به گزارش خبرنگار مهر، محمود اسدی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از مجموع اعتبارات امسال جهاد کشاورزی شهرستان 930 میلیون تومان اعتبارات استانی بوده است، گفت: اعتبارات استانی امسال پنج درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: اعتبارات ملی در سال گذشته 780 میلیون تومان بوده که امسال نیز همین اندازه حفظ شده است.
وی ادامه داد: اوج اعتباراتبخش کشاورزی طبس در سال 90 بوده که جمع اعتبارات ملی و استانی نزدیک به هفت میلیارد تومان بوده است که امسال حدود یک میلیارد و710 میلیارد تومان رسیده است.
فعالیت هفت هزار بهره برداری در بخش کشاورزی طبس
وی با اشاره به اینکه 22 درصد جمعیت شهرستان طبس در بخش کشاورزی فعالیت می کنند، گفت: در شهرستان طبس حدود هفت هزار بهره بردار در بخش کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی حدود 12هزار و 310هکتار سطح زیرکشت محصولات زراعی و باغی است، افزود: شهرستان طبس 6.5 درصد سطح زیرکشت استان را به خود اختصاص داده است.
رئیس جهاد کشاورزی طبس ادامه داد: از نظر میزان تولید محصولات زراعی و باغی، 150 هزار تن میزان تولیدات بخش کشاورزی و دامی است که شهرستان طبس 19درصد تولید استان را دارد.
اسدی با بیان اینکه از نظر میزان ارزش تولیدات بخش کشاورزی در شهرستان طبس این ارزش حدود 191 میلیارد تومان در طول یکسال است، گفت: این رقم حدود 16 درصد ارزش تولیدات استان خراسان جنوبی است.
وی عنوان کرد: 337 هزار واحد دامی حدود 9 درصد جمعیت دامی استان مربوطه به شهر طبس است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: شهرستان طبس از نظر میزان تولید محصولات در محصولاتی مانند سبزیجات برگی، ذرت علوفه ای ، کنجد؛ برنج، خرما و مرکبات مقام اول استان و در محصولاتی مانند زیتون، ارزن و خربزه مقام دوم استان را دارا است.
وی همچنین در خصوص منابع آبی مورد استفاده در بخش کشاورزی شهرستان طبس عنوان کرد: منابه آبی شهرستان شامل 191 رشته قنات و 178 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 32 رشته چشمه است.
اسدی با اشاره به استحصال سه هزار و 620 لیتر بر ثانیه از منابع آبی شهرستان گفت: این رقم قبل از خشکسالی پنج هزار و 200 لیتر بر ثانیه بوده است و در اثر خشکسالی ها کاهش یافته است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طبس فعالیت انجام شده در بخش کشاورزی را در سه بخش اعلام کرد و گفت: فعالیتهایی که از طریق اعتبارات دولتی ابلاغ می شود و در قالب پروژه های عمرانی، ترویجی و خدماتی در سطح روستاها و مزارع و باغات به کشاورزان ارائه خدمات می شود.
وی تصریح کرد: قسمتی دیگر وظایف سازمانی و حمایتی و نظارتی است که شامل ارائه خدمات فنی و کارشناسی و بازدیدهای دوره ای، توزیع کود و ... است.
وی افزود: بخش دیگری از فعالیتها در رابطه با تسهیلات بانکی است که مشمول کشاورزان در بخش می شود.
از محل صندوق توسعه ملی 312 طرح درطبس به بهره برداری رسید
اسدی با اشاره 13 میلیارد و 100 میلیون تومان اعتبارات صندوق توسعه ملی در قالب تسهیلات گفت: این اعتبار در قالب 593 پروژه در زیربخشهای دام و طیور، شیلات و ابزیان، امور فنی و زیربنایی، تولیدات گیاهی و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی هزینه شده است.
به گفته وی از محل این تسهیلات تاکنون حدود 312 طرح با اعتبار حدود شش میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: در تسهیلات بانکی که ابلاغ شده تاکنون از 12 میلیارد و 100تومان اعتبارات امسال نزدیک هفت میلیارد تومان سرمایه ثابت بوده و حدود پنج میلیارد تومان سرمایه در گردش است.
اسدی افزود: مهمترین اعتباری که در سال جاری جهاد کشاورزی داشته خط اعتباری توسعه مکانیزاسیون بوده که نزدیک به 1 میلیارد و 400 میلیون تومان جذب شده است.
به گفته وی از این محل نزدیک به 21 تراکتور و 18 دستگاه اداوات اختصاص پیدا کرده است و از محل صندوق توسعه ملی نیز حدود 3 میلیارد تومان ابلاغ شده است.
معاون سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: دریکسال اخیر ترویج رقم شوید ازبکی، تسطیح لیزری در سطح شهرستان، استفاده از دستگاه کشت مستقیم؛ اقداماتی بوده که برای اولین بار در سطح شهرستان طبس انجام شده است.
نظر شما