به گزارش خبرنگار مهر، آذربایجان غربی 6 الی 7 درصد محصولات کشاورزی کشور را تامین می کند این در حالی است که بر اساس اعلام بانک کشاورزی آذربایجان غربی، به طور میانگین تنها 40 درصد محصولات کشاورزی استان زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار دارد.
ولی این در حالی است که متاسفانه سرما، سیل، بارش شدید باران و تگرگ همه ساله خسارت زیادی را بر دوش کشاورزان آذربایجان غربی تحمیل می کند بخشی که بالغ یک میلیون نفر از جمعیت حدود 2 میلیون نفری استان از طریق آن امرار معاش می کنند.
حدود یک میلیون نفر از جمعیت دو میلیون نفری آذربایجان در بالغ بر 2 هزار و 100 روستای استان زندگی و از طریق دامداری و کشاورزی زندگی خود را ادامه می دهند ولی سرما، سیل و تگرگ سالانه ضربه سختی به آنها وارد و بخشی از محصولات آنها را از بین می برد.
فعالیت در بخش کشاورزی به دلیل وابستگی به عوامل و وضعیت جوی، همواره با ریسک همراه بوده و فعالان این حوزه هم با بلایای طبیعی و خسارات ناشی از آن مواجه هستند.
آذربایجان غربی دارای 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی و 108 هزار و 239 هکتار اراضی زیر کشت محصولات باغی است، از این رو توجه بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای کشاورزی و از سویی دیگر چاره اندیشی مسئولان برای کاهش خسارات سیلاب های فصلی و بلایای طبیعی ضروری به نظر می رسد.
57 محصول کشاورزی و دامی آذربایجان غربی تحت پوشش بیمه هستند
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام از 155 نوع محصول کشاورزی و دامی تولیدی در استان 57 محصول تحت پوشش خدمات صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرند، افزود: در این راستا نیازمند استقبال کشاورزان برای بیمه محصولات خود نیز هستیم.
مقصود قربانی با اشاره به فرا رسیدن فصل بهار و با اشاره به اینکه بر اثر سرمای شدید هفته اول اردیبهشت امسال، بالغ بر 150 میلیارد ریال به باغات میوه استان خسارت وارد شد، اظهار داشت: هم اکنون طرح بیمه محصولات گندم، جو، کلزا و گلرنگ تا آخر بهمن ماه در دست اجرا است.
وی از بیمه تنه درختان میوه توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی در برابر حوادث و بلایای طبیعی از امسال خبر داد و اعلام کرد: کشاورزان با بیمه محصولات خود در صورت وقوع خطر و بروز خسارت، می توانند از حمایتهای مالی صندوق بیمه بهره مند و اثر تلفات تحمیلی را کاهش دهند.
سرمازدگی و سیل بیشترین خسارت را برجای می گذارند
مدیر کل ستاد حوادث و مدیریت بحران آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، از عدم توجه و رغبت کشاورزان به بیمه کردن محصولات خود با وجود ارائه تسهیلات دولتی انتقاد و با اشاره به اینکه سرمازدگی و سیل مهمترین عامل خسارت به محصولات کشاورزی استان است، گفت: متاسفانه با وجود ارائه تسهیلات لازم و راه اندازی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تحمل خسارتهای فراوان ناشی از سیل و سرمازدگی محصولات، کشاورزان توجهی به بیمه کردن محصولات خود ندارند.
محبوب زارع سرمازدگی، بارش تگرگ و جاری شدن سیل را عامل اصلی وارد شدن خسارتهای زیاد به بخش کشاورزی آذربایجان غربی دانست و اعلام کرد: بیمه محصولات کشاورزی می تواند در صورت بروز حوادث و بحرانها اقتصاد معیشتی کشاورزان را تحت پوشش قرار دهد.
وی با بیان اینکه بدلیل قرار گرفتن در منطقه کوهستانی و بارش های شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال در این خطه از کشور از آذربایجان غربی استانی سیل خیز ساخته، یادآور شد: متاسفانه هم اکنون بیش از بیش از دو هزار روستای این استان در مسیر رودخانه های سیل خیز قرار دارند.
به هر روی بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای کشاورزی و در نتیجه کاهش نوسانات درآمدی کشاورزان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نظر شما