۴ اسفند ۱۳۹۲، ۸:۳۳

گزارش خبری/

سوغات محلی ایلام در انتظار گردشگران/ از "بژی برساق" تا گلیم نقش برجسته

سوغات محلی ایلام در انتظار گردشگران/ از "بژی برساق" تا گلیم نقش برجسته

ایلام - خبرگزاری مهر: استان ایلام با داشتن سوغات محلی متعدد از جمله شیرینی بژی برساق و گلیم نقش برجسته در ایام نوروز به استقبال گردشگران می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام از گذشته تاکنون با داشتن خوراکی های محلی و صنایع دستی که زاییده هنر دست زنان و مردان این مرز و بوم است مشهور بوده است.

این استان دارای سوغات فراوانی در بخشهای مختلف است که شیرینی خوشمزه بژی برساق مهمترین آن است.

بژی برساق هنر دستان زنان ایلامی است که متاسفانه تاکنون در کشور به خوبی معرفی نشده است و به عنوان سوغات استان در کشور شناخته شده نیست.

اما باید گفت این شیرینی محلی که از آرد، شیر، رازیانه، زیره و تخم و مرغ و روغن محلی درست می شود خاص مردم استان است و در منطقه دیگر نمونه آن یافت نمی شود.

بژی برساق در حال حاضر کمتر به صورت بسته بندی های مختلف در سطح استان عرضه می شود که نیازمند فروشگاه های بزرگ برای عرضه این سوغات به دست مسافران و گردشگران است.

علاوه بر بژی برساق روغن محلی و عسل کوهی دو سوغات دیگر استان هستد که به دلیل شرایط آب و هوایی استان از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

به گردشگران و مسافران استان توصیه می شود که حتما اگر وارد استان ایلام شدند از این سوغات محلی استان استفاده کنند چراکه از کیفیت بالا و مزه بی نظیری برخوردار هستند.

علاوه بر خوراکی ها، صنایع دستی یکی از مهمترین سوغات استان ایلام است که سرآمد این سوغات گلیم نقش برجسته ایلام است.

در حال حاضر زنان و مردان استان ایلام هنرهای بسیار زییایی خلق می کنند که در راس آنها گلیم نقش برجسته و فرش دستبافت قرار دارد.

این استان از گذشته تاکنون جایگاه صنایع دستی متعددی بوده است و در حال حاضر اکثر هنرهای دستی در این استان جریان دارند.

گلیم نقش برجسته مهمترین صنعت صنایع دستی استان ایلام به شمار می رود که از نقش و کیفیت بالایی برخوردار است و مسافران و گردشگران می توانند از آن به عنوان سوغات استان خریداری کنند.

لزوم توجه به عرضه سوغات محلی ایلام به گردشگران

یک کارشناس مسائل گردشگری به خبرنگار مهر گفت: استان ایلام دارای سوغات بومی و محلی جالب توجه ای که در سالهای اخیر کمتر به آنها و در عرضه آنها توجه شده است.

علی محمدی اظهار داشت: سوغات محلی ایلام از جمله کره محلی، روغن حیوانی، بژی برساق و..بیشتر در خانه ها جریان دارند و کمتر به صورت صنعتی و بسته بندی شده در معرض دید عموم قرار می گیرد.

وی افزود: خیلی از مردم کشور نمی دانند سوغات استان ایلام چیست و باید طوری برنامه ریزی شود این سوغات استان برای شناخته شدن و فروش معرفی شوند.

این کارشناس اظهار داشت: به همین منظور پیشنهاد می شود در سطح شهرهای مختلف استان ایلام مکانهایی برای عرضه سوغات استان در نظر گرفته شود تا هم درآمدی نصیب مردم استان شود و هم گردشگران با سوغات استان بیشتر آشنا شوند.

وی افزود: روغن حیوانی و کره محلی استان ایلام با طعم بسیار لذیذ می توانند مورد توجه گردشگران قرار گیرد یا عسل کوهی و ناب مناطق سورگه و شلم که بی نظیر است.

محمدی اظها ر داشت: ترخینه از دیگر سوغات استان ایلام است که با توجه به مواد به کار رفته در آن درمان بسیار خوبی برای سرما خوردگی است.

وی افزود: حلوائی بگل نیز از  دیگر سوغات استان است که ترکیبی از پودر کشک و خرما است.

وی بیان داشت: گنمه شیره نیز نوعی خوراکی است که برای تهیه آن مقداری گندم را شسته و به آن شیر و زیره و رازیانه و نمک اضافه می کنند و در ظرفی به مدت چند روز نگه می دارند و سپس آن را از روی صافی عبور می دهند و در نور آفتاب نیمه خشک می کنند و سپس آن را درون ماهی تابه داغ می ریزند و تفت می دهند و مصرف می کنند.

این کارشناس اظهار داشت: قالی بافی و گلیم نقش برجسته، سقز محلی شیرینی کله کنجی و شیرینی کاک از دیگر سوغات استان هستند.

نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ایلام

رائد ناصری فر معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی ایلام به خبرنگار مهر گفت: در ایام نوروز برنامه های مختلفی از سوی میراث فرهنگی برای معرفی صنایع و سوغات محلی استان در نظر گرفته شده است.

وی بیان داشت: استان ایلام دارای سوغات و صنایع دستی متعددی است که در سالهای گذشته نیز مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.

این مسئول به نقش ايلام در صنايع دستي كشور اشاره كرد و گفت: صنايع دستي اين استان از حيث بافته ها غني بوده و گليم نقش برجسته كه اصالت ايلام و انواع فرش دستباف يكي از استان هاي ممتاز كشور است.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین ظرفیتهای استان ایلام صنایع دستی بومی و محلی است که این بخش می تواند به اشتغال در استان کمک فراوانی کند.

ناصری فر اظهار داشت: بدون شک گلیم نقش برجسته که به عنوان اصیل ترین و مهمترین صنایع دستی استان ایلام شناخته شده نقش مهمی در این اشتغال دارد.

وی تصریح کرد: از جمله برنامه های نوروز ایستگاه عرضه محصولات صنایع دستی و سوغات به همراه دایر شدن سیاه چادر محلی، عرضه محصولات غذایی سنتی و بومی و پیش بینی فضای سنتی عشایری جهت آشنایی گردشگران با زندگی عشایری است.

وی بیان داشت: کارگاه های زنده جاجیم بافی، گلیم بافی، نمد مالی در نمایشگاه برای آشنایی گردشگران با فعالیت های صنایع دستی بومی و نیز برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی و سوغات کشوری در شهرستان دره شهر جنب شهر تاریخی سیمره به همراه سیاه چادرهای محلی در 40 غرفه فروش و به نمایش گذاشته می شوند.

ناصری فر گفت: در شهرستان مهران سیاه چادر محلی فروش محصولات صنایع دستی و محصولات غذایی سنتی در بخش صالح آباد جنب زیارتگاه علی صالح و سه راه جندالله برپا می شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 2241808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha