۱۳ بهمن ۱۳۹۲، ۱۷:۵۶

طاهر احمدی:

اعتبارات دولتی کفاف ساخت بیمارستان ولیعصر (عج) اراک را نمی دهد/ خیرین به کمک حوزه سلامت بیایند

اعتبارات دولتی کفاف ساخت بیمارستان ولیعصر (عج) اراک را نمی دهد/ خیرین به کمک حوزه سلامت بیایند

اراک - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اعتبارات دولتی تخصیص داده شده به ساخت بیمارستان ولیعصر (عج) بسیار کم است و با این مبالغ نمی شود پروژه را به پایان رساند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن طاهراحمدی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ادامه روند ساخت بیمارستان ولیعصر (عج) که سال هاست راکد مانده است از مهم ترین دغدغه ها و اولویت های دانشگاه علوم پزشکی اراک است که به صورت جدی پیگیری می شود.

وی با بیان اینکه کمبود اعتبار مشکل اصلی توقف ساخت بیمارستان بود، اظهار کرد: بیمارستان ولیعصر (عج) جهت تکمیل و تجهیز به 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

طاهر احمدی ابراز داشت: در سال 92 از هشت و هشت دهم میلیارد تومان اعتبار مصوب فقط 2 و نیم میلیارد محقق شده است که قطعا با این اعتبار ساخت بیمارستان انجام نخواهد شد.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی به فکر منابع دیگر برای تامین هزینه های ساخت بیمارستان ولیعصر است از جمله فروش زمین های بدون استفاده و دریافت وام های بانکی با بهره کم است.

طاهر احمدی خاطر نشان کرد: نزدیک به چند ماه پیش در جلسه ای با حضور استاندار قبلی، وزیر بهداشت و یکی از نمایندگان مجلس اراک بنا براین شد که شش هزار مترمربع از بیمارستان فعلی که منتهی به میدان ولیعصر می شود برای تامین اعتبار به فروش برسد.

حوزه درمان نیازمند ورود خیرین به بخش سلامت است

وی تاکید کرد: از آنجاییکه استاندارد مساحت برای هرتخت120 مترمربع است و بیمارستان ولیعر با 320 تختخواب نیاز به مساحتی نزدیک به 40 هزار مترمربع دارد و مساحت فعلی 17 هزار و 500 مترمربع است، کم کردن این مساحت از بیمارستان منطقی نبود.

طاهر احمدی افزود: طبق جلساتی که با استاندار وقت مهندس مقیمی و نمایندگان مجلس داشته ایم بنا براین شد تا با موافقت هیئت امنا دانشگاه، خوابگاه دخترانه حضرت معصومه فروخته شود و استانداری قول زمینی به مساحت 400 هزار مترمربعی برای احداث خوابگاه را داده است.

وی با اشاره به مشکلات بخش بهداشت و درمان در حوزه مالی گفت: این حوزه هم اکنون با مشکلاتی روبرو است که نیازمند ورود خیرین به بخش سلامت و حمایت آن هاست.

طاهر احمدی نقش رسانه ها در انعکاس مشکلات را بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: رسانه ها باید به نحوی به طرح مشکلات این حوزه بپردازند تا در کنار آگاهی، حساسیت مسئولین را بیشتر کند و راهکار و اقدامی جدی برای آن ها تبیین شود.

وی با اشاره به اینکه حوزه سلامت از مهم ترین بخش ها و در ارتباط با سلامت جامعه و همه مردم است، افزود: متاسفانه در سال های اخیر شاهد مشکلات مالی در وزارت بهداشت کشور بوده ایم که  این به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز با این مسائل دست به گریبان است.

طاهر احمدی گفت: هم اکنون وزارت بهداشت کشور نزدیک به هشت هزار میلیارد تومان بدهی دارد که با توجه به اولویت بخش بهداشت و سلامت در بودجه امسال 700  تومان در این خصوص به آن تعلق گرفته که ممکن است تا پایان سال این مبلغ اضافه نیز شود.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز بیش از 100 میلیارد تومان بدهی به بخش های شرکت های دارویی و تجهیزاتی دارد و متاسفانه 17 ماه است که کارانه پرسنل خود را پرداخت نکرده است.

 کمک 20 میلیارد تومانی اوقاف و امور خیریه استان مرکزی به دانشگاه

طاهراحمدی افزود: قطعا این تعویق در پرداخت ها باعث کاهش انگیزه می شود و به تدریج اثرات منفی خود بر حوزه درمان را می گذارد.

وی با اشاره به اینکه حوزه بهداشت و درمان استان هشت هزار و 500 پرسنل دارد، ادامه داد: دو هزار و 400 تن از این نیروها از خزانه مبلغی دریافت نمی کنند و برای پرداخت حقوق آن ها مجبور به استفاده از درآمدهای اختصاصی که باید در تجهیز و مرمت بکار رود، شویم.

طاهر احمدی با تاکید دوباره بر حضور پررنگ تر خیرین در بخش سلامت افزود: بخش سلامت و بهداشت بخشی است که نیاز به همکاری افراد خیر و دیگر ارگان ها دارد تا مسیر برای ایجاد عدالت در سلامت را فراهم کند.

وی با اعلام کمک 20 میلیارد تومانی اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در بخش خرید تجهیزات، این اقدام را بسیار باارزش عنوان و گفت: خوشبختانه در ماه های اخیر شاهد همکاری و ورود دیگر سازمان ها در این بخش بوده ایم.

در ادامه این نشست معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مهم ترین برنامه کنونی در دست اقدام طرح پزشک خانواده است که طی آن تاکنون 500 هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته اند که 380 هزار نفر جمعیت روستایی هستند.

بابک عشرتی با بیان اینکه ساختار بهداشتی کشور به شکل خانه بهداشت و مرکز بهداشت است، افزود: هم اکنون در استان مرکزی 395 خانه بهداشت و 116 مرکز بهداست قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه این ساختار در شرایط کنونی کافی نیست، ادامه داد: شاکله این طرح در دهه 60 انجام شده است و ساختار منسجمی بود که سطح سلامت جامعه را بالا برد؛ اما هم اکنون دیگر دغدغه بهداشت کشور فقط واکسیناسیون و بیماری های چون اسهال ِ کودکان نیست، بلکه شرایط به سمت افزایش بیماری هایی چون دیابت، سرطان و فشار خون رفته است که ساختارهای مشاوره ای در کنار درمان را می طلبد.

راه انتقال ایدز به طور خزنده و آرام پیش می رود

عشرتی با اشاره به بیماری ایدز به عنوان یکی از شاخص های بهداشت اظهار کرد: از سال 72 تا 90 آمار تجمعی افراد آلوده به اچ.آی.وی 206 نفر بوده اند که تا سالِ 92 این تعداد به230 نفر رسیده است.

وی با تاکید بر تغییر چهره آرام انتقال ایدز در استان مرکزی گفت: راه انتقال ایدز به طور خزنده و آرام از حالت تزریقی به سمت تماس پرخطر جنسی می رود.

عشرتی با بیان اینکه آلودگی زنان به ویروس اچ.آی.وی در حال افزایش است، تصریح کرد: طبق آمار در سال 86 و قبل از آن 90 درصد افراد آلوده به ایدز را مردان تشکیل می دادند ولی متاسفانه در سال 90 این رقم 87 درصد شده و تعداد زنان آلوده به 13 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از استان های پیشتاز در راه اندازی مرکز مشاوره برای زنان آسیب پذیر و پرخطر بوده، گفت: اما این اقدامات با تمام فایده شان کافی نیست و نیاز به عزم جدی تری در بخش پیشگری و آموزش دارد.

عشرتی تاکید کرد: آلودگی زنان به ایدز سرعت انتقال این بیماری در جامعه را تسریع می کند و همچون کوه یخی است که قسمت عمده آن در زیر آب است.

وی بیماری های مزمن را از دیگر شاخص های بهداشت عنوان و گفت: یکی از مهم ترین بیماری های مزمن در استان بیماری سرطان است که متاسفانه در استان و کشور روند رو به رشدی دارد. در سال 86 در استان 700 بیمار سرطانی وجود داشت ولی این تعداد در سال 89 یک هزار و 600 نفر بوده است که البته بخشی به دلیل افزایش منابع گزارش گیری نسبت به سال های گذشته بوده است.

سرطان پستان در خانم های استان مقام اول را دارد

وی ادامه داد: سرطان پستان در خانم های استان مقام اول و سرطان پوست و معده در آقایان نیز بیشترین مبتلایان را دارد.

عشرتی همچنین برخی شاخص های بهداشت استان را رو به بهبود عنوان و گفت: یکی از این شاخص ها واکسیناسیون است که البته دیگر بخش پوشش آن حل شده و موضوع مورد بحث آن کیفیت و کاهش عوارض ناشی از آن است.

وی ادامه داد: بیماریابی سل و بروز سل از دیگر شاخص های بهداشت است که در سال 86 از هر 100 هزار نفر در استان پنج نفر و در سال 90 نیز شش نفر در صد هزار نفر بروز سل داشته ایم.

عشرتی استان مرکزی را یکی از کانون های بروز تب مالت عنوان و گفت: بروز این بیماری ارتباط مستقیمی با واکسیناسیون دام ها دارد زیرا بیماری است که از دام های آلوده منتقل می شود.

وی اضافه کرد: در سال 86 یک هزار و 172 نفر در استان دچار تب مالت شدند که این تعداد در سال 90 به 596 نفر رسید.

معاون بهداشت استان مرگ مادر و مرگ زیر پنج سال را علاوه بر شاخص های بهداشت از شاخص های توسعه در جهان نام برد و افزود: در مرگ مادر سال 86 از هر 100 هزار تولد در استان 42 مرگ و در سال 90 ، 22و شش دهم مرگ مادر و در سال 92 ، 15 مرگ مادر گزارش شده که در ارتباط با سواد مادر، وضعیت اجتماعی ، فرهنگ و زیرساخت های جامعه است.

90 درصد پژوهش های بهداشت و سلامت فقط 10 درصد نیاز را جواب می دهد

وی ادامه داد: در سال 84 به ازای هر صد هزار تولد زنده 25 مرگ زیر پنج سال و در سال 90 در هر صدهزار تولد 17 و 96 صدم مرگ زیر پنج سال در استان گزارش شده است.

عشرتی افزود: بیشتر مرگ و میرهای زیر پنج سال کودکان در یک ماهگی تا 59 ماهگی و به دلیل حوادث ترافیکی به وقوع می پیوندد.

وی مشکلات مالی را از اصلی ترین مشکلات حوزه بهداشت عنوان و گفت: خیلی از پژوهش ها در جهت حل مشکلات بخش بهداشت نیست و استان و کشور ما یک فاصله 10، 90 با دنیا دارد یعنی 90 درصد پژوهش های صورت گرفته حوزه بهداشت و سلامت در کشور فقط 10 درصد نیاز بخش درمان و بهداشت را جواب می دهد و باقی بدون جواب می ماند.

عشرتی تامین خدمات تخصصی در حوزه سلامت جامعه و ایجاد عدالت در سلامت را از دیگر دغدغه های دانشگاه علوم پزشکی عنوان و گفت: عدالت در سلامت زمانی ایجاد می شود که شهروندان بر اساس نیازشان خدمات بهداشتی درمانی دریافت کنند نه بر اساس توان مالی و اقتصادی.

وی عوامل اجتماعی را موثر بر سلامت جامعه دانست و اظهار کرد: عوامل اجتماعی چون سن جامعه، 70 درصد در سلامت جامعه تاثیر دارد که معمولا در استان ما مورد غفلت واقع می شود و شاید به اندازه 25 درصد هم سهم خود در سلامت جامعه را ایفا نکند.

عشرتی با تاکید بر ورود بخش خصوصی در حوزه سلامت، تاکید کرد: ورود بخش های غیردولتی و NGOها در یاری حوزه سلامت استان در بخش هایی چون تجهیز، پژوهش و مدیریت، در ارتقا سطح سلامت جامعه موثر خواهد بود و سرمایه و سلامت اجتماعی را بالا می برد.

کد خبر 2227318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha