به گزارش خبرنگار مهر، طی کردن چندین باره طول خیابان های اطراف محل کار، منزل، بانک ها، مراکز خرید و غیره برای یافتن جای پارک، این روزها رویه تکراری کارمندان، مسافران و شهروندان سنندجی است که گاه منجر به ایستادن دوبل، ترافیک و نزاع های لفظی و حتي در مواردي برخوردهاي فيزيكي می شود.
نبود پارکینگ در خیابان های مرکزی سنندج با توجه به نیاز مبرم این شهر به تناسب ماشین های موجود و داشتن زمین های مناسب برای احداث پارکینگ های طبقاتی در هسته مرکزی شهر همگی این سوال را به وجود آورده اند که چرا شهرداری و شورای شهر و يا اينكه ساير سازمان ها و ادارات مسئول تاکنون هیچ گونه اقدامی را در راستای حل این مشکل انجام نداده اند.
شکی در قدیمی بودن هسته مركزي سنندج وجود ندارد، به گونه ای که بسیاری از خیابان ها در حال حاضر یک طرفه شده ولی افزایش روز به روز خودروها و موتور سیکلت ها می طلبد که مشکل پارکینگ به عنوان يك نياز لازم و ضروري براي حل اين معضل به شمار مي رود.
داستان و موضوع ترافیک شهر سنندج مشکلی است که تدوین برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت برای آن ضروری است و با شروع مدارس و فصل سرما ترافیک و آلودگی ناشی از تردد خودروهای فرسوده چند سالی است که شهرمحصور شده در کوهستان هاي اطراف سنندج را دچار مشکلات فروانی کرده است.
ترافیک سنندج تا جایی پیش رفته است که در چند سال اخیر این روند افزایشی، آب و هوای پاک کوهستانی شهر را به خاطره ها سپرده است و به همين دليل اخيرا در آمارهاي جهاني اعلام شده سنندج جزو شهرهاي آلوده كشور به شمار مي رود.
شهروندي سنندجی که هر روز صبح زود، کار خود را در نانوایی این شهر آغاز می کند در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص وضعيت ترافيك در اين شهر اظهار داشت: سپیده دم هوای این شهر به اندازه ای پاک و زلال است که توصیف آن ممکن نیست اما متاسفانه با گذشت چند ساعت و ورود ماشین ها و مردم به خیابان ها تمام جلوه و زیبایی کوه ها پشت هاله ای از دود پنهان می شود.
رمضان مرادی گفت: زمانی هوای کوهستانی سنندج برای بیماران تنفسی و قلبی تجویز می شد اما دیگر خبری از آن خاطره ها نیست چون از طرفی ریز گردها در فصل بهار و تابستان و از طرف دیگر آلودگی در فصل پاییز و زمستان نفس کشیدن برای اهالی منطقه را به خطر انداخته است.
با تمام این اوصاف رئیس اداره آموزش پلیس راهنمایی و رانندگی استان کردستان تجمع اکثر خدمات شهری و مراکز علمی، بهداشتی و پزشکی در هسته مرکزی را از عوامل تشدید کننده ترافیک شهر سنندج می داند و بر ضرورت انتقال این مراکز به خارج شهر تاکید دارد.
تجمع خودروهای فرسوده در کردستان عامل آلودگی هوا
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر، تردد خودروهای فرسوده را یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر سنندج دانست و اظهار داشت: وجود گاز منواکسید کربن ناشی از تردد خودروهای فرسوده و تجمع صنوف مزاحم در بعضی از محلههای شهر سنندج زیاد است.
ناصح قادری افزود: متاسفانه در حال حاضر استان کردستان به محلی برای تردد خودروهای فرسوده کشور تبدیل شدهاست و کردستان نیز از این لحاظ جزو استانهای در معرض آسیب است.
وی بیان کرد: بر اساس قانون در طول سال باید 10 هزار خودروی فرسوده در استان اسقاط و از رده خارج شود که در سال گذشته تنها دو هزار و 800 خودروی فرسوده اسقاط شد که این امر نشان از نبود عزم جدی برای مقابله با ورود خودروهای فرسوده در استان است و اگر چاره ای اساسی برای این امر اندیشیده نشود کردستان به پایگاه اصلی خودروهای فرسوده کشور تبدیل می شود.
در تعریف طرح های جامع ترافیکی نباید با شتاب زدگی عمل کرد
معاون هماهنگي امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این خصوص اظهار داشت: باید به این نکته نیز توجه کرد که در تعریف طرح های جامع ترافیکی برای شهر سنندج نباید شتاب زده عمل کرد چرا که ممکن است اجرای طرح های نسنجیده وضعیت ترافیک را با مشکلات بیشتری مواجه کند.
امیر قادری بیان کرد: مطالعاتی که برای طرح جامع ترافیک سنندج انجام گرفته باید آنقدر پربار باشد تا بتوان شیوه ها و طرحهای مختلفی را برای مهار ترافیک ارائه داده و در راستای بهبود وضعیت ترافیک اجرایی کرد.
وی یادآور شد: فرهنگ سازی و مشارکت با شهروندان مهمترین راه حل بهبود وضعیت ترافیک شهر سنندج است و به همين دليل انتظار مي رود در اين بخش اقدامات بهتري در دستور كار قرار گيرد.
معاون هماهنگي امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه استراتژی های تعیین شده در طرح های ترافیکی باید کارآمد باشد، ادامه داد: مطالعات باید به گونه ای انجام شود که سلیقه شخصی مدیران در آن دخیل نباشد.
وضعیت سرویس دهی ناوگان حمل و نقل در سنندج ضعیف است
شهردار سنندج هم در این خصوص تقویت حمل و نقل عمومی را راهکار مناسبی برای مشکل ترافیک این شهر دانست و گفت: طراحی و ساماندهی سیستم های انبوه بر حمل و نقل عمومی اهمیت بالایی دارد.
کامیاب شادمان اظهار داشت: متاسفانه وضعيت كلي سرويس دهي اتوبوس ها در شهر سنندج ضعیف است و با توجه به نياز مبرم شهر بايد ضمن توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي زمينه را براي كاهش ترافيك به ويژه در هسته مركزي شهر فراهم كرد.
وی افزود: برای رفع ترافیک سنندج نیاز به برنامه ای جامع، فرهنگ سازی و همکاری تمامی دستگاه های اجرایی در سطح استان است و تنها يك اداره و سازمان مشخصي در اين زمينه نمي تواند به موفقيت برسد.
حصر حریم عمومی با استفاده از میله
در برخی خیابان ها و کوچه های شهر به خصوص در هسته مرکزی سنندج و اطراف خیابان های پرتردد که قدم می زنی به میله هایی برمی خوری که در طول کوچه نصب شده اند و هیچ فرد غریبه و مسافری هم حق پارک خودرو را در آن کوچه ندارد حتی گاهی این حق از افراد جدید الورودی که در این کوچه ها خانه ای می خرند و یا مستاجر می شوند نیز گرفته میشود
.
مالکیت کوچه و مشخص کردن این محدوده مالکیت توسط نصب میله ها در برخی معابر سنندج از سوی افراد، در حالی است که قانون به صراحت بیان می کند که کوچه جزء شوارع عام محسوب می شود و در آموزه هاي ديني ما نيز نصب این میله ها مساوی با غصب فضای عمومی اعلام شده است.
با این حال متاسفانه نصب این میله ها به منظور حصر کردن فضای عمومی کوچه ها به نفع خود، گاهی در جلوی برخی نهادهای دولتی و غیردولتی و بعضا مراکز فرهنگی که کارشان ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و شهروندی است، نيز دیده می شود.
پارک ممنوع، گذاشتن سطل های بزرگ، ساخت تابلوهای با اعلام پارک مساوی با پنچری، ساخت تپه های سیمانی و زنجیر کردن خیابان ها متاسفانه در شهر بدون پارکینگ سنندج به وضوح دیده می شود و تا کنون هیچ ارگانی اقدام به مقابله یا حتی بررسی نکرده است.
اعمال نشدن مدیریت جامع از مشکلات اصلی حوزه حمل و نقل عمومی کردستان است
رئيس راهنمایی و رانندگی استان کردستان با اشاره به ديگر مشكل ترافيك استان به ويژه شهر سنندج گفت: متاسفانه عدم مدیریت در حوزه حمل و نقل، نبود پارکینگ، خیابان ها و کوچه های قدیمی از جمله مشکلات اصلی ترافیک در کردستان است.
عارف قادرزاده اظهار داشت: باید با فرهنگ سازی و فراهم کردن بسترهای مناسب، شرایط برای اجرای قوانین و مقرارات راهنمايي و رانندگي در سطح شهرهاي استان به ويژه سنندج فراهم شود.
وی همچنین بیان کرد: نامناسب بودن پل های هوایی، نبودکمربندی و نبود پارکینگ طبقاتی در استان معضل جدی استان است که باید در کمترین زمان ممکن چاره اندیشی شود.
ریئس راهنمایی و رانندگی کردستان یادآور شد: در حال حاضر حتی یک متر کمربندی در استان وجود ندارد و این امر باعث بیشترین تصادفات منجر به فوت در شهرستان های دیواندره، کامیاران، سقز و سنندج شده است.
قادرزاده ادامه داد: کمربندی دکتر حسینی در شهر سنندج به لحاظ ایمنی متاسفانه مشکلات زیادی دارد و در صورت رفع مشکلات و ایمن سازی کامل آن پلیس راهنمایی و رانندگی هیچ گونه مشکلی با بهره برداری آن ندارد.
به نظر می رسد ترافیک شهر سنندج با طرح های موقتی که از پشتوانه مطالعاتی قوی برخوردار نیست و به عنوان یک مسکن موقتی مدیران عمل می کند به این راحتی ها روان نمی شود و انتظار می رود با نگاه کلان و اختصاص اعتبارات مورد نیاز و همچنين وجود برنامه ريزي برای اجرای طرحهای تعریف شده در کارگروهای تخصصی این مشکل براي هميشه در استان رفع شود.
..........
گزارش؛ سرور احمدي
نظر شما