به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم که شامگاه سهشنبه 25 آذرماه با اجرای شهرام درخشان مستندساز و عضو هیات داوران جشنواره برگزار شد، حجتالله ایوبی رییس سازمان سینمایی کشور با تقدیر از برگزارکنندگان این دوره گفت: در طول جلساتی که به سینما فلسطین و سینما سپیده میآمدم چهرههایی سرشار از امید را دیدم و به درستی دریافتم که همه فیلمسازان جوان، این جشنواره را از آن خود می دانستند و همه میزبان آن بودند. این حس را من از نگاه و لبخندهایی که در جمعیت میدیدم درک کردم. همه اینها بزرگترین دستاورد و موفقیت جشنواره سینماحقیقت بود و امیدوارم در جشنواره های بعد هم نگاه مدیریتی به همین شکل باشد.
وی افزود: آنچه مسلم است اینکه آینده سینمای ایران روشن است و گذشت دورانی که تقواییها نتوانند فیلم بسازند. ضمن اینکه حضور جوانهای سینماگر در این عرصه امیدبخش و قابل تقدیر است.
لطفا حقیقت و هویت ایرانی را به تصویر بکشید
ایوبی در ادامه با بیان توصیههایی به مستندسازان جوان گفت: به عنوان برادر به همه مستندسازان توصیه میکنم آثاری بسازند که گویای حقیقت و هویت ما ایرانیها باشد. در همین ارتباط مثالی می زنم. روزی جلسهای با یکی از بزرگان سیاستمدار اروپایی داشتم. این بزرگ نقل می کرد که یک روز اخبار رادیو گوش می داده و این اخبار حاوی خبرهایی مبنی بر خشونت و قتل و جنایت بوده است. این سیاستمدار در ادامه گفت آیا در دنیایی به این بزرگی اتفاق های خوب نمی افتد؟ اصلا چه کسانی باید زیبایی های دنیا را تصویر بکشند؟ حالا من خطاب به شما دوستان می گویم که زیباییها را با ساخت فیلم های خوب مستند به رخ جهان بکشید.
رئیس سازمان سینمایی افزود: البته حرفه مستندسازی حرفه مقدسی است و نیازی به امثال من ندارد اگرچه وظیفه دارم راه را برای فیلمسازان باز کنم تا بتوانند زیبایی های ایران را تصویر کنند و این زیبایی را به رخ جهان بکشیم. ایران گنجینه بزرگی برای مستندسازان است که از این گنجینه باید به درستی استفاده شود. بنابراین تولید فیلم مستند بخشی مهم از کارهای ماست. البته آنچه در مراحل پس از تولید اهمیت پیدا می کند پخش و اکران آثار مستند است و امیدواریم بتوانیم فرهنگ دیدن فیلم های مستند را در بین مخاطب ایرانی گسترش دهیم. این فرهنگسازی از وظایف ماست اما در این بین هم فیلمسازان با ساخت آثار خوب و هم رسانه ها باید کمکرسان ما باشند.
ایوبی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: در پایان این قول را می دهیم که شرایطی فراهم شود تا فاصله بین تولید و پخش آثار مستند کوتاه شود. ضمن اینکه ساخت سینمای حقیقت و سینمای مستند در اولویت فعالیت های سازمان سینمایی قرار خواهد گرفت.
از اینکه سینمای مستند را جدی می گیرید ممنونم
در ادامه این مراسم مهدی طباطبایی نژاد دبیر هفتمین جشنواره سینماحقیقت نیز ضمن خیر مقدم به حاضرین در جشنواره گفت: من از حضور گرم همه فیلمسازان تشکر می کنم که باعث رونق گرفتن جشنواره شدند. همچنین مراتب سپاسگذاری خود از مهمانان جشنواره را اعلام می کنم و امیدوارم با توشه ای از خاطرات خوش ایران را ترک کنند.
وی افزود: در این دوره از جشنواره بیش از یک هزار و 10 فیلم دریافت کرده ایم که از این تعداد تنها تعدادی از آثار به نمایش درآمدند. از همین رو از همه کسانی که فیلم هایشان در بخش مسابقه حضور داشت و یا نداشت و از همه مخاطبانی که مستند را جدی گرفتند، تشکر میکنم. اگر به 4 دهه قبل بازگردیم، به درستی متوجه می شویم که در متون سینمایی از سینمای مستند به عنوان آگاهی یاد شده است و کشور پیش رو ، کشور آگاه است.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در بخش تقدیر از حسن بنیهاشمی فیلمساز جنوب کشورمان گفت: حسن بنیهاشمی از مفاخر سینمای ایران است که سالهاست در بستر بیماری است و نابینای مطلق شده است. متأسفانه وی به دلیل سکته مغزی قدرت حرکت ندارد و سالهاست که خارج از کشور زندگی می کند و امکان حضور در این مراسم را نداشت. بنابراین لازم است همین جا از او تقدیر ویژه ای داشته باشم که به معنا و مفهوم واقعی کلمه تلاش های ارزشمندی در عرصه سینمای مستند داشته است.
داریوش ارجمند نیز به عنوان بازیگر فیلم "ناخدا خورشید" درباره تقدیر از حسن بنی هاشمی گفت: خوشحالم که در هفتمین جشنواره سینماحقیقت از حسن بنیهاشمی که هم دوره ما بوده است، قدردانی شد. زمانی که بنده و مهرداد تدین، فیلم 8 میلیمتری میساختیم او در تهران و جنوب فیلم های خودش را میساخت.
محرومیتهایی که تحفههای چند سال گذشته نخبه کشی در فرهنگ ایران است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه حضورش درسینما با فیلم های تقوایی گره خورده است، گفت: آغاز سینمای من با فیلم های تقوایی گره خورده است. نمیدانم در مورد کسانی که سالها او را از فیلمسازی محروم کردهاند چه بگویم. البته این محرومیت ها یکی از تحفههای چند سال گذشته نخبه کشی در فرهنگ ایران است.
ارجمند همچنین ضمن تقدیر از مقام هنری حسن بنیهاشمی با بیان اینکه همه وجوه هنری این فیلمساز در نماهنگی که از او پخش شد نمایان نبود، گفت: در این نماهنگ به شکل کامل این هنرمند معرفی نشد. ما وقتی که فیلم میساختیم، به دنیای بزرگ سینما فکر میکردیم و حتی فرمهای 8 میلیمتری فیلمهای ما برای دنیای سینما ارزشش بیشتر و بسیار شرافتمندانه تر از آن چیزی است که به نام سینما در ایران معرفی شد. اگر سینماگر فرهیختهای در روزگار ما هست یادگار همان فیلمهای 8 میلیمتری است که قلبهای بسیاری را در خودش قرار داده است.
پس از پایان صحبت های ارجمند مراسم اهدای جوایز و تقدیر از ناصر تقوایی انجام شد.
در مراسم تقدیر از ناصر تقوایی از فیلمسازان جوان و مستندساز سینمای جنوب نیز تقدیر شد و همه این فیلمسازان روی صحنه ماندند تا پذیرای حضور ناصر تقوایی باشند. در جمع این فیلمسازان جوان کیومرث پوراحمد و رخشان بنی اعتماد هم حضور داشتند.
در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره سینما حقیقت علاوه بر مدیران سینمایی برخی از چهره های سینمایی چون علیرضا شجاع نوری، مجتبی راعی، ابراهیم مختاری ، هارون یشایایی، محمد آفریده فرشته طائرپور و منوچهر شاهسواری حضور داشتند.
نظر شما