده لازم را برده و نسبت به صدور تولیدات ، محصولات و خدمات خود به این کشور نهایت استفاده را ببرند.
در این زمینه تلاش فعالان بخش خصوصی و تجار و همچنین هماهنگی های مدیریت ارشد استان بسیار ضروری به نظر می رسد.
نظر شما