۵ دی ۱۳۹۲، ۱۳:۰۹

كاهش 28 سانتي متري سطح و 600 ميليون متر مكعبي حجم آب درياچه اروميه

كاهش 28 سانتي متري سطح و 600 ميليون متر مكعبي حجم آب درياچه اروميه

مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي از كاهش 28 سانتي متري سطح تراز آب درياچه اروميه نسبت به سال قبل خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ حسن عباس نژاد ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اعلام اينكه سطح تراز آب دریاچه ارومیه 1270.54 متر از سطح آبهای آزاد که نسبت به حداکثر 7.5 متر و مصوب 6.5 متر است،‌افزود:‌ اين ميزان نسبت به حداقل تراز اکولوژیک 5.3 متر و نسبت به سال گذشته 28 سانتیمتر کاهش داشته است.

وي با اعلام اينكه متاسفانه 85 درصد دریاچه ارومیه تبدیل به شوره زار شده است،‌ اعلام كرد:‌ تنها 6 درصد از آب دریاچه ارومیه يعني حدود تقریبا 2 میلیارد متر مکعب آب در دریاچه باقی مانده است.

مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي ادامه داد:‌ در سال آبی 92-91 میزان آب ورودی به دریاچه از طریق رودخانه های حوزه آبخیز 2.1 میلیارد متر مکعب وارد شد و نسبت سال آبی قبلی با کاهش 600  میلیون متر مکعبی مواجه بودیم.

عباس ن‍ژاد با اعلام اينكه قبل از بارش هاي اخير تراز آب دریاچه ارومیه 1270.31 بود که با بارشهای اخیر ارتفاع دریاچه به 1270.54 رسیده است،‌ادامه داد:‌ در حال حاضر تنها 15 درصد از مساحت دومین دریاچه شور جهان(دریاچه ارومیه) باقی مانده است.

وي با بحرانی خواندن وضعیت فعلی دریاچه ارومیه، با ابراز نگرانی از تبعات زیاد بحران خشکی دریاچه ارومیه برای اهالی منطقه افزود: هم اکنون از بخش جنوبی دریاچه تنها شش درصد باقی مانده و باید منتظر تبعات بحرانی آن برای اهالی منطقه بود.

عباس نژاد در ادامه نسبت به تبعات بحران خشک شدن دریاچه ارومیه برای سایر استانها به ویژه تهران هشدار داد و عنوان کرد: با بحرانی که هم اکنون دریاچه ارومیه با آن مواجه شده باید منتظر افزایش سرطان ها و بیماری های تنفسی در افرادیکه تحت تاثیر نتایج حاصل از خشک شدن دریاچه هستند باشیم.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی کشاورزی و توسعه این بخش را یکی از عوامل خشک شدن دریاچه ارومیه نام برد و گفت: مسئولان اگر مایل به برون رفت از این مشکل بزرگ زیست محیطی هستند نباید انتظار توسعه کمی و کیفی را در بخش کشاورزی استان داشته باشند.

عباس نژاد خواستار مدیریت اصولی این بخش در استان شد و اعلام کرد: هم اکنون کشاورزی آذربایجان غربی با توجه به خساراتی که به محیط زیست وارد می کند مقرون به صرفه نیست.

کد خبر 2202845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha