۲۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۶

جواد حسینی:

پژوهش نقطه مرکزی جامعه توسعه یافته است

پژوهش نقطه مرکزی جامعه توسعه یافته است

گناباد - خبرگزاری مهر: مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: تفکر علمی، تفکر حل مسئله و پژوهش محوری و پژوهش‌گرایی نقطه مرکزی جامعه دانش بنیاد و جامعه توسعه یافته را رقم می زند.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد حسینی صبح چهارشنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد گناباد که در تالار علامه بهلول گناباد برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه تفکر پژوهش برای پژوهش، اندیشه پژوهش برای محقق، جریانی است که به شدت از آن آسیب می‌بینیم و 85 درصد پژوهش‌های انجام شده در جامعه ما به تولید و محصول منجر نمی شود.

وی افزود: پژوهش محور بودن جامعه امری ضروری است که امروز محقیقن و اندیشمندان که در بعد عیب سنجی کار می کنند، معتقد هستند که هیچ واژه‌ای به اندازه توسعه، بسامد و فراوانی ندارد.

حسینی تصریح کرد: همه اندیشمندان و متفکرین به این نکته اتفاق نظر دارند جامعه ای توسعه یافته است که دانش بنیاد باشد و جامعه‌ای دانش بنیاد است که پژوهش محور باشد، لذا تفکر علمی، تفکر حل مسئله و پژوهش محوری و پژوهش گرایی نقطه مرکزی جامعه دانش بنیاد و جامعه توسعه یافته را رقم می‌زند.

وی با بیان اینکه پژوهش باید مسأله محور باشد افزود: تفکر پژوهش برای پژوهش یکی از آسیب های جامعه پژوهش گری ایران است.

حسینی ادامه داد: یکی از مشکلات پژوهشی ما این است که نیازسنجی پژوهشی را در دستور کار خود قرارنمی دهیم و بودجه های پژوهشی فقط به اموری تخصیص داده می شود که پژوهشی انجام شود و حاصل این پژوهش دریافت پول توسط محقق و نگهداری پژوهش ها در کتابخانه ها و بلا استفاده بودن آنها می شود.

وی تصریح کرد: امروز فرآیند و روش  اقدام پژوهی باید از عرصه کلاس درس و مدرسه خارج شود و عرصه های حیات اجتماعی، اقتصادی و عمرانی در امر پژوهش با اقدام پژوهی همراه شود، چون اقدام پژوه کسی است که وضع موجود را می سنجد، راه حلی ارائه و آن را ارزیابی می کند، نقاط ضعف را بررسی و مسأله محور پیش می رود. امروز پژوهش خطی نیاز جامعه ما را برطرف نمی کند.

وی با بیان اینکه پژوهش های ما در گسست از جامعه است چون مساله محور نیست اظهار داشت: پژوهش مکانیکی در مقابل پژوهش ارگانیکی دومین آسیب پژوهشی جامعه ایران است.

حسینی گفت: وقتی ما از پژوهش مکانیکی صحبت می کنیم یعنی پژوهشی در گسست با جامعه و وقتی از پژوهش ارگانیک صحبت می کنیم یعنی پژوهشی در پیوست با جامعه و امروز متاسفانه پژوهش های ما در گسست از جامعه است چون مساله محور نیست.

مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بیان داشت: روحیه پژوهشی نخبه‌گرا باید جای روحیه پژوهش فراگیر ار بگیرد و این در حالی است که نبود روحیه پژوهش فراگیر و نهادینه شده سومین آسیب جامعه کنونی پژوهشی ایران است.

وی افزود: بر اساس شاخص توسعه انسانی و شاخصه استنادی پایگاه های علمی، ما از وضعیت رشد علمی، بویژه تولید علم خوبی برخورداریم اما با بررسی آزمون های تیمز و پرلز در می یابیم که آموزش و پروش و دانشگاه ما به سمت پژوهش نخبه گرا حرکت می کنند تا پژوهش نهادینه شده و بدنه پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و دانش آموزان پژوهش محور شوند.

حسینی بیان داشت: آزمون‌های تیمز و پرلز، چند هدف عمده دارند که از آن جمله عبارتست از سنجش پیشرفت ریاضیات و علوم در پایه چهارم ابتدایی و سوم راهنمایی تحصیلی و مطالعه سواد خواندن که توسط انجمن بین‌المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در سطح دنیا برگزار می‌شود.

مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی افزود: این آزمونها، به نوعی محک ارزیابی نظام‌های آموزشی در کشورها و میزان موفقیت نظام آموزش و عملکرد آن است. وی با بیان اینکه بسیاری از دولتها، رتبه کشور خود را به ضعف و قوت برنامه‌های آموزشی خود، تعبیر می‌کنند افزود: برخی کشورهای دنیا، مانند نروژ، نسبت به نتایج این دو آزمون آنقدر حساس هستند که نمرات پایین‌تر از حد استاندارد دانش‌آموزان آنها، به عزل وزیر آموزش این کشور منتهی می‌شود.

حسینی بیان داشت: دانش‌آموزان جمهوری اسلامی ایران ، در ۳ دوره اخیر آزمون‌های تیمز و پرلز شرکت کرده و در سال ۲۰۰۶ میلادی، بین ۴۵ کشور جهان، چهل و دوم شدند.

وی افزود: در سال ۲۰۰۱ میلادی هم از ۳۵ کشور به رتبه ۳۲ رسیده بودند که این نتایج، نشان می‌دهد که هنوز زیر استاندارد جهانی در حوزه آموزش قرار داریم

کد خبر 2198833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha