آرزو حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بدون شک بخش عمده ای از بار فعالیت خبری بر دوش خبرگزاری هاست گفت: سرای روزنامه نگاران نیز در حمایت از خبرگزاری ها حرکت می کند که در جشنواره سوم این آثار جداگانه ارزیابی می شود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری جشنواره های مطبوعاتی , علاوه بر ایجاد روحیه نشاط و پویایی در جامعه خبری، ارائه توانمندی و بضاعت واقعی نشریات و معرفی برترین های حوزه خبری است تصریح کرد: در واقع محور جشنواره مطبوعات مبتنی بر کیفیت بخشی و اثر بخشی بهتر حوزه رسانه است.
حیدری ادامه داد: فضای رقابت در جشنواره های استانی معمولا فشرده و نزدیک تراست و هر نشریه بر اساس خط مشی و دیدگاه کلی و نیز میزان مهارت و توانمندی و خلاقیتش به تولید و انتشار اخبار می پردازد و کیفیت رقابت به ویژه در جشنواره های فصلی، که در مقطع زمانی محدود و مشخص و معمولا دارای موضوع و محورهای خبری نسبتا یکسانی است، شدیدتر و نزدیک تر می شود.
اخبار و آثار تولیدی مطبوعات استان به طور ماهیانه باید رصد و ارزیابی شود
وی اظهارداشت: البته بهترین روال اصلی این جشنواره به این صورت است که اخبار و آثار تولیدی مطبوعات استان به طور ماهیانه رصد و ارزیابی شود و در یایان هر ماه بهترین کار حرفه ای در بخش های مختلف مقاله سر مقاله تیتر گزارش خبری و ...( به مانند تهران) مورد تقدیر قرار گیرد ولی متاسفانه این امکان در حال حاضر در استان وجود ندارد.
این کارشناس مطبوعات استان با تاکید بر اینکه جشنواره های مطبوعات فصل اول و دوم سرای روزنامه نگاران نیز مبتنی بر همین اهداف و نیز ایجاد روحیه رقابت و افزایش رویکرد حرفه ای به کار خبری برگزار شده است گفت: در پایان جشنواره دوم لزوم ارزیابی جداگانه رسانه های چاپی و غیر چاپی کاملا قابل درک و مشاهده بود.
وی اضافه کرد: این تجربه به عنوان پیشنهاد به سرای روزنامه نگاران ایران هم اعلام و مقرر شد با اصلاح شیوه نامه، جشنواره های بعدی در دو بخش نشریات چاپی( محلی و نمایندگان سراسری) و خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی دارای مجوز برگزار شود. اما متاسفانه با وجود پیگیری های انجام شده این امکان فراهم نشد و جشنواره دوم نیز بر همان شیوه قبل برگزار شد.
حیدری خاطرنشان کرد: نام جشنواره نیز چنانکه از ابتدا معرفی و اعلام شده و شما هم ملاحظه می کنید بدون هیچ حصر و قصری « جشنواره فصلی مطبوعات استانی است» و مطبوعات استانی، اطلاق عامی است بر رسانه های چاپی و غیر چاپی که در یک استان تولید و منتشر می شود.
ظرفیت توانمند فضای خبر رسانی در حوزه خبرگزاری ها بر کسی پوشیده نیست
وی با تاکید بر اینکه بدون شک ظرفیت توانمند فضای خبر رسانی در حوزه خبرگزاری ها بر کسی پوشیده نیست، گفت: حدود 237 اثر از 682 اثر رسیده به جشنواره متعلق به خبرنگاران پرتلاش این حوزه بود. تعداد 58 تیتر از 144 اثر، 63 مصاحبه و گفتگو از 105 اثر ، 8 یادداشت و سرمقاله از 86 اثر و 34 گزارش از 148 اثر و 68 عکس از 116 اثر متعلق به خبرگزاری ها بوده است.
مسئول سرای روزنامه نگاران استان مرکزی با اشاره به اینکه دستاورد چنین جشنواره هایی، پشتوانه ای از دانسته و تجربه هایی است که در برنامه ریز های آینده بهتر از آن بهره خواهیم برد گفت: برگزاری جشنواره فصل دوم، لزوم و ضرورت جداسازی بخش خبرگزاری ها را بیش از پیش آشکار کرد.
حیدری با اشاره به بیانیه داوران (ابتسام رضوی دینانی و حسن سبیلان اردستانی) جشنواره گفت: مدیر سرای روزنامه نگاران خود در جایگاه قضاوت و داوری آثار قرار نداده و بر نظر داروان تکیه شد که در قالب آن نیز اثری نادیده گرفته نشد.
وی توضیح داد: امید است با تفکیک بخش خبرگزاری ها ، فرصت بهتری برای تقدیر از زحمات این عزیزان فراهم آید و زمینه برای ارزیابی هر چه بهتر مطالب و خبرهای این بخش از رسانه ایجاد شود. امید است دست اندرکاران و اصحاب دلسوز رسانه در استان مرکزی با پرهیز از هرگونه پیشداوری برای ارتقای کیفیت مطالب منتشره از سوی رسانه ها و به تبع آن جشنواره مطبوعات استان تلاش کنند و با سعه صدر، تعامل و همدلی همدیگر را یاری رسانند.
گفتنی است در اختتامیه جشنواره مطبوعات و خبرگزاری های استان مرکزی در هفت بخش مقاله، سرمقاله و یادداشت، مصاحبه، تیتر، گزارش خبری، گزارش تصویری و عکس ، صفحه آرایی تنها در بخش عکس خبرگزاری ها برگزیده شدند و مابقی نفرات برتر در بخش مطبوعات اعلام شد.
نظر شما