به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی کره ای ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح اولین کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی در دانشگاه شاهرود با تاکید بر اینکه دولت یازدهم برای توسعه و پیشرفت کشور در کلیه امور استفاده از نظرات نخبگان در بخش های دانشگاهی و اجرایی را در اولویت های خود قرار داده است، افزود: طبیعتا یکصد روز اول دولت بیشتر صرف مستقر شدن نیروها می شود ولی با این حال به خواست خدا و با توجه به شرایط خاص کنونی باز هم توانسته ایم در این مدت با برنامه پیش برویم.
وی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در یکصد روز اول دولت برنامه ریزی های خوبی را انجام داده است، افزود: در این سازمان سعی شده است شورای مشورتی و جلسات خوبی برگزار شود تا شاهد یک جهش در بخش های مختلف باشیم.
بسترسازی مناسب برای استفاده از نخبگان دانشگاهی و صاحب نظران در حوزه زمین شناسی
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به صدور گواهینامه های اکتشاف در یکصد روز اول استقرار دولت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از برنامه های این سازمان بسترسازی مناسب برای استفاده از نخبگان دانشگاهی و صاحب نظران در این حوزه است.
کره ای تاکید داشت: در بحث منابع معدنی زیرزمینی نیز باید به سمت منابع غیردولتی و بخش خصوصی برویم تا همانطور که در بحث نفت و پتروشیمی نیز این موضوع مورد توجه قرار گرفت که امیدواریم در این حوزه نیز شاهد موفقیت و پیشرفت های جدید باشیم.
وی به فراهم کردن بسترسازی های لازم برای برگزاری این همایش به صورت بین المللی اشاره کرد و اذعان داشت: این گردهمایی با هدف استفاده از نخبگان بین المللی و همچنین برای تلطیف فضای بین المللی برای دولت یازدهم برگزار می شود .
برگزاری کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی در 12 نقطه کشور
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به برگزاری کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی در سایر نقاط کشور نیز اشاره کرد و گفت: به دلیل رویکرد تخصصی وزارت صنایع و معادن سعی شده است که این همایش در 12 نقطه دیگر برگزار شود که به عنوان مثال بحث علوم آب و زمین به شیراز واگذار شده و وزارت نیرو متولی آن است و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین بخش های خصوصی و دانشگاهی نیز در کنار آنها در این امر قرار دارند.
کره ای با بیان اینکه ایده های ارائه شده در موضوع آب در شورای مشورتی ارائه می شود یادآور شد: ایده های ارائه شده پس از طرح در شورا و استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگان مطالعه و برای حل مشکل بحران آب مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه پتانسیل های معدنی هر استان شناسایی و نقشه راه آنها تعیین می شود، ابراز داشت: شورای تصمیم گیری همسو و در راستای اهداف دولت حرکت کرده و به جهت حصول نتایج بهتر و مفید تر از نظرات چندین دانشگاه در داخل و خارج از کشور و همچنین صاحب نظران داخلی و خارجی استفاده می کند.
افتتاح دانشگاه شاهرود در سال 52 با سرمایه و مدیریت بخش خصوصی
رئیس دانشگاه شاهرود نیز در آئین افتتاحیه این همایش ضمن خیرمقدم به اساتید، دانشجویان و میهمانان حاضر در مراسم با اشاره به سالروز تاسیس دانشگاه شاهرود گفت: این دانشگاه در سال 52 با سرمایه و مدیریت بخش خصوصی بنا به ضرورت و وجود معادن زغالسنگ البرز شرقی با ایجاد یک رشته کاردانی استخراج معدن تحت عنوان "مدرسه عالی معدن" ایجاد شد و پس از دوسال فعالیت به منظور فراهم کردن بستر مناسب و تجهیز آن به بخش دولتی واگذار و زیرمجموعه وزارت صنایع و معادن وقت قرار گرفت.
دکتر علی مرادزاده با بیان اینکه در سال 61 این واحد آموزشی به وزارت فرهنگ و آموزش عالی منتقل شد تا در راستای اهداف بلند مدت آموزش عالی مسیر تحول و تکامل را جهت تبدیل به یک دانشگاه مطرح در شمال شرق کشور طی کند افزود: در سال 66 با تاسیس رشته های جدید کارشناسی مهندسی استخراج معدن و کاردانی عمران و برق اولین قدم های تاسیس دانشگاه برداشته شد و تحت عنوان مجتمع آموزش عالی شاهرود فعالیت خود را آغاز کرد.
وی به تلاش مدیران دانشگاه و مساعدت های مسئولان وزارت متبوع و اخذ موافقت های اصولی به جهت ایجاد رشته های مختلف اشاره کرد و افزود: در سال 72 مجتمع آموزشی عالی شاهرود به دانشگاه شاهرود ارتقا یافت و از آنجا که بیشتر رشته های دانشگاه در زمینه های فنی و مهندسی بود در سال 81 به دانشگاه صنعتی شاهرود تبدیل شد.
پذیرش 15 هزار دانشجو در دانشگاه شاهرود/ تحصیل بیش از 30 درصد دانشجویان در مقاطع تکمیلی
رئیس دانشگاه شاهرود اظهار داشت: هم اکنون دانشگاه شاهرود به منظور تنوع بخشی به رشته های دانشگاهی، ارتقای فعالیت های آموزشی و پژوهشی، جذب استعدادهای درخشان و پاسخگویی به متقاضیان تحصیل در رشته های مختلف در چهار پردیس صنعت و فناوری های نوین، علوم انسانی و علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی و پردیس بین الملل مشغول به فعالیت است.
مرادزاده با بیان اینکه اکنون که دانشگاه شاهرود چهل سال فعالیت خود را در عرصه های آموزشی و پژوهشی جشن می گیرد یکی از استوانه های علمی شمال شرق و پیشرو در صنعت و فناوری کشور محسوب می شود بیان داشت: هم اکنون این دانشگاه با فعالیت 15 دانشکده و پذیرش 15 هزار دانشجو در 300 رشته گرایش متفاوت در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که حدود 30 درصد این دانشجویان در مقاطع تکمیلی مشغول به تحصیل هستند فعالیت می کند.
وی با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی ایران در دانشگاه شاهرود گفت: بی شک دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک با وجود توانمندی های علمی و تجهیزات آزمایشگاهی و دستگاهی در منطقه شمال شرق توانسته است نقش خود را در بحث اکتشاف منابع زیرزمینی ایفا نموده و به جایگاه مطلوبی دست یابد.
فعالیت چندانی در بخش منابع زیرزمینی انجام نشده است
رئیس دانشگاه شاهرود با بیان اینکه امروزه کشوری می تواند ادعا کند که اول انرژی داشته باشد افزود: امروزه نقش منابع معدنی مختلف در تولید انرژی، نیاز صنایع مختلف به انواع انرژی و مواد معدنی فلزی و غیر فلزی و نقش این بخش در اشتغالزایی، خودکفایی و استقلال اقتصادی بر کسی پوشیده نیست اما متاسفانه با توجه به گستردگی کشور در این بخش فعالیت چندانی انجام نشده است.
مرادزاده با اشاره به اینکه برای بهره برداری از منابع معدنی زیرزمینی اولین قدم اکتشاف است اظهار داشت: خوشبختانه منابع معدنی در سطح زمین با روش های سنتی به راحتی اکتشاف شده اند یا درحال اکتشاف وبهره برداری اند اما برای اکتشاف و استخراج منابع معدنی زیرزمینی نیاز به تکنیک های مدرن، دانش بالا، به خدمت گرفتن فناورین های نوین و تربیت نیروی متخصص به روز شده جهت اکتشاف و استخراج است.
وی ابراز داشت: امیدواریم این کنفرانس مقدمه ای برای کنفرانس های عمومی که در کشور سالانه برگزار می شود باشد تا متخصصین امر از از سراسر ایران در محیطی صمیمی به تبادل اطلاعات پرداخته و از این رهگذر توشه ای جهت سیر تعالی و اعتلای کشور عزیزمان ایران برداشته شود.
دومین کنگره ذغالسنگ ایران با محوریت دبیرخانه شاهرود در کرمان برگزار می شود
دبیر اجرایی اولین همایش ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی ایران نیز در سخنان خود با ابراز خرسندی از برگزاری کنفرانس در دانشگاه شاهرود گفت: کمیته اجرایی کنفرانس با توجه به تمامی محدودیت های موجود در کشور و به تبع آن دانشگاه شاهرود تلاش کرد با استمداد از تمامی استعدادهای اجرایی موجود در کشور و شاهرود، سازمان ها و شرکت هایی که دغدغه آنها رونق بازار کسب و کار و تحقیق و توسعه است فرایند اجرایی شدن این کنفرانس را پیگیری کند.
علیرضا عرب امیری هدف از برگزاری این کنفرانس را احساس خلا موجود در برگزاری کنفرانس مستقل در بخش اکتشاف منابع معدنی زیرزمینی دانست و افزود: دبیرخانه برپایی این کنفرانس در دانشگاه شاهرود استقرار یافت و هم اکنون در چهار بخش اکتشاف موادمعدنی، مواد هیدورکربوری، آب و منابع زمین گرمایی در حال برگزاری است.
وی در رابطه با آخرین آمار به دست آمده از مقالات ارائه شده دراین همایش اظهار داشت: به طور کلی از 365 مقاله اولیه رسیده به اولین کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی تعداد 210 مقاله معتبر شناخته شد و از این بین 130 مقاله پذیرفته و 85 مقاله دیگر رد شد که 61 مقاله آن به صورت سخنرانی و 69 مقاله دیگر به صورت پوستر ارائه می شود.
دبیر اجرایی اولین همایش ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی ایران با تشکر از دبیرخانه برپایی کنفرانس اعلام داشت: دومین کنگره ذغالسنگ ایران با محوریت دبیرخانه شاهرود سال آینده در کرمان برگزار خواهد شد.
امروزه روش های اکتشافی از حالت سنتی و معمول آن خارج شده است
دبیر علمی این کنفرانس نیز در ادامه طی سخنانی با بیان اینکه منابع زیرزمینی شامل مواد معدنی، مواد هیدروکربوری، آب و منابع زمین گرمایی نقش مهمی در تولید انرژی ایفا می کند گفت: صنایع مختلف برای تولیدات خود نیازمند مواد خام مختلف زیرزمینی همانند مواد معدنی فلزی و غیرفلزی، نفت و مشتقات آن، آب و ... هستند.
کامکار روحانی با اشاره به اینکه برای دستیابی به این مواد در گام نخست اکتشاف آنهاست افزود: امروزه روش های اکتشافی از حالت سنتی و معمول آن خارج شده و استفاده از روش هایی با فناوری های نوین و پیچیده بسیار جدی شده است که این روش ها همواره در حال توسعه است.
وی با تاکید بر اینکه اهداف این روش ها کاهش هزینه های پروژه های اکتشافی است بیان داشت: دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه شاهرود به عنوان یکی از قدیمی ترین مراکز آموزش عالی در زمینه اکتشاف و استخراج مواد معدنی؛ آب و اخیرا نفت و گاز در کشور با پشتوانه علمی و اجرایی قابل توجه به فراهم آوردن زمینه برگزاری یک کنفرانس ملی در زمینه اکتشاف منابع زیرزمینی که به عنوان یک کنفرانس مستقل تا کنون سابقه برگزاری آن در کشور وجود داشته کرده است.
دبیر علمی اولین کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی در پایان ابراز داشت: این کنفرانس با حضور اساتید، صاحب نظران و دانشجویان سراسر کشور در چهار بخش اکتشاف مواد معدنی، هیدورکربوری، آب و منابع زمین گرمایی از امروز به مدت دو روز در این دانشگاه برگزار می شود.
در پایان این مراسم از تمبر یادبود دکتر محمود احمد زاده هروی اولین وزیر صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران رونمایی و با اهدای لوح سپاس از زحمات وی در این حوزه تقدیر و تشکر به عمل آمد.
نظر شما