۱۰ اسفند ۱۳۹۲، ۱۵:۲۹

یادگاری:

طرح آمایش، استفاده از توان اکولوژیک استان مرکزی است/ تکمیل طرح در نیمه اول سال 93

طرح آمایش، استفاده از توان اکولوژیک استان مرکزی است/ تکمیل طرح در نیمه اول سال 93

اراک - خبرگزاری مهر: مدیرکل بودجه استانداری مرکزی با اشاره به آغاز مطالعات آمایش استان مرکزی از سال 85 تاکنون گفت: هدف از ایجاد این طرح استفاده از توان اکولوژیک و میزان ظرفیت سرزمین و استان برای انجام پایش ها است.

به گزارش خبرنگار مهر، رقیه یادگاری ظهر شنبه در کارگروه آمایش و محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه مطالعات آمایش استان مرکزی از سال 85 آغاز و این مطالعات در قالب 25 جلد کتاب منتشر شده است افزود: مطالعات تکمیلی این طرح برای به تصویر کشیدن آینده مطلوب استان مرکزی در حال انجام است.

تکمیل طرح تا پایان نیمه اول سال 93

وی با ابراز امیدواری از تکمیل این طرح تا پایان نیمه اول سال 93، اظهار داشت: امید است این طرح با همکاری مسئولین در سال آینده به اتمام برسد و برنامه ششم توسعه براساس آمایش استان صورت پذیرد.

یادگاری سامانه ساترا را ابزاری برای انجام مطالعات آمایش یک منطقه عنوان و بیان کرد: سامانه ساترا با هدف تحقق استقرار نظام یکپارچه برنامه ریزی و توسعه سرزمین در تمام کشور و استان مرکزی صورت گرفته است.

الزام تمام دستگاه های اجرایی به رعایت شاخص های مدیریت سبز

معاون برنامه ریزی استانداری مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به ابلاغ تصویب نامه هیئت وزیران بر مبنای ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص مدیریت سبز، گفت: با ابلاغ این تصویب نامه کلیه ی دستگاه های اجرایی ملزم به رعایت شاخص ها و برنامه های اجرای مدیریت سبز هستند.

محمدرضا عاشوری افزود: اجرای مدیریت سبز می تواند در ارائه الگوی درست مصرف کردن انرژی به مردم موثر واقع شود.

وی یادآور شد: استفاده صحیح از منابع یکی از مهمترین راهکارهای حفظ منابع طبیعی و انتقال آن به نسل های آینده تلقی می شود.

رتبه سوم کشوری از لحاظ تنوع زیستی به استان مرکزی اختصاص دارد

مدیر کل محیط زیست استان مرکزی در این جلسه با اشاره به وجود تنوع خوب گونه های گیاهی و جانوری در استان مرکزی گفت: استان مرکزی به لحاظ وجود گونه های مختلف زیستی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

امیر انصاری با اشاره به فرارسیدن 12 اسفند ماه روز جهانی حیات وحش، افزود: از حدود 1140 گونه جانوری حاضر در کشور حدود 305 گونه در استان مرکزی زندگی می کنند.

وی ادامه داد: استان مرکزی با وجود 139 گونه گیاهی حدود 14 درصد گونه گیاهی کشور را در خود جای داده است.

این مسئول با اشاره به تنوع خوب زیست محیطی استان مرکزی ابراز کرد: استان مرکزی علی رغم قرار گرفتن در منطقه خشک کشور به لحاظ وجود گونه های گیاهی و جانوری مختلف، تنوع زیست محیطی خوبی را در کشور دارا است که استفاده مناسب از این تنوع به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست کمک شایانی را می نماید.

اجرای نظام مدیریت سبز یک رویکرد زیست محیطی در کشور است

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در ادامه اجرای نظام مدیریت سبز در کشور را یک رویکرد زیست محیطی تلقی و اظهار کرد: اجرای مدیریت سبز با هدف بهینه سازی مصرف آب، مواد اولیه، مدیریت پسماند و غیره در جهان و کشور ما در حال پیگیری است.

انصاری با اعلام اینکه آئین نامه اجرایی مدیریت سبز در استان مرکزی به تمام دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است، ابراز کرد: جایگاه استان مرکزی در حوزه مصرف برق 3000 کیلووات در ساعت است و با استاندارد جهانی که   900کیلووات در ساعت است فاصله دارد.

این مسئول اضافه کرد: مصرف استاندارد سوخت در جهان 4 لیتر در هر خودرو برای یکصد کیلومتر می باشد که این شاخص برای کشور و استان مرکزی 8 تا 10 لیتر برای هر خودرو در یکصد کیلومتر است.

انصاری خاطرنشان ساخت: سرانه استاندارد جهانی مصرف آب 150 لیتر در روز است در حالیکه این شاخص در کشور ما 250 و برای استان مرکزی 230 لیتر در روز اعلام شده است.

وی با اشاره به مصرف بیش از حد مردم استان مرکزی و شهر اراک از منابع طبیعی و خدادادی این استان، گفت: استان مرکزی از لحاظ وجود منابع طبیعی یکی از استان های غنی کشور است که با مصرف بی رویه مردم در این بخش مواجه شده است.

فرهنگ سازی لازمه ی اجرای مدیریت سبز در استان مرکزی است

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر فرهنگ سازی برای استفاده بهینه از منابع اظهار داشت: استفاده صحیح از منابع می تواند در کاهش آلودگی هوا، آب، خاک و جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات زیست محیطی موثر واقع شود.

انصاری ردپای اکولوژیکی و ظرفیت زیستی را دو شاخصه ی مهم جهانی در مدیریت سبز اعلام و بیان کرد: براساس مطالعات صورت گرفته در سال 90 ردپای اکولوژیکی ایران 6/2هکتار و ردپای اکولوژیکی تهران 75/3 و در شهر اراک99/3هکتار است که این رقم بیش از شهر تهران می باشد.

وی با بیان اینکه ردپای اکولوژیکی براساس سرانه مصرف غذا، آب، برق، انرژی و تولید زباله محسوب می شود، ادامه داد: اهمیت جایگاه مدیریت سبز به لحاظ مصرف صحیح منابع می باشد که برای تحقق این امر نیز باید فرهنگ سازی در بین مردم صورت پذیرد.

انصاری اجرای مدیریت سبز را راهکار مناسبی برای کاهش ردپای اکولوژیکی در استان مرکزی دانست و تصریح کرد: برای اجرای نظام مدیریت سبز اجرای نظام های اطلاعاتی، مشارکت کارکنان ادارات ، نظام اطلاع رسانی ، آموزشی، اجرایی و نظارت و ارزشیابی ضروری است.

حرکت سفیران سبز در 15 اسفند ماه در استان مرکزی

نائب رئیس هیات دوچرخه سواری استان مرکزی نیز در این جلسه از حرکت سفیران سبز در 15 اسفند ماه در استان مرکزی خبر داد.

رقیه یادگاری افزود: همزمان با 15 اسفند ماه و آغاز هفته منابع طبیعی دوچرخه سواران در شهر اراک و از میدان شریعتی با حمل نهال به سمت دانشگاه اراک محل تشکیل شورای اداری استان مرکزی حرکت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه این حرکت در سراسر استان مرکزی انجام خواهد شد، اظهار داشت: دوچرخه سواران با هدف حفظ منابع طبیعی و ترویج فرهنگ درختکاری بعد از رسیدن به دانشگاه اراک اقدام به کاشت نهال در آن مکان خواهند نمود.

گفتنی است در این جلسه اهداف ایجاد سامانه توسعه و رصد آمایش (ساترا) مطرح شد.

کد خبر 2246631

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha