۱۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۴:۰۳

خان احمدی مطرح کرد:

لزوم کشت پائیزه به جای کشت های بهاره در شرایط خشکسالی

لزوم کشت پائیزه به جای کشت های بهاره در شرایط خشکسالی

اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس منابع کشاورزی استان اصفهان با تشریح عملکرد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان گفت: پیشنهاد کشت پائیزه به جای کشت های بهاره و معرفی ارقام مناسب همانند جو به جای ذرت، از جمله دستاوردهای پژوهشی اخیر در راستای مقابله با بحران آب بوده است که موجب صرفه جویی 750 آب در کشور می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی خان پیش از ظهر امروز احمدی در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش با اشاره به دستاوردهای این مرکز اظهار داشت: افزایش بهره وری تولید از جمله فعالیت های این مرکز بوده است که بر این مبنا تحقیقاتی برای افزایش کیفیت سیب زمینی و یکنواختی غده آن داشته ایم.

وی افزود: به کمک این روش وبا افزایش 20 درصدی تولید سیب زمینی ارزش اقتصادی  تولید سیب زمینی به این روش بالغ بر 30 میلیارد تومان می شود.

رئیس منابع کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه تحقیق برای تولید موادی با سلامت غذایی  بالا از دیگر عملکردهای این مرکز بوده است، افزود: به تازگی سبوس گندم بسیار مورد اقبال عمومی مردم قرار گرفته است و این در حالی است که این سبوس به دلیل بالا بودن میزان زیادی از اسید فیتریک اجازه جذب آهن را نمی دهد و بر این مبنا سبوس گندمی کشت کرده ایم که 80 درصد اسید فیتریک آن گیاه حذف شده است.

وی اضافه کرد: جایگزینی گِل کربنات سدیم کارخانه جات قند به جای کربنات کلسیم مورد استفاده در جیره جوجه های گوشتی و مبارزه با لکه موج سیب زمینی که باعث 20 درصد افت در تولید شده است به کمک مدیریت تلفیقی از جمله دیگر دستاوردهای آن شده است.

خان احمدی با اشاره به اینکه این مرکز علی رغم محدودیت های مالی و کاهش بودجه تحقیقاتی دستاوردهای فراوانی داشته است، افزود: جایگزینی گِل کربنات سدیم کارخانجات قند به جای کربنات کلسیم مورد استفاده در جیره جوجه های گوشتی، مبارزه با لکه موج سیب زمینی که باعث 20 درصد افت در تولید شده است به کمک مدیریت تلفیقی خودکفایی در تولید بذر همانند تولید بذر جدید چغندرقند از جمله این موارد بوده است.

وی افزود:  کاهش آلودگی محیط زیست به کمک جایگزینی روغنی بی خطر به جای سم برای دفع آفات همچون سن گندم، تولید عوامل کنترل بیولوژیک مانند کشف شش نوع زنبور که با بید کلم مقابله می کند به جای استفاده از میزان زیاد سم از جمله دیگر دستاوردهای  این مرکز بوده است.

رئیس منابع کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد: همچنین پیشنهاد کشت پائیزه به جای کشت های بهاره برای حداکثر استفاده از بارش ها و کم بودن تبخیر، معرفی ارقام مناسب برای تولید خصیل جو با خاصیت سیلوسازی خوب قابل جایگزینی به جای ذرت از جمله دستاوردهای پژوهشی اخیر در راستای مقابله با تغییر و بحران آب بوده است که به 75 میلیون مترمکعب صرفه جویی  آب در استان و 750 میلیون متر مکعب در کشور می شود.  
 

کد خبر 2191953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha