۲۵ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۱۴

تلاش وزارت علوم برای حذف موازی‌کاری‌ها/ نبود تفکر دانش‌بنیان دلیل عقب‌ماندگی

تلاش وزارت علوم برای حذف موازی‌کاری‌ها/ نبود تفکر دانش‌بنیان دلیل عقب‌ماندگی

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم حذف موازی‌کاری‌ها در حوزه های پژوهشی را از برنامه های این وزارتخانه نام برد و گفت: یکی از دلایل عقب ماندگی کشورها نبود تفکر دانش بنیان در جامعه است، از این رو باید به جامعه علمی و صنعتی کشور اعلام کرد که سرمایه گذاری در حوزه پژوهشی هزینه‌ای است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر وحید احمدی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر افزود: هفته ای که در آن قرار داریم شاهد حضور فعال صاحبان عرصه علم و فناوری و عرصه دستاوردهای غرورآفرین هستیم که در راستای اقتدار ملی و بین المللی عرضه شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه در دنیای فعلی نگرش و توسعه سیاسی با نگرش های متفاوتی همراه شده است، اظهار داشت: اقتصاد سنتی رنگ باخته است و اقتصاد دانش بنیان و پژوهش بنیان مبنای کار قرار گرفته است و اربابان علم و صاحبان فناوری نقش مهمی را در اقتصاد ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه امروز با واقعیت تلخی مواجه هستیم، ادامه داد: دلیل عقب ماندگی و توسعه نیافتگی کشورها ناشی از نبود تفکر دانش بنیان است و رمز توفیق کشورهای پیشرفته در تحقق چرخه علم، پژوهش و فناوری و تولید ثروت و محصول شکل گرفته از این چرخه است.

احمدی با تاکید بر اینکه فرهنگ حاکم بر جامعه توسعه یافته، فرهنگ اعتقاد به ارزشمندی و ثروت‌زایی علم و نقش کلیدی علم و پژوهش در زندگی مردم است، خاطر نشان کرد: در کشورهای توسعه نیافته و ایران از سال های قبل نبود این فرهنگ و عدم باور قطعی به توانمندی پژوهش و فناوران عامل عقب‌افتادگی کشور بوده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه این فرهنگ باید در کشور  ایجاد شود، ادامه داد: باید این باور را در بخش های علمی و صنعتی کشور ایجاد کنیم که علم و دانش هزینه نیست بلکه ثروت زا است و اگر در این مسیر حرکت نکنیم، همچنان عقب مانده هستیم.

رئیس ستاد ملی هفته پژوهش با اشاره به تاکید دولت و شخص رئیس جمهور به موضوع توسعه علمی و فناوری در کشور یادآور شد: اقتصاد دانش بنیان به عنوان یک رویکرد راهبردی مورد تاکید است و از این رو لازم است تا به برخی موضوعات در این حوزه توجه شود.

احمدی ارائه برنامه ها و ایجاد انسجام در راستای تحقق و تکریم حماسه سیاسی- اقتصادی با نگرش بر توسعه ثروت از طریق توسعه علمی را یکی از این موضوعات دانست و اضافه کرد: علاوه بر آن باید به ایجاد ساز و کار مناسب در تحقق چرخه علم، پژوهش و فناوری و تولید ثروت توجه بیشتری صورت گیرد.

وی همچنین اضافه کرد: علاوه بر این تحقق دانشگاه های نسل سوم یعنی گذر از مراحل ابتدایی دانشگاه صرفا علم‌بنیان و پژوهش‌محور به مرحله تولید ثروت موضوع سومی است که باید در حوزه پژوهش به آن توجه شود.

معاون وزیر علوم با تاکید بر اینکه خوشبختانه در این زمینه‌ها به اندازه کافی قانون و سیاست وجود دارد، ادامه داد: از جمله مسئولیت های این وزارتخانه اجرایی کردن اسناد بالادستی و هدفمند کردن برنامه ها در حوزه های پژوهشی، اتخاذ سیاست‌های تسهیل‌گری و حمایت از دانش‌آموختگان به گونه ای که آنها این دغدغه را از خود دور کنند، تعریف شده است.

احمدی همچنین با تاکید بر جلوگیری از موازی کاری ها در حوزه پژوهشی خاطر نشان کرد: متاسفانه در امور پژوهشی شاهد موازی‌کاری‌هایی هستیم که در صدد حذف این موازی‌کاری‌ها خواهیم بود و امیدواریم به صورت عملیاتی و تقویت برنامه‌ریزی‌ها در جامعه علمی ایجاد امید و نشاط کنیم.

کد خبر 2196528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha