حمیدرضا حاجی بابایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مهمترین اقدامات در دولت دهم تصویب سند تحول بنیادین در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
وی با بیان اینکه مطالعه و تدوین سند بیش از 7 سال با حضور کارشناسان بی شماری طول کشید، تصریح کرد: قطعا برنامه آموزش و پرورش باید با ساختار و فضای بیرون از مدرسه هماهنگ باشد. تعطیلی پنجشنبه ها برای آن بود تا خانواده ها در کنار هم باشند چرا که امروز خانواده ها دیگر چندان فرصتی برای با هم بودن ندارند و این می تواند استحکام نهاد خانواده را به خطر بیاندازد.
حاجی بابایی به صحبتهای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه سند تحول بنیادین نسخه شفابخش آموزش و پرورش بوده که باید بند بند آن اجرا شود، گفت: تعطیلی پنجشنبه ها در راستای استحکام خانواده ها بود چرا که ما همواره نگران بودیم خانواده های ایرانی همچون غربی ها از یکدیگر جدا شوند و این روز را فرصتی را برای با هم بودن خانواده ها در کنار فرزندانشان تعریف کرده بودیم.
وی در پاسخ به این سئوال که در سند شورای عالی آموزش و پرورش هیچ تاکیدی مبنی بر تعطیل کردن روزهای پنجشنبه برای مدارس نبود، توضیح داد: این تصمیم گیری بر اساس فصل هشتم از سند تحول بنیادین بود چرا که بر اساس سند شورای عالی آموزش و پرورش باید زمان آموزش را ساماندهی می کرد. در راهکار 1-1 سند تحول متناسب سازی حجم و محتوای کتاب های درسی، ساعات و روزهای آموزشی و توانمندی ها مطرح شده است و تعطیلی پنجشنبه ها در راستای این بند مصوب شده بود ضمن آنکه بر اساس مصوب شورای عالی باید برنامه های آموزشی و 5 روز اول دوره آموزشی انجام می شد.
حاجی بابایی ادامه داد: البته توصیه شده بود مدارسی که توانایی مالی دارند می توانند برای روزهای پنجشنبه خود برنامه ریزی کرده و دانش آموزان از آن استفاده کنند.
به گفته وی، در ساماندهی زمان آموزش هفته به سه قسمت تقسیم شده بود که در آن روزهای پنجشنبه با مدیریت خانواده بود چرا که ما معتقدیم باید فرزندان هم در مدرسه و هم در خانواده برای برعهده گرفتن مسئولیتهای بزرگ در آینده کشور به درستی تربیت شوند.
برداشتن تعطیلی پنجشنبه ها بار مالی برای آموزش و پرورش به دنبال دارد
وزیر سابق آموزش و پرورش توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: من معتقدم لغو تعطیلی پنجشنبه های مدارس مغایر با اصل 75 قانون اساسی چرا که این قانون به تصویب شورای عالی رسیده و اگر این تعطیلی لغو شود در طول سال نیاز به 4 هزار میلیارد ریال اعتبار و 100 هزار معلم جدید هستیم چرا که لغو تعطیلی بار مالی را برای آموزش و پرورش به وجود می آورد.
وی از دیگر معایب لغو تعطیلی پنجشنبه های مدارس را حذف برنامه های تعریف شده برای معلمان عنوان کرد و گفت: همزمان با تعطیلی پنجشنبه ها برنامه های دیگری همچون ساعات موظفی معلمان تعریف شده بود که با برداشتن تعطیلی این ساعات به هم می ریزد و باید نیروهای جدیدی برای افزایش ساعات آموزشی در نظر گرفته شو که این امر نیز امکان پذیر نیست.
نظر شما