به گزارش خبرنگار مهر، الیاس گل محمد زاده پیش ازظهر یکشنبه در حاشیه نشست کارگروه مدیریت پسماند در گفتگو با خبرنگاران تشریح کرد: در راستای استفاده بهینه از منابع موجود و حمایت از توسعه بخش کشاورزی، احداث کارخانه کمپوست توسط سرمایهگذاری بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته و حمایتهای لازم از سرمایهگذاران علاقمند به عمل خواهد آمد.
وی به مشکلات زیست محیطی ناشی از مواد شیمیایی و پسماندها اشاره کرد و یادآور شد: از آنجا که مصرف کودهای شیمیایی باعث تخریب بافت خاک و کاهش "هوموس" آن شده، این خاکها را نیازمند اصلاح ساختار کرده است.
گل محمد زاده در ادامه افزود: در راستای کاهش معضلات زیست محیطی ناشی از انباشت پسماند، علاوه بر توجه لازم به افزایش تلاش برای دفن اصولی و بهداشتی زبالهها به منظور حفظ محیط زیست و ایجاد محیطی به دور از هرگونه آلودگی، مدیریت این شهرستان از ایجاد کارخانه تولید کود کمپوست توسط بخش خصوصی حمایت میکند.
فرماندار بستان آباد احداث کارخانه کمپوست را موثردر ایجاد شرایطی مطلوب برگشت مواد آلی به چرخه طبیعت، کاهش حجم زبالهها و جلوگیری از مخاطرات بهداشتی دانست که در عین حال باعث افزایش تولید و پیشرفت اقتصاد در کنار
ایجاد اشتغال در منطقه می شود.
وی در عین حال یادآور شد: کود کمپوست علاوه بر بالا بردن حاصلخیزی خاک، توانایی اصلاح ساختار آن را نیز داشته و باعث جذب و نگهداری رطوبت و ایجاد تخلخل در خاک و افزایش نفوذ هوا میشود.
گل محمد زاده همچنین اظهار داشت: با توجه به اینکه این شهرستان دارای اقلیمی نیمهخشک و خشک است، به دلیل کمبود رطوبت و وجود روانآبها، از نظر مواد غذایی خاک نیازمند استفاده از انواع کودها برای کشاورزی است.
نظر شما