به گزارش خبرنگار مهر، دومین محموله زیستی حامل یک میمون از نژاد رزوس با نام "فرگام" بامداد امروز شنبه توسط دانشمندان فضایی کشورمان با موفقیت به فضا پرتاب شد و پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع 120 کیلومتر، در مدت زمان حدود 15 دقیقه توانست به زمین بازگردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.
کاوشگر حامل موجود زنده " پژوهش" نام دارد و پس از "پیشگام" که حامل میمون "آفتاب" بود دومین محموله زیستی است که در راستای تحقق اعزام انسان به فضا، توسط سازمان فضایی ایران به فضا پرتاب شده است.
در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل کرده و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت کنند.
این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصان کشورمان این فرصت را می دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.
از ویژگی های جدید این کاوشگر می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگرهای قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالاتری برخوردار است اشاره کرد. بکارگیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.
نظر شما