به گزارش خبرنگار مهر، محمد قربان کیانی صبح شنبه در همایشی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: رشد و توسعه در زمینه های مختلف در صورتی محقق می شود که در برنامه ریزی های هدفمند و کلان کشور، توجه مناسبی به امر پژوهش و فناوری صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه پژوهش و فناوری باید به عنوان یک مساله حیاتی و نیروی محرکه پیشرفت و توسعه پایدار و رسیدن به رفاه و استقلال واقعی جامعه در اولویت قرار گیرد، افزود: تا کنون کشوری در جهان دیده نشده است که بدون توسعه همه جانبه علمی به توسعه اقتصادی و صنعتی برسد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ادامه داد: نقش و اهمیت در توسعه پایدار امروزه بر همه ثابت شده است به طوری که کشورهای توسعه یافته و همچنین مدیران توانمند و معتقد بر استفاده از دانش برای جلوگیری از اتلاف منابع و امکانات و افزایش بهره وری از پژوهش و دستاوردهای علمی بهره می گیرند.
کیانی یادآور شد: شاخص های لازم برای توسعه مانند پژوهشگران توانمند و تعداد تولید مقالات علمی و پژوهشی ISI و ISC و تخصیص اعتبارات و انجام طرح پژوهشی و سوق دادن پایان نامه های دوره ارشد و دکترا به سمت عناوین و موضوعات نوین پژوهشی برای ایجاد توسعه تنها می تواند به عنوان بخشی از تلاش های دانشگاهی در مسیر پیشرفت علمی کشور به شمار می آید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تاکید اسلام بر انجام پژوهش اشاره کرد و بیان کرد: در قرآن کریم و آموزه های دینی همواره بر پژوهش تاکید شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: تحقیق و تدبر از نگاه اسلام بسیار ارزشمند است و دانشگاه ها باید زمینه را برای توسعه تحقیق و پژوهش فراهم کنند.
کیانی افزود: اگر بخواهیم توسعه پایداری در تمامی حوزه ها داشته باشیم باید نگاه ویژه ای به بحث توسعه تحقیق و پژوهش به ویژه در دانشگاه ها داشته باشیم.
وی اظهار داشت: همزمان با توجه به بحث پژوهش مدیران اجرایی نیز باید از نتایج این تحقیقات و پژوهش ها استفاده کنند و طرح هایی را به اجرا برسانند که حاصل پژوهش های علمی است.
گفتنی است در پایان این همایش از 46 پژوهشگر و مخترع کردستانی تجلیل شد و اولین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی با حضور مسئولان دستگاه های اجرایی کردستان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.
نظر شما