به گزارش خبرنگار مهر، بهروز علیشیری عصر امروز در نشست هیئت اقتصادی فرانسوی با مسئولان ایران در وزارت اقتصاد، از آغاز فصل جدید مناسبات اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و فرانسه خبر داد و گفت: پایه های حقوقی رابطه دو کشور تا حدود زیادی شکل گرفته است.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران با اشاره به اینکه تاکنون موافقتنامه های حمایت از مالیات مضاعف و حمایت از سرمایه گذاران بین دو کشور به امضا رسیده اما موافقتنامه گمرکی بین دو کشور هنوز امضا نشده است، افزود: متن پیش نویس موافقتنامه گمرکی 11 سال قبل به دولت فرانسه تقدیم شده و با توجه به اعلام آمادگی گمرک ایران برای امضای این موافقتنامه امکان انعقاد آن نیز وجود دارد.
به گفته وی شاهد فصل جدیدی در مناسبات اقتصادی ایران و فرانسه پس از دوره ای رکود و وقفه هستیم؛ در سال های گذشته به دلیل شرایط ناشی از فضای مناسبات بین المللی، نقش شرکت های فرانسوی در ایران کمرنگ شد اما معتقدم که حضور نیافتن این شرکت ها، موجب کاهش حجم مناسبات اقتصادی و به حداقل رسیدن مناسبات پولی و مالی میان دو کشور شد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه تحریم بیش از آنکه به اقتصاد ایران آسیب برساند به کشورها و بانک های تحریم کننده خسارت وارد کرد، افزود: زمانیکه یک بانک با مشتری خوش حسابش قهر می کند، حجم زیادی از مناسبات خود را از دست می دهد که این امر لطمه جدی به اقتصاد فرانسه و شرکت بیمه این کشور وارد کرد.
علیشیری ضمن خیرمقدم به بازگشت شرکت های فرانسوی به اقتصاد ایران، گفت: اقتصاد ایران در دوره نبود شرکت های خارجی تحولات بزرگی را تجربه کرده است زیرا درس های زیادی را از تحریم گرفته به نحوی که وابستگی اقتصادی که به طور صرف به بودجه عمومی دولت و منابع عمومی متصل بود در حال حاضر بیش از پیش کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه دولت تنها وظیفه حاکمیتی را تقویت می کند و اجازه می دهد فعالان بخش اقتصادی و غیردولتی در اقتصاد ایران فعال شوند، به تدوین بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: در این بودجه به طراوت بخش خصوصی توجه ویژه می شود به طوری که در حوزه طرح های زیربنایی در حال آماده سازی لایحه ای هستیم که نقش بخش خصوصی در طرح ها افزایش می یابد.
معاون وزیر اقتصاد با اعلام اینکه در حوزه فعالیت های زیربنایی تا چند ماه آینده قانون جدید عمومی و خصوصی به تصویب دولت می رسد که این امر زمینه همکاری های جدیدی را فراهم خواهد کرد، به ملاقات حسن روحانی رئیس جمهوری ایران با فرانسوا اولاندو رئیس جمهور فرانسه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و افزود: این دیدار زمینه همکاری بیشتر میان دو کشور را سبب شده است.
وی گفت: حضور شرکت های فرانسوی در اقتصاد ایران پیام آشکار سیاستگذاران ملی در ایران و فرانسه است که این سیاست ها منجر به رشد تقاضا می شود، ایران دارای ظرفیت های فراوانی است، ضمن آنکه فعالان اقتصادی ایران شرکای قابل اطمینانی برای شرکت های فرانسوی خواهند بود.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی موجودی صندوق توسعه ملی را بیش از 55 میلیارد دلار ذکر و اعلام کرد: این موجودی تنها برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
نظر شما