۱۷ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۴۹

قرباني:

عدم حمايت اجتماعي از زنان آسيب‌ديده خراسان شمالي مهمترين مشكل اورژانس 123 است

عدم حمايت اجتماعي از زنان آسيب‌ديده خراسان شمالي مهمترين مشكل اورژانس 123 است

بجنورد - خبرگزاري مهر: معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان شمالي گفت: عدم حمايت اجتماعي از زنان آسيب ديده استان پس از حضور آنها در دوره هاي توانمندسازي اورژانس 123 بهزيستي، مشكل اساسي اين مركز است.

اسماعيل قرباني در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اين كه فعاليت اورژانس اجتماعی 123 بهزيستي خراسان شمالي از سال 87 در چهار شهرستان بجنورد، شيروان، اسفراين و مانه و سملقان آغاز شده است، اظهار كرد: در اين مراكز به افراد آسیب دیده و در معرض آسیب مانند موارد همسرآزاری، کودک آزاری، فرار از منزل، کودکان کار و خیابان، خودکشی، زوجین متقاضی طلاق و... خدمات مناسب به صورت رايگان ارائه مي شود.

به گفته وي خدمات اين مراكز به صورت 24 ساعت ارائه مي شود و گروه هاي هدف اورژانس اجتماعي مي توانند از طريق تماس با خط تلفن 123 مشكلات خود را با كارشناسان بهزيستي مطرح كرده تا نسبت به بررسي و رفع اين مشكلات اقدام شود.

معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان شمالي در ادامه يكي از مشكلات اساسي اورژانس اجتماعي بهزيستي استان را عدم حمايت اجتماعي از زنان و دختران آسيب ديده اعلام كرد و گفت: معمولا زنان و دختران آسيب ديده بعد از توانمندسازي توسط پرسنل اورژانس، جايگاه مناسبي در جامعه ندارند واين مسئله ممكن است باعث آسيب مجدد آنان شود.

قرباني كمبود اعتبارات و كمبود نيرو باتوجه به حجم كار اورژانس 123 بهزيستي را از ديگر مشكلات اورژانس اجتماعي استان ذكر و اظهار كرد: همچنين عدم آشنايي نهادها و دستگاه هاي مختلف در رابطه با وظايف و نقش اورژانس 123 كه گاهي باعث از دست رفتن زمان لازم جهت ارائه خدمات مي شود؛ از ديگر موانع فعاليت اورژانس 123 بهزيستي خراسان شمالي به شمار مي رود.

كودك آزاري و همسر آزاري در صدر تماسهای اورژانس اجتماعی

معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان شمالي در ادامه تعداد مراكز مربوط به اورژانس اجتماعي بهزيستي در استان را چهار مركز مداخله در شهرستانهاي بجنورد، شيروان، مانه و سملقان و اسفراين و چهارمركز كاهش طلاق در شهرستان هاي مذكور اعلام و اضافه كرد: علاوه بر اين در بجنورد مراكز خانه سلامت، كودكان خياباني و بازپروري زنان آسيب ديده نيز وجود دارد كه به گروه هاي هدفي از تمامي شهرستان هاي خراسان شمالي خدمات مورد نياز را ارائه مي دهد.

او اظهار داشت: اكنون در مراكز اورژانس اجتماعي خراسان شمالي 15 مددكار، 13 روان شناس و 20 مربي فعاليت مي كنند و اين مراكز پنج خودروي اختصاصي اورژانس 123 نيز دارند.

قرباني كنترل و كاهش بحران هاي فردي، خانوادگي و اجتماعي از طريق ارتقاء سطح آگاهي افراد در معرض آسيب و آسيب ديده در خصوص مشكلات اجتماعي و درك موقعيت خود در شرايط بحراني، ارتقاء توانمندي افراد در معرض آسيب و آسيب ديده اجتماعي جهت مقابله با مسائل فردي و اجتماعي و شرايط بحراني از طريق ارائه خدمات تخصصي به موقع، شناسايي مناطق آسيب ديده و اقدامات تخصصي در بحران زدايي و شناسايي آسيب اجتماعي نوپديد و بازپديد را از جمله اهداف اورژانس اجتماعي ذكر كرد.

به گفته معاون امور اجتماعي سازمان بهزسيتي استان در سال هاي اخير بيشترين تماس هاي گرفته شده با اورژانس 123 خراسان شمالي مربوط به كودك آزاري و همسرآزاري و در مجموع خشونت خانوادگي بوده است.

قرباني عنوان كرد: اورژانس اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي پس از اطلاع از مشكلات جامعه هدف خود اقدامات مددكاري و روان شناسي تخصصي را انجام مي دهد و در صورت بهبود شرايط مددجو و توانمند شدن، آنها به زندگي سالم باز مي گردند.

او تصريح كرد: اگر با وجود اقدامات مددكاري و راهنمايي آسيب ديدگان و خانواده هاي آنها، باز هم شرايط خانواده و محل زندگي آسيب ديدگان براي بازگشت آنها مناسب نباشد، بهزيستي خود اقدام به نگهداري اين كودكان و زنان آسيب ديده مي كند.

کد خبر 2209517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha