۲۹ بهمن ۱۳۹۲، ۱۵:۳۷

حری:

ضرورت بازشناسی فرهنگ غنی بومی در استان مرکزی/ مجموعه داستان " شکوفه های سیب" رونمایی شد

ضرورت بازشناسی فرهنگ غنی بومی در استان مرکزی/ مجموعه داستان " شکوفه های سیب" رونمایی شد

اراک – خبرگزاری مهر: مدرس دانشگاه و پژوهشگر ادبی بر ضرورت بازشناسی فرهنگ غنی بومی تاکید کرد و گفت: استان مرکزی با توجه به فرهنگ و سابقه درخشانی که دارد نتوانسته است در کنار صنعتی شدن حرکت رو به جلویی درارتقا فرهنگ و هنر داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل حری ظهر دوشنبه در مراسم رونمایی از کتاب "شکوفه های سیب" و کارگاه روایت شناسی افزود: استان مرکزی فقر فرهنگی ندارد، بلکه به مولفه های فرهنگی و آئین های آن توجه نشده است، مثلا شوقات و داستان هایی که زمانی در این شهر ورد زبان مادربزرگان و پدربزرگان بوده بدون اینکه بازخوانی و تحلیل شوند بدست فراموشی سپرده شده اند.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی دارای مشاهیر بزرگ و برجسته ای در فرهنگ و ادب است، افزود: کسانی مثل استاد محتاط و ذبیحی باید بیشتر به نسل جوان شناخته شوند و بخشی از این بازشناسی بر عهده متولیان استان است.

ادبیات دارای تعبیرها و برداشت های مختلف است

حری در ادامه به تحلیل کتاب خود با عنوان " روایت شناسی"  که راهنمایی در باب درک و تحلیل ادبیات داستانی است پرداخت و ادامه داد: جاری و زنده بودن آثار ادبی در طول هزاران سال به دلیل این است که ادبیات دارای تعبیرها و برداشت های مختلف است و برای همین است که می گویند ادبیات معنای آخر ندارد.

وی تاکید کرد: به تعداد خوانندگان مختلف، تعبیرهای مختلف در دنیا وجود دارد برای همین است که حافظ و شکسپیر هنوز زنده هستند و خوانده می شوند.

حری با اشاره به اینکه هر آنچه داستانی راتعریف کند روایت است، افزود: با توجه به این تعریف می توان نتیجه گرفت که سینما، نقاشی، تئاتر، موسیقی، اپرا و تراژدی هم روایت هستند فقط جنبه های روایت آن ها متفاوت است.

مترجم و مولف کتاب در ادامه این کارگاه ضمن آموزش و تحلیل روایت شناسی به توضیح در خصوص مقاله های ترجمه شده و مقاله های تالیفی خود در این کتاب پرداخت.

کتاب روایت شناسی شامل 15 مقاله ترجمه شده است

وی در خصوص کتاب گفت: کتاب روایت شناسی شامل 15 مقاله ترجمه شده است که در این مقاله ها، مولفه ها و وجوه های روایت ساختارگرا آمده است.

حری افزود: سعی شده در ابتدای کتاب ، مباحث اصلی بحث در مقدمه ای تالیفی به زبان ساده بیان شود تا  خواننده با ذهنی اماده تر وارد مباحث شود.

وی با بیان اینکه روایت شناسی ساختار گرا دو مولفه داستان و متن را بررسی می کند، اظهار کرد: در سطح داستان شخصیت، زمان، مکان و در بحث متن  زاویه دید، شخصیت پردازی، زبان و مکان، بازنمایی گفتار شخصیت و... مورد توجه است.

حری ادامه داد: مقاله اول کتاب کلیاتی درباره روایت و روایتگری، مقاله دوم بحث در مورد بنیان های روایت، مقاله سوم صافی های که سر راه نویسنده است و مقالات دیگر به مولفه های مکان، زمان، کانون شدگی، شخصیت و بازنمایی گفتار آن پرداخته است.

این مدرس و پژوهشگر اراکی گفت: در عین حال در یک مقاله از کتاب به روایت و بازی شناسی و در مقاله ای دیگر به روایت سه بعدی پرداخته شده است، همچنین در ادامه مقالات کتاب مقاله ای در خصوص داستان حضرت یوسف و نحوه روایت آن در قرآن آمده است.

در دامه این مراسم از کتاب " شکوفه های سیب" رونمایی شد.

یکی از مهم ترین اهداف حوزه هنری کشف استعدادهای جوان

مسئول دفتر آفرینش های ادبی حوزه هنری استان مرکزی  نیز گفت: شکوفه های سیب مجموعه 22 داستان از هنرجویان جوان حوزه هنری استان مرکزی است که طی کارگاه ها و جلسات داستان موفق به نوشتن آن ها شده اند.

مریم طالبی فزود: یکی از مهم ترین اهداف حوزه هنری کشف استعدادهای جوان و حمایت هدفمند از آثار و تولیدات آن هاست.

وی فراهم آوردن زمینه تولید آثار ارزشی هنرمندان را از اهداف حوزه هنری عنوان و ادامه داد: حوزه هنری سعی کرده با بسترسازی برای نوآوری و خلاقیت در عرصه آثار ادبی محیط مناسبی برای پرورش هنرمندان متعهد جوان فراهم آورد.

طالبی تصریح کرد: این خود یک نوع پایداری در مهم ترین اهداف حوزه هنری که خلق آثار فاخر شعر و داستان در جهت دفاع از آرمان ها و اصول انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: در همین راستا دوشنبه های داستان حوزه هنری سال هاست وعده گاه نویسندگان جوان شده است، هنرجویانی که به دنبال خلاقیت و پیشرفت رو به حرکت هستند.

طالبی گفت: داستان هایی که در مجموعه شکوفه های سیب آمده است حاصل تحربه های جوان و در عین حال درخوری است که آینده ای روشن را برای نویسندگانش نوید می دهد.

وی گفت: ابوالفضل آزادمرزآبادی، حدیثه آقارضایی، زهرا اسلامی، سمیه انصاری فر، اعظم ایرانشاهی، حمیده پارسا فر، محمد زارعی، فهیمه عباسی، حسن فراهانی، رضا فلاح، مرتضی کریم پور، میلاد کیا، نیکو مرادی، منظر موسوی، عطیه میرآقاجانی، فاطمه نقدی و لویذا هدایتی از جمله داستان نویسانی هستند که آثارشان در این مجموعه به چاپ رسیده است.

طالبی ادامه داد: از ابتدای سالجاری تاکنون از کتاب های " بی سیم چی" و " شاعران سرزمین من1" نیز رونمایی شده است.

وی گفت: برگزاری جلسات نقد و بررسی اشعار شاعران بزرگ نیز از دیگر برنامه های این دفتر بوده که همایش " دری به خانه خورشید" با موضوع نقد و بررسی آثار سلمان هراتی چندی پیش در حوزه هنری اراک برگزار شد.

کد خبر 2238808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha