۲۵ آذر ۱۳۹۲، ۱۶:۰۹

رئیس کتابخانه مجلس پیشنهاد کرد:

همه اسناد موجود در کشور را به آرشیو ملی منتقل کنید

همه اسناد موجود در کشور را به آرشیو ملی منتقل کنید

رئیس کتابخانه مجلس با اشاره به اهدای حدود 100 هزار برگ سند مربوط به خانواده متین دفتری و فرمانفرما در دوره کوتاه مسئولیتش به آرشیو ملی ایران، این مرکز را تنها مرجع نگهداری و حفظ اسناد ملی در کشور خواند.

به گزارش خبرنگار مهر همایش بین‌المللی اسناد ایرانی صبح امروز دوشنبه 25 آذر با حضور جمعی از پژوهشگران داخلی و خارجی و نیز سفرای برخی کشورهای حوزه آمریکای لاتین در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

محمد رجبی، رئیس کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در این برنامه ابتدا از کتابخانه ملی به عنوان یک کتابخانه مادر و مرکز در کشور یاد کرد و گفت: به دلایل مختلف بسیاری از اسناد به جای اینکه در آرشیو ملی ایران نگهداری شوند، در مراکز دیگر نگهداری می‌شوند. ما البته در مدت اخیر چندین مجموعه سند به آرشیو ملی ایران اهدا کردیم که یکی از آنها مجموعه 70 هزار سند مربوط به خانواده متین دفتری است و دیگری  30 هزار سند مربوط به خانواده فرمانفرما.

وی افزود: غیر از ما اسناد زیادی در آستان قدس رضوی، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، فیلمخانه ملی ایران و آرشیو صدا و سیما نگهداری می‌شود که به عقیده من همه این اسناد باید به نحوی در اختیار آرشیو ملی ایران قرار گیرند.

به گفته رئیس کتابخانه مجلس در این مجموعه نزدیک به 300 هزار سند اهدایی و 16 میلیون سند مربوط به مجلس نگهداری می‌شود که مهم‌ترین آن مشروع مذاکرات مجلس شورای ملی از دوره محمدعلی شاه تا روز پایانی حکومت پهلوی است.

رجبی از قصد کتابخانه مجلس برای تدوین مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان قانون اساسی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمان ملل متحد و مجموعه‌های فرهنگی آن مانند یونسکو در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امیدواریم مشروح مذاکرات مجلس سنا تا پایان سال جاری آماده ارائه شود.

وی افزود: در سال آینده هم مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی با همکاری خود مجلس تدوین خواهد شد.

رئیس کتابخانه مجلس همچنین از انتشار 40 عنوان کتاب در حوزه سندپژوهشی در این مرکز خبر داد و گفت: در اردیبهشت 1393 همایش بررسی مجالس نوزدهم و بیستم شورای ملی در کتابخانه مجلس برگزار خواهد شد. ما همچنین قصد داریم کتب دولتمردانی را هم که اهل قلم بوده‌اند، چاپ کنیم.

در ادامه این برنامه رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ارائه گزارشی از وضعیت فعلی این دانشگاه پرداخت.

کد خبر 2196920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha