به گزارش خبرنگار مهر، نادر سقاء بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران و رسانه های گروهی استان اردبیل افزود: این کانون ها براساس نیاز مناطق مختلف استان و در زمینه های مختلف ایجاد و فعال شده است.
وی هنرهای تجسمی، نمایش، مهدویت، فرهنگ حجاب و عفاف، ایثار و شهادت، ورزش و... را از زمینه های فعالیتی کانون های تخصصی استان برشمرد و تاکید کرد: توسعه این کانون های تخصصی در سال آینده در دستور کار این نهاد قرار دارد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد اردبیل تعداد کانون های عادی فعال در سطح استان را 420 مورد برشمرد و ادامه داد: علاوه بر این 240 کتابخانه مسجد، 9 کانون دانشگاهی، هشت کانون در مصلاها، هشت خانه دیجیتالی، 40 هسته پژوهشی، 75 حلقه چهره به چهره و 330 طرح تلاوت نور نیز در مساجد استان فعال شده است.
وی با بیان اینکه از مجموع کانون های فعال استان بیش از 120 مورد در اردبیل راه اندازی شده است، اضافه کرد: هم اکنون 60 درصد کانون های فعال استان در مناطق روستایی و محروم و 40 درصد در مناطق شهری است.
وی با بیان اینکه بیشتر کانون های مساجد در مناطق شهری نیز در حاشیه شهرها و محلات محروم دایر شده است، تصریح کرد: به دلیل تمرکز برنامه های فرهنگی در مرکز شهرها تلاش شده که این کانون ها در مناطق فاقد امکانات فرهنگی راه اندازی شود، چنانچه در روستاها نیز که دارای کانون هستند تنها امکانات فرهنگی آن مناطق بشمار می روند.
سقاء همنین از عضویت 40 هزار نفر از جوانان و نوجوانان این استان در کانون های فرهنگی و هنری استان خبر داد و یادآور شد: البته این اعضاء ثابت بوده اما در فصول تابستان این رقم به بیش از 100 هزار نفر نیز افزایش می یابد.
وی با اشاره به نقش مساجد در هدایت دینی و اسلامی و کارکردهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و عبادی و... این اماکن عنوان کرد: در برهه کنونی و با توجه به شرایط موجود اجتماعی؛ کارکرد فرهنگی باید در اولویت مساجد باشد و دستگاه های فرهنگی هنری در این خصوص برنامه ریزی کنند.
این مسئول سایست جهانی را در تخریب وجهه مساجد یادآور شد و بیان داشت: مهمترین رسالت کانون های مساجد به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب هم افزایی، همدلی و ایجاد محیط پر طراوت برای حضور جوانان در مساجد است.
وی با اشاره به وجود 17 هزار کانون مساجد و بیش از دو میلیون عضورء در سراسر کشور، فعالیت های قرآنی، کتابخانه ای، دیجیتالی، فرهنگی، ادبی و... را از مهمترین موضوعات کانون های فرهنگی و هنری مساجد برشمرد.
سقاء با اشاره به پوشش 25 درصدی مساجد این استان تحت پوشش کانون های فرهنگی و هنری افزود: اردبیل در این زمینه از برنامه پنجم توسعه جلوتر بوده و به همین علت در سال گذشته جزو سه استان برتر کشور شناخته شد.
وی همچنین بدون اعلام میزان اعتبارات ملی و استانی این نهاد در سال جاری، از کمبود اعتبارات خبر داد و گفت: مشارکت های مردمی و کمک های خیرین مهمترین منبع درآمد و تامین اعتبار کانون های مساجد بوده که البته باید در این زمینه برنامه های مدونی اجرا شود تا این مشارکت ها افزایش یابد.
نظر شما