به گزارش خبرگزاری مهر، شلدون ریچمَن معاون رئیس "بنیاد آینده آزادی" آمریکا در تحلیلی که روز شنبه منتشر کرد، طرح سناتورهای آمریکایی را دارای ایرادات متعدد دانست.
وی مطلب خود را با این عبارت شروع کرد که مردم آمریکا حق دارند بدانند طرحی که توسط نمایندگان هر دو حزب در کنگره در حال بررسی است، عملاً آمریکا را ملزم میکند در صورتی که رژیم صهیونیستی به ایران حمله کرد، آنها نیز وارد جنگ بشوند. در حقیقت، واشنگتن دیگر در این زمینه تصمیمگیر نخواهد بود و باید دنبالهرو رژیم صهیونیستی باشد.
ریچمن ضمن غیرقابل قبول خواندن این مساله، این طرح را خواسته لابی صهیونیستی آیپک و مطابق با خواست دولت بنیامین نتانیاهو دانست که مخالف مذاکرات آمریکا و ایران هستند و مدام ایران را تهدید به حمله میکنند.
این نویسنده آمریکایی که سردبیر ماهنامه FFF نیز است میافزاید: "بر خلاف تمام شواهد موجود، نتانیاهو اصرار دارد برنامه هستهای ایران با هدف ساخت سلاح برای حمله به اسرائیل است."
وی همچنین معتقد است در صورتی که این طرح که از پشتیبانی 26 سناتور برخوردار است، در ماه ژانویه به تصویب برسد، "درگیری تاریخی میان کنگره و رئیس جمهوری اوباما که دولتش در حال حاضر با ایران مذاکره میکند" ایجاد خواهد شد.
ریجمن دیگر ایراد این طرح را تحریمهای اقتصادی دانست که بر خلاف توافق ژنو است.
اوباما از سنا درخواست کرده است تا در مدتی که مذاکرات میان ایران و گروه 5+1 در جریان است، تحریمهای جدیدی اعمال نکنند.
یکی از تحلیل گران نشریه فارین پالیسی در مطلبی در این زمینه آورده است: "طرح فوق این اجازه را به اوباما میدهد در حین گفتگوها هر 30 روز یک بار پایبندی ایران را به توافق ژنو و حسن نیت در رسیدن به توافق نهایی را مورد ارزیابی قرار دادهد و در صورت نیاز تحریمهای جدیدی وضع کند."
طرح برای نابود کردن مذاکرات است
ریچمن، در ادامه مینویسد: "به وضوح، این طرح برای نابود کردن مذاکرات با ایران طراحی شده است و این در حالی است که ایران حاضر به خم شدن به عقب (عقب نشینی خفیف) شده است تا نشان بدهد برنامه هستهای، اهداف نظامی ندارد."
وی تاکید میکند: "حامیانِ آمریکاییِ نتانیاهو و اسرائیل در داخل و خارج کنگره از این احتمال که پس از 34 سال جنگ پنهان و نیابتی آمریکایی-اسرائیلی علیه ایران؛ آمریکا و ایران به هم نزدیک شوند، متنفرند. انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 پس از آن رخ داده بود که ربع قرن خشونت به دست پادشاهی که از حمایت آمریکا برخوردار بود، انجام میشد."
معاون رئیس "بنیاد آینده آزادی"، در ادامه میگوید دولت اسرائیل، آیپک، جمهوریخواهان و دموکراتهایی که نقش وکیل مدافع را در کنگره بر عهده دارند؛ با هرگونه توافقی که حق غنیسازی برای ایران را به رسمیت بشناسد، مخالفند.
وی مینویسد: "اما اصرار بر اینکه ایران هر گونه غنیسازی اورانیوم را متوقف کند، نابود کننده راه حل صلحآمیز با ایران است و احتمال جنگ را بیشتر میکند."
ریچمن در پایان مینویسد: "حتی اگر ایران تهدیدی برای اسرائیل باشد، این دلیل نمیشود که با به یک دولت خارجی این مجوز را بدهیم که با تحمیل کند، چه زمانی به جنگ برویم."
نظر شما