۵ اسفند ۱۳۹۲، ۹:۰۸

باهر در گفتگو با مهر؛

کمرنگ شدن ویژگیهای خانواده اصیل ایرانی به دلیل دافعه های داخلی و جاذبه های خارجی است

کمرنگ شدن ویژگیهای خانواده اصیل ایرانی به دلیل دافعه های داخلی و جاذبه های خارجی است

استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی در مورد کمرنگ شدن ویژگی های اصیل خانواده های ایرانی گفت: کمرنگی شرافت و کرامت انسانی بعضی افراد جامعه ما به خاطر دافعه های داخلی واقعی و جاذبه های خارجی کاذب است.

دکتر حسین باهر، استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی در مورد اینکه مختصات و مشخصات و ویژگیهای خانواده ایرانی در طول زمان چه بوده است، به خبرنگار مهر گفت: در خانواده های ایرانی از معاش کشاورزی و دامداری آغاز کرده تا به تجارت و بازرگانی داخلی و خارجی پرداخته و سپس وارد صنعت مونتاژ شده اند و همیشه برای مقتضیات اقتصادی به ایجابات آن پایبند بوده اند مگر در این دوران فرا صنعتی که دورانی است وانفسا.

وی افزود: در نسلهای گذشته چنین بوده است ولی به تدریج که پول نفت داخل اقتصاد ایران شده است نقش لقمه حرامی را ایفا کرده که در شکم بچه معصوم وارد شده است.

این جامعه شناس و رفتارشناس در مورد اینکه اگر گذشت، ایثار، محبت، عطوفت ، پاکدامنی و تعهد اخلاقی را از ویژگی های خانواده اصیل ایرانی بدانیم تا چه حد این ویژگی ها امروز در خانواده جاری و ساری هستند و اگر کمرنگ شده اند به چه دلیل است، هم گفت: کمرنگی شرافت و کرامت انسانی بعضی افراد جامعه ما به خاطر دافعه های داخلی واقعی و جاذبه های خارجی کاذب است.

این استاد دانشگاه در مورد اینکه چگونه می توان نسل جدید را با سنت و فرهنگ خانواده اصیل ایرانی آشنا کرد هم تأکید کرد: سنت و فرهنگ اصیل ایرانی محترم است و باید فرهنگ انسانی متناسب با مقتضیات زمان و مکان را طراحی کرده و تبلیغ نمود.

وی در مورد اینکه نهادهای مسئول و متولی در امر خانواده تا چه حد به اصول فرهنگی و سنتی خانواده ایرانی توجه می کنند اگر کم توجه هستند علت آن چیست عنوان کرد: تصور می کنم فعلا خانواده ها متولی سازمان یافته ای ندارند و انشاءالله شورای عالی حمایت از حقوق خانواده به صورت مردمی تشکیل گردیده در سطح محلات مختلف NGO های ذیربط از افراد ذیصلاح مردمی به وجود آیند.

این نویسنده و محقق در مورد اینکه نقش رسانه ها به ویژه رسانه ملی در ارائه الگوی خانواده اصیل ایرانی چیست آیا الگوهایی که ارائه می کند با سنت خانواده ایرانی همخوانی دارد هم اظهارداشت: مسلما جواب منفی است، چون صدا و سیما و سایر نهادهای موجود رو به گذشته دارند. البته طرحی در فرهنگستان علوم پزشکی (شاخه سلامت اجتماعی) برای الگوی سبک زندگی سالم در دست پژوهش است.

کد خبر 2241023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha