۱ دی ۱۳۹۲، ۱۶:۴۹

بحث در کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک/

نیروگاه شازند در انتظار توسعه یا تعلیق/ فرماندار: علیه نیروگاه اعلام جرم می‌کنیم

نیروگاه شازند در انتظار توسعه یا تعلیق/ فرماندار: علیه نیروگاه اعلام جرم می‌کنیم

اراک - خبرگزاری مهر: در حالیکه مردم شهر و گروه‌های مردم نهاد اراک هر روز فریاد اعتراض بر آلودگی هوای ناشی از سوخت مازوت در نیروگاه شازند را سر می‌دهند گروهی بی خیال این اعتراض‌ها، به فکر طرح توسعه پالایشگاه هستند. پالایشگاهی که به گفته فرماندار اراک از ابتدا در منطقه مناسبی تاسیس نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار اراک ظهر یکشنبه در جلسه کاهش آلودگی هوای اراک که در محل فرمانداری این شهرستان با حضور مسئولین و نمایندگان دستگاه‌ها و صنایع مرتبط با دو دستور کار «طرح هزار هکتار فضای سبز ویژه شهر اراک و تعیین نوع سوخت نیروگاه شازند» برگزار شد خبر از عدم صدور مجوز برای طرح توسعه نیروگاه داد و افزود: مجوزی برای طرح توسعه نیروگاه شازند به دلایل زیست محیطی صادر نخواهد شد.

مسلم پور قاسمیان ضمن مخالفت با طرح توسعه نیروگاه ادامه داد: نیروگاه شازند به دلیل نداشتن مجوز سازمان محیط زیست و عدم رفع مشکلات مربوط به سوخت، اجازه اجرای عملیات مرحله دوم توسعه را نخواهد داشت و به جد در مقابل هر گونه توسعه آن ایستادگی می کنیم.

وی از تعلیق فعالیت سه واحد از نیروگاه شازند به دلیل استفاده از سوخت مازوت خبر داد و تصریح کرد: سه واحد نیروگاه شازند تعطیل شده و این نیروگاه تنها با یک واحد فعال است که در کنار این، تعطیلی این واحدها خطراتی مانند یخ‌زدگی واحدها، نیروگاه را تهدید می‌کند.

پورقاسمیان با بیان اینکه استفاده از سوخت گاز به جای مازوت از مصوبات است، افزود: در فصل سرد سال باید 50 درصد سوخت مصرفی نیروگاه از گاز طبیعی تامین شود که در روزهای اخیر با افزایش مصرف خانگی و افت فشار شبکه، گاز نیروگاه قطع و مازوت جایگزین آن شده است.

در صورت عدم اجرای مصوبه قانونی، علیه نیروگاه اعلام جرم می‌کنیم

وی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت واحدهای این نیروگاه متوقف شده است، اظهارداشت: در جلسه‌ای که با نماینده مردم اراک انجام شد، وی اعلام کرد اگر ظرف 24 ساعت سوخت گاز نیروگاه تأمین نشود به دلیل اجرا نشدن مصوبات قانونی علیه نیروگاه اعلام جرم خواهیم کرد و این موضوع را از طریق مجامع قضایی پیگیر خواهیم شد.

پورقاسمیان با اشاره به اینکه موضوع سوخت نیروگاه با سلامت مردم در ارتباط است، تصریح کرد: تأمین سلامت مردم باید در اولویت طرح توسعه و انجام تمام فعالیتهای صنعتی باشد لذا شرکت گاز باید سه میلیون لیتر گاز روزانه مورد نیاز مجموعه نیروگاه را تأمین کند.

وی با بیان اینکه مردم با تجمعات خود نارضایتی خود را از آلودگی هوا به گوش مسئولان رساندند و از آنها پیگیری مطالباتشان را انتظار دارند، اضافه کرد: در چند سال اخیر به رغم تصویب طرح جامع کاهش آلودگی شهر اراک، هیچ اتفاق خاصی در خصوص کیفیت هوای این شهر نیفتاده و مردم از مشکلات زیادی رنج می برند.

فرماندار اراک افزود: به منظور کمک به کاهش آلودگی هوای اراک اقداماتی در دستور کار است که نمونه آن ایجاد 200 هکتار فضای سبز شهری است که با مشارکت صنایع، منابع طبیعی و محیط زیست اجرا خواهد شد.

پورقاسمیان افزود: این جنگل‌کاری به منظور کاهش گرد و خاک در منطقه چقا ایجاد خواهد شد که زمین آن را راه و شهرسازی و درخت مورد نیاز را منابع طبیعی تأمین می‌کند.

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار داشت: تأمین گاز برای مصارف عمده مثل نیروگاه برعهده کشور است و تأمین آن صرفا برعهده استان نیست و استان تنها متولی سرویس‌رسانی است.

مصرف گاز نیروگاه شازند در سال جاری دو برابر شده است

محسن  کهوند با اشاره به اینکه مصرف گاز نیروگاه شازند در سال جاری دو برابر شده است، افزود: در سال گذشته 832 میلیون لیتر گاز برای نیروگاه تأمین شده است اما امسال این رقم به یک میلیارد و 600 میلیون لیتر رسیده است که این امر نشان می‌دهد که ما همه تلاش خود را برای تأمین گاز به کار می‌گیریم مگر اینکه امر در سطح کشور با مشکل مواجه شود.

وی تصریح کرد: ایران از جمله کشورهایی است که مصرف گاز در آن از کشورهایی همچون چین بیشتر است و روزانه 432 میلیون لیتر گاز در کشور مصرف می‌شودکه باید در این خصوص فرهنگ‌سازی صورت گیرد تا مصرف گاز کاهش یابد و کشور در خصوص گاز با چالش مواجه نشود.

 

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اراک نیز در این جلسه با اشاره به اختصاص 150 میلیون تومان برای به خدمت گرفتن مشاور و تعیین آلایندگی صنایع آلوده مانند پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه و مطالعات در این راستا اضافه کرد: طبق مصوبه دولت، اراک در زمره هشت شهر آلوده کشور است و ضرورت دارد که به سرعت سهم آلایندگی عوامل آلوده‌کننده مشخص شود.

اگر امروز با حساسیت برخورد کنیم تا دوسال آینده مشکل رفع می شود

اسماعیل تاج آباد عنوان کرد: باید طی هفت سال گذشته مشکل حل می‌شد اما این مهم عملی نشده است. در زمستان به دلیل وارونگی هوا اراک دچار آلودگی می‌شود اما سوخت مازوت در نیروگاه، بار اضافه‌ای را به این آلودگی تحمیل می‌کند. اگر امروز با حساسیت برخورد کنیم قطعا تا دوسال آینده این مشکل رفع خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در راستای کاهش آلودگی هوا مصوبات زیادی داشته‌ایم اما در اجرای آنها تعلل صورت گرفته است و به نتیجه نرسیده‌ایم، افزود: امروز واجب است که سوخت نیروگاه گاز باشد اما حداقل در شرایط نبود گاز باید مازوت بدون گوگرد سوزانده شود.

نماینده نیروگاه شازند نیز درخصوص وضعیت فعلی نیروگاه گفت: نیروگاه شازند از پانزدهم اسفندماه سال گذشته تنها با سوخت گاز فعال بوده است اما این روند تا 12 آذرماه ادامه داشت. از این روز تا 22  آذر سوخت نیروگاه به صورت 50 درصد گاز و 50 درصد مازوت تأمین شد و از 22 آذرماه نیز سوخت نیروگاه تبدیل به مازوت شده است و گاز مورد نیاز برای کار نیروگاه تأمین نشده است.

محمدی ادامه داد: در حال حاضر نیروگاه شازند برای فعالیت یک واحد فعال خود 1.5 میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کند و این مازوت نیز دارای دو تا سه درصد گوگرد است که البته وظیفه گوگردزدایی مازوت برعهده پالایشگاه است.

فرماندار اراک در پایان این جلسه از جدیت مسئولین در پیگیری مطالبات مردم برای کاهش آلودگی هوای اراک خبر داد و گفت راهکارهای رفع این معضل همچنان در دست بررسی است. همچنین فعالان زیست محیطی و نمایندگان مجلس نیز معتقدند به عنوان مدافعان حقوق مردم نباید دست از پیگیری ها بردارند. در این میان مردم همچنان چشم به راه تصمیمات مسئولین هستند تا در هوایی قابل تحمل تنفس کنند.

کد خبر 2200723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha