علی مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه از 53 هزار و 422 هکتار باغات بارور سیب استان تنها چهار درصد به آبیاری تحت فشار مجهز است افزود: در کنار این مشکل کوچک بودن قطعات، عدم وجود قوانین در خصوص حذف باغات در مناطق نا مساعد و باغات رها شده در حاشیه شهرها و روستاهای بزرگ که کانون آفات و بیماریها هستند از جمله مسایل و مشکلات مهم بر سر راه تولید سیب استان است.
وی بذری بودن پایه های باغات موجود، نامشخض بودن وضعیت فروش، عدم وجود سورت و بسته بندی مناسب را از دیگر مشکلات پیش روی تولید سیب در استان عنوان کرد و افزود: این در حالی است که آذربایجان غربی رتبه نخست تولید سیب در کشور را داراست.
مختاری برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان در جهت افزایش کیفیت و عملکرد در واحد سطح درسالجاری راشامل اصلاح و احیاباغات موجود، اصلاح سیستم آبیاری، مبارزه با آفات و امراض، روشهای صحیح مدیریت باغ، اصلاح نحوه برداشت و بسته بندی، احداث باغات الگویی و سازگاری با ارقام جدید سیب و پایه های پا کوتاه سیب ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر تنظیم قیمت بازار سیب استان اظهارداشت: هم اکنون یکی از مسائل مهم نحوه توزیع این محصول از مرحله تولید تا بازار مصرف است به طوری که در حال حاضر سیب درختی در ارومیه به طور میانگین به قیمت 18 هزار ریال از باغدار خریداری شده و در فروشگاههای مصرف از جمله تهران به مبلغ 60 هزار تا 80 هزار ریال عرضه می شود.
وی قیمت عمده فروشی سیب درختی درمیدان میوه و تره بار و سردخانه های استان برای سیب درجه یک بین 15هزار تا 28 هزارریال و سیب درجه 2 بین شش هزار تا 14 هزارریال عنوان کرد و گفت: همچنین سیب ممتاز در بسته بندی با کیفیت بالا در حدود 30 هزار ریال نیز به فروش می رسد.
مختاری با اشاره به ریزش نزدیک به ۱۰۰ هزار تن سیب درختی براثر وزش باد شدید در استان در سال جاری یادآور شد: در زمان برداشت محصول، این امر باعث افت قیمت سیب زیر درختی و و متاسفانه قیمت خرید از دو هزار و 500 ریال به یک هزار و 800 ریال در کنار جادهها و مزارع کاهش یافت.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از ذخیره سازی 400 هزارتن سیب درختی در سردخانه های استان خبر داد و اضافه کرد: از این میزان مقدار قابل توجهی از آن روانه بازارهای مصرف داخلی و کشورهای همسایه شده است.
مختاری میزان سیب موجود در سردخانه های استان را 300 هزارتن ذکر کرد و گفت: امسال بیش از 950 هزار تن سیب درختی از باغ های استان برداشت شده است که با توجه به خسارت سرمازدگی و سال آوری ژنتیکی این محصول نسبت به سال گذشته در حدود 270 هزار تن با کاهش مواجه بوده است.
وی میانگین تولید سیب درختی در آذربایجان غربی را 23 تن در هکتار اعلام و با بیان اینکه استان به لحاظ مقدار کشت و تولید سیب درختی، رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده، اظهار داشت: ارومیه با اختصاص 45 درصد از باغات سیب استان در رتبه اول و شهرهای سلماس، مهاباد، اشنویه، نقده و میاندوآب در رتبه های بعدی قرار دارند.
مختاری با اشاره به اینکه طرح اصلاح یا جایگزینی باغات جدید، سالانه در 2 تا 3 هزار هکتار از باغات سیب با هدف مدرنیزه کردن و افزایش تولید و کاهش هزینه های اجرایی می شود، ادامه داد: طرح توسعه و اصلاح باغات در اراضی شیبدار و افزایش کیفیت محصولات با حرکت به سمت تولید ارگانیک اجرای شده که در این راستا سالانه شاهد افزایش تولید محصولات باغی، افزایش کیفیت محصولات و صادرات آنها با توجه به موقعیت مرزی استان به کشورهای همجوار هستیم.
نظر شما