محمدرضايي نماينده بيجار در دوره ششم مجلس در پي نا آرامي هاي هفته هاي اخير در برخي مناطق كردستان در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر" اظهار داشت: مردم كردستان قبل از هرچيز و قبل از محروميت، از بي توجهي ناراحت هستند، محروميت براي مردم كردستان در درجه دوم است، آنها واقعا احساس تبعيض مي كنند.
وي توضيح داد: متاسفانه اكثر مديران استان كردستان، غير بومي هستند ، حتي اكثر كارمندان دواير دولتي در كردستان هم غير بومي هستند ، قوه قضاييه در كردستان عملكرد ضعيفي دارد، مسائل اخير كردستان حاصل مطالبات انباشته شده و سوء مديريت ها و وعده هاي عملي نشده بود.
محمدرضايي يكي از مشكلات كردستان را سيطره و غلبه نگاه امنيتي بر اين منطقه دانست و گفت : متاسفانه به راحتي و با كمترين بهانه اي براي جوانان و مردم پرونده سازي مي كنند كه اين خود به نارضايتي ها دامن مي زند.
وي به محروميت هاي خاص منطقه كردستان اشاره كرد و افزود: در خيلي از جاده هاي روستايي منطقه كردستان، تردد تراكتور هم مشكل است چه برسد به تردد خودرو و ...، بسياري از روستاهاي كردستان مشكل آب دارند كه اين مشكل با حدود 500 هزار تومان اعتبار حل مي شود ، يعني با خريدن يك پمب و مقداري شلنگ يا لايروبي قنات ها و چشمه ها، بالاترين نرخ مهاجرت به استان كردستان مربوط مي شود، جوانهاي اين مناطق اكثرا چاره اي جز قاچاق ندارند.
محمدرضايي در توضيح ايجاد زمينه هاي برخي نارضايتي ها در منطقه كردستان ادامه داد: يكي از اشتباهات نيروي انتظامي ، برخورد شديد با قاچاقچيان خرده پا و كوچك و عدم برخورد با قاچاقچيان بزرگ است كه اين خود نيز باعث برخي نارضايتي ها شد.
اين فعال سياسي كرد خواستار تقويت فعاليت بازارچه هاي مرزي در استان كردستان به منظور رونق كسب و كار و ايجاد اشتغال براي جوانان شد.
متاسفانه اكثر مديران استان كردستان ؛ غير بومي هستند ، حتي اكثر كارمندان دواير دولتي در كردستان هم غير بومي هستند ، قوه قضاييه در كردستان عملكرد ضعيفي دارد، مسائل اخير كردستان حاصل مطالبات انباشته شده و سوء مديريت ها و وعده هاي عملي نشده بود. |
محمد محمدرضايي: |
"محمدرضايي" درمورد بروز ناآرامي ها در كردستان عقيده دارد : رد صلاحيت هاي گسترده در انتخابات مجلس هفتم يكي از عوامل نارضايتي بوده است، او گفت: قبل از دوره مجلس ششم و بعد از پايان عمر مجلس ششم ، در كردستان ، تنش و درگيري وجود داشته است ولي در دوران مجلس ششم ، به دليل فعاليت نمايندگان كردستان هيچ تنشي در منطقه ايجاد نشد.
وي گفت: در دو دوره خاتمي وانتخابات مجلس ششم، نرخ مشاركت مردم كردستان حدود 90 درصد بود و آنها با همه محروميت ها ، گوي سبقت در مشاركت را از همه مناطق كشور ربودند.
نماينده بيجار در مجلس ششم، سپس به طور خاص به مساله مرگ شوانه اشاره كرد و خاطرنشان كرد: مرگ آقاي شوانه دستاويزي براي كساني شد كه با نظام مشكل دارند ، سي.دي عكسهاي جنازه او را در تمام كردستان پخش كردند ، تا جايي كه بنده تحقيق كرده ام اين فرد، جواني بوده كه مثل خيلي از جوانهاي كشور، روحيه عصيانگري داشته و مي خواسته خودش را مطرح كند ، آدمي ثابت قدم و با تفكر سياسي مشخص هم نبوده و بيشتر پي ماجراجويي بوده و در هنگام درگيري با چاقو ماموران را تهديد كرده بود كه ظاهر ماموران پيش دستي كرده بودند و به شليك كرده بودند كه او مجروح شده و در راه بيمارستان فوت مي كند.اين ادعاهايي كه در مورد شكنجه او مطرح مي شود ، قطعا دروغ است.
محمدرضايي گفت: مهمترين مشكل در اين زمينه عدم اطلاع رساني به موقع در خصوص مرگ شوانه بود، بايد صداوسيماي كردستان ، حبر را پيگيري مي كرد و به خواست مردم براي پيگيري اين حادثه احترام مي گذاشت، سكوت مسئولان در مورد قتل اين فرد باعث تحريك مردم شد ، اگر شرح ما وقع را براي مردم مي گفتند، توطئه گران نمي توانستند از اين حادثه چنين سوء استفاده اي كنند.اگر ماموران هم در اين مساله اشتباه كرده بودند، به اين مساله رسيدگي مي شد و اين همه مشكل ايجاد نمي شد.
وي افزود: البته اثر حرفهاي تحريك آميز رمضان زاده را هم نبايد فراموش كرد.
نماينده دوره ششم خاطرنشان كرد : من به محض پيروزي آقاي احمدي نژاد با واسطه يكي از اعضاي شوراي شهر تهران، پيشنهاد كردم كه ديداري با نخبگان و شخصيت هاي فرهنگي -سياسي كردستان داشته باشد ، اگر اين جلسه برگزار شده بود، شايد اين فتنه ها هرگز به وجود نمي آمد.
اين فعال سياسي در مورد تاثيرات تحولات كردستان عراق بر ناآرامي هاي اخير گفت: تبليغات مسموم غرض ورزان و مطالبات و سوء مديريت ها در اين حوادث دست به دست هم داده و استكبار جهاني با مهره چيني خاص در منطقه كردستان عراق ، در صدد به چالش كشيدن ايران و سوريه و تركيه است و كردها را وسيله فشار سياسي بر اين دولتها كرده است. آقاي طالباني هميشه گفته است كه ما در كسب قدرت هميشه مديون ايران هستيم.
وي از وجود يك توطئه سازمان يافته در منطقه كردستان خبر داد و اظهار داشت: الان مشروبات الكي به شدت و به طرز بسيار مشكوكي به از كردستان به داخل كشور قاچاق مي شود و بعضا تاريخ توليد اين مشروبات به روز است ! اين يك توطئه فرهنگي- سياسي در منطقه است.
محمدرضايي گفت : به رئيس جمهور پيشنهاد كرده ام كه يك "معاونت اهل سنت در نهاد رياست جمهوري" تشكيل دهد.
نماينده سابق مجلس ششم در پايان اين گفت وگو در مورد كابينه احمدي نژاد اظهار داشت: مردم كردستان در مورد عدم حضور كردها در كابينه گله مند هستند.
نظر شما