۳ دی ۱۳۹۲، ۱۷:۱۷

خلیلی:

مدیریت منابع آبی استان نیازمند کارفرهنگی قوی است/تبخیر بیش از 72 درصد روان آبهای استان

مدیریت منابع آبی استان نیازمند کارفرهنگی قوی است/تبخیر بیش از 72 درصد روان آبهای استان

اراک - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان مرکزی گفت: مدیریت منابع آبی استان نیازمند کار فرهنگی قوی در این حوزه و آگاه سازی جامعه مصرف است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا خلیلی ظهر روز سه شنبه در حاشیه ستاد توسعه و تجهیز بخش کشاروزی استان مرکزی گفت: منابع آبی موجود در استان مرکزی برای تامین نیاز این استان در بخش های مختلف کشاورزی، صنعتی و شرب کافی است فقط لازم است این منابع با توجه به ایده های کارشناسی مدیریت شوند.

وی با بیان این که با منابع آبی موجود می توان استان را اداره کرد افزود: راه حل توسعه استان و کشور امنیتی و انتظامی نیست و باید با انجام کار کارشناسی و اجرایی امور را پیش برد.

مدیرعامل آبفای شهری استان مرکزی  یادآور شد: در حال حاضر 400 هزار مشترک در بخش آب شرب و 200 هزار مشترک در بخش فاضلاب از خدمات شرکت آبفای شهری استان مرکزی بهره مندند و این شرکت موظف به تامین 110 میلیون مترمکعب آب برای جمعیت تحت پوشش خود است.

خلیلی با بیان این که مشکلات بخش آب در استان مرکزی قابل توجه است و فقط کمی همت و جدیت مسئولین را می خواهد افزود: در حالیکه در دنیا سهم بخش کشاورزی از منابع آبی 65 درصد است این رقم در ایران 92 درصد است.

وی تغییر شیوه های تولید را لازمه کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و دامداری برشمرد و گفت: باید از توانمندیهای تولیدی موجود در استان مرکزی با لزوم توجه به کاهش مصرف آب استفاده کرد.

 

 

مدیرعامل آبفای مرکزی افزود: استفاده از پساب فاضلاب در بخش کشاورزی از اولویت های کاری است که باید در بخش کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد.

تبخیر بیش از 72 درصد روان آبهای استان

خلیلی با انتقاد از تبخیر بیش از 72 درصد روان آبهای استان گفت: باید با برنامه ریزیهای کارشناسی از تبخیر این منابع ارزشمند آبی جلوگیری کرد.


وی در ادامه با تاکید بر ضرورت اجرای برنامه های فرهنگی کاهش مصرف آب در استان مرکزی گفت: اجرای برنامه های فرهنگی کاهش مصرف اب از طریق صدا و سیمای استان مرکزی منجر به کسب موفقیت های قابل توجهی در این بخش شد.

مدیرعامل آبفای مرکزی گفت: 75 درصد آب مصرفی خانوارهای ما از 3 شیر سینک ظرفشویی، دستشویی و حمام می گذرد و که به کار گذاشتن 3 کاه دهنده آب در هر یک از نقاط کاهش 25 درصدی مصرف ب در هر خانه را به دنبال دارد.

خلیلی تاکید کرد: اجرای برنامه های فرهنگی بستر کاهش سه درصدی مصرف آب در هر سال را برای استان به ارمغان می آورد.

مصرف بالای آب در بخش کشاورزی

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی گفت: آبیاری تحت فشار یکی از راه های جلوگیری از مصرف بالای آب بخش کشاورزی است و اگر تمام بودجه ها دراین بخ هزینه شود به نتیجه مطلوب دست نخواهیم یافت.

مدیرعامل آبفای مرکزی تاکید کرد: در شرایطی که استان با بحران آبی روبرو ست توسعه کشت آبی در بخش کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد.

خلیلی تاکید کرد: باید با ایجاد و راه اندازی شهرکهای کشاورزی مدرن بستر کاهش مصرف آب را در بخش کشاورزی فراهم کرد.

کد خبر 2201791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha