به گزارش خبرنگار مهر، هادی بهادری عصر چهارشنبه در جلسه بررسی طرح های هادی روستایی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه قابلیت های نهفته روستایی آذربایجان غربی باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد اظهارداشت: با توجه بیشتر و بهتر به این قابلیت ها می توان روند توسعه ای مناسبی را برای روستاها تصور کرد.
وی بر ضرورت برنامه ریزی عمران روستایی بر مبنای هر روستا یک قابلیت اشاره کرد و ادامه داد: امروزه نگاه تک محوری به روستا تنها به عنوان مرکز جمعیتی که نیازمند امکانات خدماتی است به نگاه جامع و راهبردی اقتصادی هر روستا یک قابلیت تغییر یافته که باید دربرنامه ریزی ها، مورد توجه خاص مدیران قرار گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: معرفی جاذبه های گردشگری روستایی استان، یک فرصت بسیار ارزشمند برای توسعه این صنعت گرانبها در آذربایجان غربی است و می تواند در توسعه روستاها، کاهش حجم مهاجرت از روستاها و حتی مهاجرت معکوس تاثیر بسزایی داشته باشد.
بهادری، تهیه طرح های هادی را گامی موثر در توجه بیشتر به روستاها عنوان کرد و گفت: بهسازی محیط روستایی یک اصل است و مدیران حوزه های مرتبط، این اصل را در کنار دیگر فعالیت های اقتصادی باید مد نظر داشته باشند.
85 درصد روستاهای بالای 20 خانوار آذربایجان غربی دارای طرح هادی هستند
مدیرکل دفتر امور روستایی آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: طرح هادی تاکنون در 85 درصد روستاهای بالای 20 خانوار استان تهیه شده است.
عین الله شریف پور افزود: این میزان شامل یک هزار و 305 روستای استان می شود که کارشناسان طرح هادی در آنها حضور یافته اند و مختصات طرح هادی آنها را گردآوری کرده اند.
وی اضافه کرد: تاکنون در 406 روستای آذربایجان غربی نیز عملیات عمرانی در قالب طرح هادی به اجرا در آمده است.
شریف پور اضافه کرد: با توجه به افق 10 ساله طرح های هادی و تغییرات سریع بافتی و جمعیتی در مناطق روستایی، تاخیر در روند اجرا و بهره برداری از این طرحها موجب ناکارآمدی اقدامات انجام شده و هدر رفت منابع اعتباری می شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی آذربایجان غربی ادامه داد: تنها آماده ساختن زیرساختهای عمرانی در مناطق روستایی منجر به توسعه پایدار نمی شود و برنامه ریزان و مشاوران باید رویکرد طرحها را به سمت رونق اقتصادی در روستاها تغییر دهند.
طرح های هادی پایه تمامی اقدامات عمرانی در روستاها هستند
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی دیگر سخنران این نشست گفت: طرح های هادی پایه تمامی اقدامات عمرانی در روستاها هستند و باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
ایوب عزیزی افزود: طرحهای هادی علاوه بر تعیین محدوده روستا، نیازهای کالبدی و کاربری های متناسب با جامعه روستایی را پیش بینی می کند و با تهیه و تصویب طرح هادی، سندی که شاخص های توسعه ای در روستاها را شامل می شود در اختیار مدیران قرار می گیرد.
وی با ارائه گزارشی از مراحل طراحی و اجرای طرحهای هادی در استان اضافه کرد: از مجموع دو هزار و 220 روستای بالای 20 خانوار استان تنها 900 روستا فاقد طرح مصوب برای امور عمرانی و توسعه ای هستند که در صورت تخصیص اعتبار تا پایان برنامه پنجم توسعه در این روستاها نیز به اتمام می رسد.
عزیزی گفت: طرحهای عمرانی نیز بر اساس اولویت های مشخص شده در طرح هادی در مناطق روستایی و با مشارکت روستاییان به مرحله اجرا درمی آید.
در این جلسه مقرر شد کمیته ای متشکل از مدیران و کارشناسان دفاتر فنی و امور روستایی استانداری آذربایجان غربی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکتهای خدمات رسان روند مطالعات طرح های هادی و اولویت بندی اجرای این طرحها در استان را بررسی کنند.
نظر شما