به گزارش خبرنگار مهر، رضا عباس پور ظهر دوشنبه در مراسمي كه به مناسبت هفته پژوهش در سالن علامه بهلول گناباد برگزار شد در جمع دانشجويان اظهار داشت: سه نگرش و رویکردي دینی، سیاسی و محتوایی به دانشگاه اسلامی وجود دارد كه هرسه رویکرد در کلام رهبری و امام راحل و عظیم الشان ما مشاهده می شود.
وي افزود: حجاب و عفاف فراتر از ابلاغیه و بخش نامه هایی است که در دانشگاه ها با موضوع حدود پوشش عنوان می شود.
وي ادامه داد: اسلام تعیین پوشش نکرده است و رنگ و شکل و نوع آن به عرف واگذارشده است.
عباس پور تصريح كرد: صرف نظر از آیات و روایات موجود در موضوع حجاب، اگر روانشناسانه بخواهیم بدانیم چگونه در دختران نیاز به حجاب را بوجود بیاوریم باید بگوییم انسان ها سه بعد بینش ها، بعد گرایش ها و بعد رفتارها دارند که بروز و ظهور دو بعد اول و دوم است.
وي ادامه داد: آن چیزی که طبیعی است و در اغلب موارد مشاهده می شود غلبه گرایش ها و تمایلات بر بینش ها و اعتقادات است.
عباس پور گفت: امروزه همه دختران حجاب و پوشش را دوست دارند اما این غلبه میل به جنس مخالف است که مشکلات را بوجود آورده است.
وي بيان داشت: آنچه که در دانشگاه های امروز مشاهده می شود قبل از اینکه از پوشش نامناسب دانشجویان باید ترسید، باید از تبرج و جلوه گری دانشجویان هراس داشت. وي افزود: پوشش نامناسب مصداقی از تبرج و جلوه گری است به نظر می رسد رابطه ای که بین پسر و دخترهای مجرد در اوج جوانی شان وجود دارد رابطه سالمش هم کمتر از رابطه ناسالمش ضربه نمی زند.
عباس پور گفت: برای فرار از تبرج و جلوه گری و پوشش نامناسب باید موارد زمینه ساز آن را از بین برد و عوامل فراوانی برای رفع آن وجود دارد که برترین آنها فرهنگ سازی است.
عباس پور مساله اختصاصی سازی کلاس ها را مطرح کرده و خطاب به مسئولین دانشگاه ها گفت: قبل از اینکه بحث از تفکیک جنسیتی کلاسها مطرح شود باید بحث اختصاصی سازی کلاس ها را مطرح کرد، آن دختری که می خواهد در یک محیط سالم درس بخواند و نگاهی به او نباشد یا پسری که می خواهد توجهش به دختری جلب نشود و در مباحث علمی تمرکز پیدا کند امروزه چه گناهی کرده است که باید درکلاس های مختلط بنشیند و اين اصلا با اصل آزادی سازگار نیست.
وي افزود: پیشنهاد بنده به مسئولین دانشگاه آزاد، دانشگاه های دیگر شهرستان و مسئولین و متولیان فرهنگی و دینی شهرستان، اختصاصی سازی کلاس هاست و اينكه برای این نوع از دانشجویان کلاس های اختصاصی برگزارشود.
عباس پور ادامه داد: چه بسا دخترانی که به خاطر استهزاء پسران سوالاتشان را در کلاس مطرح نمی کنند و چه بسا دختران و پسرانی که دوست دارند فرای از تبرج گرایی درس بخوانند و تمرکز داشته باشند، اینگونه دانشگاه تولید علم می کند.
وي گفت: حجاب غیر از حریم است، حجاب پرده است اما حریم، تفکیک است چه بسا حجاب هست اما حریم ها رعایت نمی شود و کاش می شد متولیان دینی دانشگاه و شهرستان دنبال این بودند که چه کنیم تا تمایلات و گرایش های دختران و پسران بر بینش ها و اعتقادات آنها غلبه نکند که موجبات همه این مشکلات جامعه و دانشگاه مخصوصا و به طور خاص بحث پوشش از همین جا است و این خود می طلبد کار پژوهشی انجام گیرد و این مساله باید متوجه مسئولین شهرستان، و دانشگاه ها باشد.
نظر شما