به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس و اوراق بهادار در جریان معاملات روز جاری با افت 1331 واحد مواجه شد و به کانال 83 هزار واحد بازگشت.
این در حالی است که شاخص کل بورس طی روزهای اخیر روندی نزولی را در پیش گرفته است و امروز با این روند نزولی شاخص در عدد 83 هزار و 641 واحد متوقف شد.
امروز بیشتر نمادهای معاملاتی بازار سرمایه روندی منفی را تجربه کردند. در پایان معاملات روز شنبه بازار سرمایه شاخص بورس کاهش 727 واحدی را به ثبت رساند و از ارتفاع 85 هزار به عدد 84 هزار و 973 واحد سقوط کرد.
حامد ستاک امروز در گفتگو با مهر، در مورد دلایل عمده افت شاخص بورس طی روزهای اخیر گفت: معمولا پس از هر صعود خوبی که شاخص دارد بازار منتظر بهانه ای برای اصلاح است و گاهی زمانی که فکر می کنیم که اصلاح بازار به پایان رسیده، به دلیل اینکه ذهنیت بازار هنوز روند نزولی است، یکسری کارشکنی ها و شایعات باعث پایین آمدن روزافزون شاخص می شود.
کارشناس بازار سرمایه افزود: در حال حاضر بازار گرفتار چنین حالتی شده و بسیاری از سهم هایی که به لحاظ بنیادی قابلیت بالایی دارند، پایین تر از ارزش ذاتی این معامله می شوند و معمولا هر چقدر اصلاح بیشتر باشد، صعود بعدی هم بیشتر خواهد بود که این نوع رفتارهایی که از هیجانات ناشی می شود، چه به هنگام اصلاح و چه به هنگام صعود، خیلی به سود بازار نیست.
وی خاطر نشان کرد: مسئولین بازار باید تدابیری اتخاذ کنند که شیب این صعودها و نزولها کمتر شود که متاسفانه این روزها این موضوع دیده نمی شود و بعضا با عرضه های غیرکارشناسی و خارج از توان بازار از سوی سازمانهایی با ماهیت سهامدار عمده، این موضوع تشدید میشود.
ستاک در پاسخ به این سئوال که آیا به نظر جنابعالی این گفته که شاخص به صورت حبابی بالا رفته، بنابراین این حباب هم اکنون ترکیده و شاخص در حال نزول است، درست است؟ گفت: برای حبابی فرض کردن شاخص و به طور کلی قیمت سهمها در بحث مالی، یکسری سنجه هایی وجود دارد که این موضوع را می توان مورد بررسی قرار داد، این در شرایطی است که با بررسی به وسیله این سنجه ها که از جمله آنها می توان به مقایسه ارزش بازار با ارزش ذاتی سهمها، نسبت قیمت بر روی عایدی و مقایسه آن با بورسهای مشابه، بررسی ریسک سیستماتیک و انتظارات آتی اقتصادی کشور اشاره کرد، مشاهده می شود که قالب بازار و سهم های بزرگ آن، دچار حباب نیستند و حتی فاصله زیادی با حبابی شدن دارند.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اما ممکن است در بخشی از سهمهای کوچک به دلیل فعالیتهای سفته بازی که آنهم می توانیم دلیل اصلی اش را عرضه های غیرکارشناسی در سهم های بنیادی و روانه شدن نقدینگی فعالان بازار به سمت سهم های کوچک است، بقیه بازار دچار حبابی نیست و تا حبابی شدن فاصله زیادی دارد.
وی عنوان کرد: اما اینکه چطور می شود ادعای حباب هر چند وقت یکبار مطرح شود و پس از هر صعود و نزول ادعای حبابی بودن بازار مطرح می شود، دلیل اصلی اش جذاب بودن این ادعا برای مخاطب و همچنین هزینههای کم این ادعا است که در بسیاری از این موارد افرادی که ادعای حبابی بودن بازار را می کنند، قادر به اثبات ادعای خود نیستند.
نظر شما