به گزارش خبرنگار مهر ،سالن شهدا ساختمان سبز رنگ استانداري همدان پيش از ظهر امروز ميزبان جمعي از مديران استان بود كه براي شركت در پانزدهمين شوراي برنامه ريزي استان به رياست محمد ناصر نيكبخت،استاندار همدان حضور يافته بوند.
در اين شورا مواردي چون ارائه گزارشي از بودجه شش ماه سال جاري ادارات از سوي رئيس ديوان محاسبات استان، تصميم گيري در خصوص افزايش مساحت شهر لالجين و تصميم گيري در خصوص واگذاري برخي ساختمان هاي دولتي به نهادهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت.
در حالي كه دو روز قبل كارگروه تخصصي امور زير بنايي استان در استانداری همدان تشكيل و تصميم خود را مبني بر حداقل ميزان افزايش مساحت شهر لالجين كه از سوي وزير سابق راه و شهرسازي دستور آن داده شده بود،اين تصميم در شوراي برنامه ريزي امروز مورد قبول واقع نشد.
در اين طرح وزير اجاره 10 درصد افزايش مساحت شهر را به نسبت طرح تفضيلي داده بود كه در اين شورا مشاور اقدام به ارائه چهار طرح پيشنهادي كه از 3 تا 10 درصد افزايش در آن پيش بيني شده بود، كرد.
شهر لالجين هم اكنون 353 هكتار وسعت دارد كه با الحاق زمين هايي در بخش شرقي به میزان 396 هكتار وسعت آن افزايش مي یافت.
معاون عمراني استاندار همدان در اين كارگروه عنوان كرد: در آخرين كارگروه تخصصي امورزیربنايي استان با نظر اكثريت افزايش 3درصدي شهر مورد موافقت قرار گرفت.
نماينده مردم بهار و كبودرآهنگ در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين خصوص گفت: وضعيت شهر لالجين خاص است و بايد نگاه توسعه اي به آن داشت و به همين منظور در ديدار با وزير وقت راه و شهرسازي الحاق منطقه اي در شرق شهر لالجين جهت كاربري هاي مختلف مورد موافقت قرار گرفت.
محمدعلی پور مختار با اشاره به اينكه در ابتدا درخواست افزايش 142 هكتاري شهر را داشتم اما بر اساس نظر وزير مرحله به مرحله پيش خواهيم رفت، عنوان كرد: با توجه به كمبود زمين بايد در اين مناطق الحاق سايت اداري نيز تعريف شود.
كمبود زمين مانع توسعه شهر لالجين است
وي اذعان داشت: زمين براي ساخت مسكن مهر هديه شده است و كمبود زمين براي ساخت وساز امكان توسعه از شهر را گرفته و اكنون شاهد منازل مخروبه در داخل و حاشيه نشيني در اطراف آن هستيم.
نماينده مردم بهار و كبودر اهنگ در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه نياز به الحاق يك منطقه گردشگري مناسب در طرح جامع شهر لالجين احساس می شود، اذعان داشت: نهادهاي دولتي براي ساخت ارگان هاي خود به علت كمبود زمين با مشكل مواجه اند.
معاون عمراني سابق استانداري همدان نیز در خصوص علت انتخاب چنين طرحي گفت: شهر نياز به كاربري هاي مختلفي از جمله ايجاد كارگاه هاي سفال داشت و به همين دليل كاربري هايي در جنوب و شرق نقشه شهر صورت گرفت.
استاندار همدان نیز با اشاره به اينكه نبايد معاون عمراني چنين طرحی را بدون رعايت زيبايي قبول مي كرد در نهايت از شورا در خواست كرد اختياراتش را به كارگروه تخصي امور زيربنايي بدهد تا با حضور وي در خصوص انتخاب طرح افزايش مساحت اين شهر تصميم گيري شود.
بايد محل ساختمان امور مالياتي تغيير كند
اما در حالي كه در دومين بخش از جلسه يكي از مدعوين در حال ارائه درخواست براي تغيير نكردن سختمان امور مالياتي اداره كل مالياتي استان بود،استاندار همدان خطاب به مدير كل امور مالياتي استان با اين در خواست مخالف كرد وگفت: نبايد منتظر كارشناسان تهراني اين نهاد براي تاييد اين كاربود بلكه امور مالياتي مراجعه كننده فراواني دارد و ساختمان آن در این مکان مزاحمت هايي براي ساكنان خيابان شكريه ايجاد كرده و قطعا بايد محل اداره امور مالياتي تغيير كند.
در اين لحظه موضع گیری مدير كل امور مالياتي استان همدان كه عنوان مي كرد موافق جابجايي است اما زمان مي خواهد موجب شد استاندار همدان سخنان تامل برانگيزي را به زبان بياورد.
نيكبخت گفت: اگر موافق بوديد اين موضوع را به تهران اعلام نمي كرديد و آرامش و مصلحت مردم بايد مورد نظر همه باشد و آن فردي كه مي خواهد ماليات دهد بايد برايش فرش قرمز پهن كنيم و بايد محل امور مالياتي استان در منطقه بازار باشد كه بيشترين مودیان را در آن داريم.
استاندار همدان با اشاره به مدير كل امور مالياتي استان بيان داشت: شما كه عازم هستيد به جاي خوب و خود نيز در خصوص رضايت در جابجايي مواففت داريد.
واگذاري زمين منطقه ويژه اقتصادي جهان آباد به شهرك هاي صنعتي در زمان استاندار وقت
نيكبخت همچنین در این شورا با اشاره به اينكه منطقه اقتصادي در استان همدان يك فرصت است و براي پيدا كردن زمين منطقه جهان آباد شبانه روز تلاش كرديم در حالي كه مدير كل منابع طبيعي از بيان اماكن در دسترس خود خوداري مي كرد، عنوان كرد: زمين منطقه اقتصادي جهان آباد در زماني كه در استانداري معاون بودم ديوار كشي شد اما متاسفانه با خبر شده ام كه اين منطقه به شهرك هاي صنعتي واگذار شده است.
وي با اشاره به اينكه اين دستور در زمان استاندار وقت صادر شده و در آن عنوان شده است از هزينه دريافت شده واحدهاي صنعتي براي ساخت آن هزينه شود ، افزود: براي حل اين مشكل بايد بخشي از اين منطقه را صنعتي اعلام كنيم تا با الحاق اين منطقه صنعتي به ويژه اقتصادي بتوانيم سرمايه گذاران را به سرمايه گذاري ترغيب نماييم
استاندار همدان اظهار داشت: مقرر بود پتروشيمي هگمتانه چهار سال قبل افتتاح شود اما با اين روند تا چند سال ديگر نيز افتتاح نخواهد شد،دريغ از يك پي گيري در اين سالها، بسيار تامل كردم كه اين حرف را نزنم.
نيكبخت بيان داشت: سرمایه گذار پتروشيمي هگمتانه 9 ميليارد تومان بيش از سهم خود نيز به اين پروژه وارد كرده اند.
وي اظهار داشت: جذب سرمايه گذار در باقي ماندن فرمانداران بر مسند كار تاثير دارد حتي براي آنهايي كه خواهند رفت و در ارزيابي مديران اجرايي نيز جذب چه مقدار اعتبارات از مركز به استان تاثير خواهد داشت.
نظر شما