به گزارش خبرنگار مهر، یدالله وفایی عصر دوشنبه در همایش بررسی راهکارهای توسعه روابط تجاری ایران با ترکمنستان در گرگان با بیان مشکلات فیمابین دو کشور در بخش گمرک و بیمه و بانک اظهار کرد: عدم وجود شورای مشترک بازرگانی بین دو کشور، کارآمد نبودن حضور شعبه بانک صادرات در عشق آباد، عدم وجود سیستم های نوین بانکی و گشایش اعتبارات اسنادی بین بانک های دو کشور، بخشی از این مشکلات است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان با بیان این که انتقال ارز به داخل کشور به روش سنتی و با صرافی ها است گفت: یکی از مشکلات انتقال ارز در ترکمنستان این است که ارز خارجی مورد تایید در کشور ترکمستان دلار و در ایران یورو است، بنابراین با توجه به نرخ دو درصدی تبدیل دلار به یورو هزینه های انتقال ارز افزایش یافته است و انتقال ارز نیز از طریق سیستم بانکی صورت نمی گیرد.
وی افزود: فقدان قراردادهای تعرفههای ترجیحی بین دو کشور نیز یکی دیگر از مسائل و مشکلات تجاری بین دو کشور است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان برای رفع موانع و مشکلات عنوان شده، بیان کرد:ئتشکیل شورای مشترک بازرگانی دو کشور، ایجاد خط اعتباری بین بانکهای دو کشور و تخصیص اعتبار مناسب برای رفع موانع نخست ذکر شده و تنظیم تعرفه ترجیحی برای اقلام صادراتی ووارداتی کالاهای اساسی هر دو کشور از جمله پیشنهادات برای رفع مشکلات است.
وفایی اضافه کرد: با توجه به کارمزدهای بالای انتقال ارز پیشنهاد میشود صندوق ضمانت صادرات در راستای حمایت از صادرکنندگان هزینه تبدیل دلار به یورو در ترکمنستان را تقبل کند.
وی افزود: پیشنهاد می دهیم تخصیص اعتبار بیشتر برای بانک صادرات شعبه عشقآباد و تجدیدنظر برای نرخ کارمزد همچنین مکانیزم مناسب تعریف شود تا ارز حاصل از فروش کالا به بانک صادرات ایران در عشقآباد تحویل و معادل آن در بانک صادرات در ایران دریافت شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه، پیگیری جهت اخذ زمین و پایانه صادراتی به تناسب نیازهای صادراتی دو کشور، افزایش ساعات کار گمرکات دو کشور به دلیل تجمع بیش از حد کامیون ها و حذف سقف تردد و جلسات مشترک گمرکی بین دو کشور جهت روان سازی تشریفات گمرکی را از دیگر پیشنهادات برای حل مشکلات فی مابین عنوان کرد.
نظر شما