به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جروزالیم پست، "جن ساکی" با بیان این موضوع در ادامه گفت: در مذاکرات پیشرفت هایی حاصل شده است اما گزارش هایی که در مورد نهایی شدن قرارداد منتشر شده اند نادرست هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادمه با تاکید بر اینکه مذاکرات ادامه دارند گفت: این موارد مباحثی فنی هستند ما در چند روز گذشته پیشرفت خوبی داشته ایم. چند نکته باقی مانده و اینکه بگوئیم همه موارد نهایی شده اند غلط است.
بر اساس این گزارش، "عباس عراقچی" معاون وزیر امور خارجه ایران و "هلگا اشمید" معاون کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه ارپا، روزهای پنجشنبه و جمعه مذاکراتی را در خصوص روند اجاری توافقنامه ژنو انجام دادند.
طی دو روز مذاکره فشرده بین عراقچی و اشمید در ژنو، راه حل مسائل باقی مانده در خصوص نحوه اجرایی شدن توافق ژنو در سطح مدیران ارشد سیاسی میان جمهوری اسلامی و کشورهای 1+5 مورد بررسی و جمع بندی قرار گرفت.
سید عباس عراقچی درباره مذاکرات صورت گرفته گفت: در همه موارد اختلافی راه حل پیدا شده است اما اجرای توافق نامه ژنو منوط به تصمیم نهایی پایتخت ها شد.
بر اساس این گزارش، روز دوم مذاکرات سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان و هلگا اشمید معاون کاترین اشتون از ساعت 9:30 صبح روز جمعه به وقت ژنو آغاز شد که پس از یک دور مذاکرات یک ساعته، تعطیل شد.
عراقچی روز پنجشنبه در حاشیه دیدار با اشمید با وندی شرمن، نماینده آمریکا در 1+5 و معاون وزیر امور خارجه آمریکا نیز دیدار دو جانبه ای داشت.
به گزارش مهر، رویترز نیز در گزارشی با اشاره به مذاکرات دو روزه عراقچی و اشمید نوشت: ایران و اتحادیه اروپا پیشرفت هایی در مورد حل اختلافات خود برای اجرای توافقنامه ژنو داشته اند اما با این وجود آمریکا می گوید که هنوز قرارداد نهایی نشده است.
پس از پایان مذاکرات دو روزه ژنو، مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، اعلام کرد که در این دور از گفتگوها درباره همه موضوعات مربوطه پیشرفت بسیار خوبی حاصل شد.
مایکل مان هم مانند عراقچی تکرار کرد که توافقات حاصل شده در مذاکرات باید به تایید دولتهای مذاکرهکننده برسد.
رویترز در ادامه می نویسد: یکی از محورهای مذاکرات عراقچی و اشمید در ژنو موضوع سانتیریفیوژهای پیشرفته در ایران بود. به گفته دیپلماتها به احتمال زیاد توافقنامه هسته ای ایران و کشورهای 1+5 از تاریخ 20 ژانویه اجرایی می شود و بروکسل تمایل دارد که در این تاریخ این توافقنامه اجرایی شده و همزمان با آن تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران را لغو کند.
بر همین اساس مقدمات این کار (لغو تحریم ها) در بروکسل در جریان است. در صورت اجرایی شدن توافقنامه ژنو، مدت اجرای آن شش ماه خواهد بود و اگر این توافقنامه اجرا شود ایران و کشورهای 1+5 در این دوره برای رسیدن به توافق نهایی و جامع با یکدیگر مذاکر خواهند کرد.
در مورد تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران می توان گفت: تحریم های اتحادیه اروپا نخست تحریم های بین المللی وضع شده بر علیه ایران مطابق با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را در بر می گیرد. علاوه بر این به منظور پشتیبانی از تحریم های سازمان ملل، اتحادیه اروپا مستقلاً تحریم هایی وضع نموده است که از حدود تحریم های اعمال شده بر اساس قطع نامه های شورای امنیت سازمان ملل فراتر می روند.
هدف از اعمال این تحریم ها تاثیرگذاری بر برنامه هسته ای ایران، اشخاص و نهادهای پشتیبانی کننده از این برنامه و منابع درآمد دولت ایران است که برای تامین مالی این برنامه بکار برده می شوند. تحریم های مذکور به گونه ای طراحی شده اند که حداکثر تاثیر را بر رویکرد افراد و نهادهای مد نظر اتحادیه اروپا داشته باشند.
تحریم های اتحادیه اروپا همگام با تحریم های سازمان ملل به طور خاص تبادل کالا و فن آوری هایی را با ایران ممنوع می سازند که ممکن است در برنامه هسته ای ایران استفاده داشته باشند.
سلاح ها، کالاها و فن آوری های موضوع گسترش تسلیحاتی از موارد برجسته این موضوع هستند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در سال 2012 تصمیم گرفت تدابیری ویژه با تمرکز بر بخش انرژی ایران اتخاذ نماید زیرا این بخش منابع درآمدی مهمی را در اختیار دولت ایران قرار می دهد که برای تامین مالی برنامه هسته ای از آنها استفاده می شود. بطور خاص، اتحادیه اروپا واردات نفت از ایران را ممنوع ساخت.
تدابیر و اقدامات دیگر شامل حال گاز طبیعی، فرآورده های پتروشیمی و تجهیزات و فن آوری های کلیدی بخش نفت، گاز و پتروشیمی می شوند. تدابیر و اقدامات اتحادیه اروپا در بخش مالی شامل وضع ممنوعیت بر تبادلات مالی میان موسسات مالی اروپایی و بانک های ایرانی با پیش بینی یک روند کسب مجوز می باشد. علاوه بر این تعدادی از اشخاص و نهادهای خاص در ارتباط با مشارکت شان در برنامه هسته ای ایران در چارچوب تحریم های سازمان ملل و اتحادیه اروپا مشخص گردیده اند.
نظر شما