۱۶ دی ۱۳۹۲، ۸:۵۴

زیرساختهای طرح ترافیک شیراز در هاله ای از ابهام/ مردم همچنان در بلاتکلیفی

زیرساختهای طرح ترافیک شیراز در هاله ای از ابهام/ مردم همچنان در بلاتکلیفی

شیراز - خبرگزاری مهر: در حالیکه مسئولان شهری شیراز اعتقاد دارند زیرساختهای طرح ترافیک به اندازه مناسب در این کلانشهر فراهم شده، پلیس این زیرساختها را کافی نمی داند.

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع اجرای طرح ترافیک شیراز طی دو سال گذشته همواره مطرح بوده و هربار به جنجال تبدیل شده است. اواخر سال 89 بود که اجرای طرح ترافیک شیراز  از سوی مسئولان ذی ربط مطرح شد.

اما در آن زمان به واسطه اینکه زیرساختهای اجرای طرح هنوز تکمیل نشده بوده امکان اجرای آن وجود نداشت. طی آن دوره، پلیس 14 شرط را برای اجرای طرح تهیه کرد که اگر این 14 بند در شیراز محقق شود طرح ترافیک نیز قابلیت اجرا دارد.

طی این مدت با جلساتی که با پلیس برگزار شد این شروط به چهار مورد رسید و روز گذشته نیز طرح ترافیک شیراز وارد فاز اجرا شد. البته آنچه بیش از همه مردم شیراز را سردرگم کرده این است که مسئولان شهرداری اعتقاد دارند که زیرساختهای لازم برای اجرای طرح ترافیک فراهم شده اما پلیس این زیرساختها را کافی نمی داند.

فرمانده انتظامی استان فارس با بیان اینکه زمان مراحل اجرای طرح ترافیک فقط توسط پلیس اعلام می شود، گفت: طرح ترافیک شیراز فقط زمانیکه چهار زیرساخت فراهم شود اجرا خواهد شد.

سردار سیروس سجادیان افزود: مرحله اول اجراي اين طرح فقط ارشادي است.

وي با اشاره به اينكه در صورت فراهم شدن زيرساختها پليس براي اجراي آن آمادگي 100 درصد دارد، گفت: براي اجرايي شدن اين طرح بايد بايدها و نبايدهايي وجود دارد که توسط پلیس اعلام می شود.

فرمانده انتظامي استان فارس بر لزوم فراهم شدن زيرساختهايي كه پليس مشخص كرده تاكيد كرد و افزود: براي اجرايي شدن اين طرح سه مرحله پيش بيني شده كه مرحله اول ارشادي است و از 15 دي ماه آغاز و تا زماني كه پليس تشخيص دهد ادامه خواهد داشت.

سردار سجاديان با بيان اينكه در راستاي اجراي مرحله ارشادي رانندگان اعمال قانون نمي شوند، اظهار داشت: در اين مدت محدوديتي براي ورود خودروها به محدوده وجود ندارد.

 وی بیان کرد: مراحل بعدی اجرای طرح شامل زوج و فرد و همچنین مرحله سوم طرح که همان محدودیت است پس از فراهم شدن زیرساختها آماده خواهد شد.

فرمانده انتظامي استان فارس افزود: یکی از این چهار شرط پلیس برای اجرایی شدن طرح نصب دوربین و در اختیار قرار دادن آن به پلیس، راه اندازی پارکینگ در ورودی محدوده، راه اندازی خطوط ویژه و تامین ناوگان عمومی برای جابه جایی مردم است.

سردار سجاديان اظهار داشت: هیچکس اجازه ندارد به جای پلیس صحبت کند و مردم بدانند زمان دقيق اجراي آن فقط از سوي فرماندهي انتظامي استان اعلام خواهد شد.

زحمتکش: دوربینها طی دو ماه تحویل می شوند/ پارکینگ در اطراف طرح وجود دارد

در این مابین البته معاون حمل و نقل شهردار اعتقاد دارد که پارکینگ به نسبت مناسب در شهر فراهم شده و دوربینها نیز به زودی تحویل پلیس می شود.

معاون حمل و نقل شهردار شیراز نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: برای اجرای طرح ترافیک شیراز از سوی پلیس سه موضوع اعلام و قرار است که این سه موضوع که همان فراهم کردن زیرساختهاست آماده شود.

علی زحمتکش افزود: یکی از این زیرساختها نصب دوربین در ورودی طرح و سپردن آن به پلیس، دیگری پارکینگ و موضوع سوم مربوط به خطوط ویژه است.

وی ادامه داد: در خصوص نصب دوربین در شورای ترافیک استان شهردار شیراز اعلام کرد که برای خرید تجهیزات اقدام شده و تا دو ماه آینده این دوربینها در ورودی طرح نصب خواهد شد.

وی با بیان اینکه این موضوع در حضور پلیس عنوان شد، ادامه داد: برای اجرای این طرح عدم نصب دوربین مشکلی نداشت و همان طور که از سوی شهردار اعلام شد تا دو ماه آینده دوربینها نصب خواهند شد.

معاون حمل و نقل شهردار شیراز با اشاره به اینکه یکی از موضوعات اساسی در اجرای این طرح خطوط ویژه است، ادامه داد: یکی از موضوعات دیگر راه اندازی خطوط ویژه خیابان زند و انقلاب بود که عملیات راه اندازی این خطوط روز شنبه به پایان رسید و خطوط در اختیار اتوبوسرانی قرار گرفت.

زحمتکش افزود: موضوع دیگر مربوط به راه اندازی پارکینگ است که در این راستا با توجه به مقدورات تعدادی پارکینگ با ظرفیت پنج هزار خودرو در اطراف محدوده تامین شده است.

وی در خصوص تردد خودروها در هسته مرکزی شهر (محدوده ترافیک) گفت: به طور میانگین از ساعت هفت تا 15 تعداد 180 هزار خودرو وارد این محدوده شده به گونه ای که در هر ساعت به طور متوسط 24 هزار خودرو وارد محدوده می شوند.

معاون حمل و نقل شهردار شیراز در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه "آیا پارکینگ برای این تعداد خودرو وجود دارد"، اظهار داشت: قرار نیست که تمام مردم با خودروهای خود به محدوده بیایند، باید خودروهای خود را در منزل گذاشته و با وسایل نقلیه عمومی جابجا شوند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه "باید احتمال داد که برخی با خودروهایشان از منزل خارج شوند"، بیان کرد: البته تعدادی پارکینگ با ظرفیت 20 هزار خودرو در فاصله یک تا چهار کیلومتری طرح وجود دارد و مردم می توانند خودروهایشان را در این پارکینگها بگذارند.

وی در خصوص تجمع رانندگان تاکسی در روز اول مرحله ارشادی طرح گفت: رانندگان تاکسی گمان می کردند که اجرای این طرح در سرعت رفت و آمد آنها اختلال ایجاد می کند که در این راستا با آنها صحبت شد.

زحمتکش افزود: البته این افراد مسائل مالی را عنوان کردند که مقرر شد کارشناسان این موضوع را نیز بررسی و تدابیری اتخاذ شود.

وی گفت: در حال حاضر 120 هزار راننده تاکسی در شیراز وجود دارد که فقط 100 الی 120 نفر آنها به دلیل مسائل مذکور تجمع کرده بودند.

معاون حمل و نقل شهردار شیراز در خصوص افزایش ناوگان عمومی نیز گفت: شهرداری شیراز موظف بود که نسبت به افزایش ناوگان اتوبوسرانی اقدام کند که در این راستا 20 اتوبوس در خیابان زند افزایش یافت که حداکثر زمان رسیدن هر اتوبوس به دو دقیقه رسید.

زحمتکش در خصوص مرحله اول اجرای این طرح گفت: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با پلیس قرار است این طرح از یک روز تا 10روز به صورت ارشادی اجرا شود و بعد از این مدت طرح به صورت زوج و فرد اجرا شود.

به گزارش مهر ، به هر حال مردم انتظار دارند که طرح ترافیک شیراز اگر بنا باید به مرحله اجرای رسمی درآید تمام تدابیری رفت و آمدی  آنها در هسته مرکزی شهر نیز اندیشیده شود.

در شهری که هنوز مترو وجود ندارد، اتوبوسهای شهری آن از انواع پیشرفته نیستند و عمر به نسبت طولانی نیز دارند، تاکسی ها نیز کفاف حجم عظیم تقاضای شهروندان بعد از اجرای رسمی طرح را نیز نمی دهد متولیان طرح باید زیرساختها را در سطح بالای خود فراهم کنند تا مشکلاتی بعدی برای ادامه طرح ایحاد نشود.

مردم هنوز نسبت به زیرساختها و چگونگی اجرای طرح ابهام دارند و اگر طرح به درستی اجرا نشود مشکلات مختلفی دامنگیر شیراز خواهد شد.

کد خبر 2208556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha