داریوش یاری فیلمنامهنویس و کارگردان که اکنون سریال "خانهای روی تپه" به کارگردانی او از شبکه دو سیما پخش میشود در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تازهترین کارهای خود اظهار کرد: قرار است یک سریال ماه رمضانی را برای سال آینده کارگردانی کنم که اکنون فیلمنامهاش در معاونت سیما نوشته میشود و علی دادرس و آزیتا ایرایی نگارش آن را برعهده دارند.
وی در اینباره که چه فضایی را برای ساخت این سریال در نظر خواهد داشت، تصریح کرد: صادقانه بگویم یکی از چیزهایی که علاقه دارم در زندگی تجربه کنم، ساخت سریال ماه رمضانی است. هر کدام از ما معرفتی از دین داریم و برخی مواقع به آنات و لحظات خوبی میرسیم که دوست داریم تجربیات شخصیمان در حوزه معنایی از زندگی را در بستر داستان با مردم در میان بگذاریم. من اگر سریال ماه رمضانی بسازم این الگو را دارم.
کارگردان مجموعه مستند "اهل ایمان" ادامه داد: بهتر است ماه رمضان را به عنوان یک فرهنگ ببینیم. آیینهای رمضانی مثل یک لباس بر تن این فرهنگ است که حیف است دیده نشود. در "اهل ایمان" ما نگاه پژوهشی به این ماجرا داشتیم.
یاری تأکید کرد: سفره رمضانی موضوع مهمی است. چرا در سریالها از سمنوی عمه لیلا حرفی زده نمیشود؟ این سمنو تک است و بوی رمضان دارد. از طرفی میتواند در طول سال تکرار شود و بوی رمضان را با خود بیاورد. آش عباس علی هم همینطور.
این کارگردان در پاسخ به اینکه قائل به ایجاد فضای ماورایی در سریال رمضانی خود هست یا خیر؟ تصریح کرد: نمیدانم اینکه طی چند سال متوالی رسم شده حتما فلانی باید سریال رمضان را بسازد چه معنایی دارد؟ مگر آقای ایکس چقدر تجربیات شخصی دارد که بخواهد بگوید. همانطور که گفتم من اگر روزی بخواهم سریال رمضانی بسازم، تجربیات شخصی خود در حوزه معنایی را به کار خواهم گرفت اما برایم سوال است افراد مگر سالی چند هزار تجربه در این حوزه کسب میکنند که سالی 30 قسمتش را میسازند؟!
یاری همچنین از به سرانجام رسیدن مجموعه مستندی خبر داد که سالها برای آنها زحمت کشیده و آرزوی ساختش را دارد.
وی افزود: "کربلا جغرافیای یک تاریخ" مجموعهای است که با موضوع کربلا پیش از ورود امام حسین (ع) تا زمان معاصر در حوزه هنری ساخته خواهد شد.
نظر شما