۱۸ اسفند ۱۳۹۲، ۲۰:۲۰

در نشست مسئولان؛

مشکلات عشایر ایل سنگسر بررسی شد/ خشکسالی دامهای استان سمنان را تهدید می کند

مشکلات عشایر ایل سنگسر بررسی شد/ خشکسالی دامهای استان سمنان را تهدید می کند

مهدیشهر – خبرگزاری مهر: مسئولان استان سمنان طی دیدار با عشایر ایل سنگسر شهرستان مهدیشهر، در فضای صمیمی عشایر منطقه، مشکلات ناشی از خشکسالی و عدم بارش در سالجاری را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات ناشی از خشکسالی و عدم بارش نزولات آسمانی طی سالجاری در مناطق ییلاقی شهرستان مهدیشهر با حضور مدیر سازمان جهاد کشاورزی، معاون بانک کشاورزی، مدیر کل دامپزشکی، معاون پشتیبانی امور دام، مدیر کل بحران استان سمنان و نمایندگان عشایر شهرستان مهدیشهر عصر یکشنبه در محل فرمانداری این شهرستان بررسی شد.

خشکسالی دامداری بیارجمند شاهرود را تهدید می کند

مدیر کل دامپزشکی استان سمنان در این نشست با اشاره به سرکشی های انجام شده از مناطق بیارجمند تصریح کرد: دام استان اغلب سبک و کوچ رو هستند و خصوصآ دام عشایری با توجه به پدیده خشکسالی و عدم بارش باران در مناطق عنوان شده، علوفه مناسبی در آن منطقه وجود ندارد و در چنین شرایطی گوسفندان از تغذیه مناسبی برخوردار نخواهند بود که باید با استفاده از جو،  علوفه دستی و مکمل های دارویی آن را جبران کنیم.

رضا عامری همچنین افزود: به دلیل احتمال تغذیه دام از گیاهان و بوته های سمی، مسمومیت های ناشی از آن، زخم های دور دهان و دستگاه گوارشی، کاهش تولید شیر، ضعف سیستم بدنی و در نتیجه آن بیماریهایی که در 40 سال گذشته مشاهده نمی شده را در سالجاری خواهیم دید.

وی افزایش پشه و انگل های خارجی را از دیگر تهدیدات برای دام های استان سمنان برشمرد و گفت: این امر موجب بروز بیماری های خونی از جمله زردی و بیماری های پوستی خواهد شد و موجبات تلفات دام و محصولات پوستی دام را فراهم می آورند.

مشکلات تغذیه ای دامداری های استان سمنان نیازمند 700 میلیون تومان اعتبار

مدیر کل دامپزشکی استان سمنان همچنین به مواردی که نیاز به تامین بودجه دارد اشاره داشت و افزود: در جهت تامین سم مورد نیاز برای سم پاشی، مکمل های دارویی برای رفع مشکلات تغذیه ای و همچنین تهیه شربت ضد انگل داخلی نیازمند اعتباری بالغ بر 600 تا 700 میلیون تومان است و باید در جهت تامین آن مساعدت شود.

عامری با اشاره به تب برفکی فراگیر شده در کشور، مدت دو هفته آتی تا 16 فروردین را روزهای حیاتی برای دام ها خواند و افزود: در زمینه تامین دارو و واکسن مشکل چندانی وجود ندارد ولی با توجه به ارز آزاد داروها و تامین واکسن از خارج کشور و توسط بخش خصوصی، قیمت آنها بالاست که مسئولان استانی در این زمینه کاری نمی توانند کنند و این مشکل در سطح کلان و کشوری است.

وی همچنین با بیان اینکه بیش از سهمیه استان، واکسن تامین کرده ایم، تصریح کرد: ولی باز هم با توجه میزان محدود آن فقط در مناطقی که بیماری دیده شود بکار خواهیم برد.

مدیر کل دامپزشکی استان سمنان همچنین گفت: برای دریافت مجوز جابجایی دام ها به استان های همجوار نیز از طریق حراست کل کشور پیگیر هستیم.

برای تامین علوفه دامداری ها مشکلی نداریم

معاون پشتیبانی شرکت امور دام استان سمنان نیز در این نشست به تامین علوفه مورد نیاز دامداری های استان تاکید کرد و گفت: در این زمینه مشکلی در استان نداریم و علوفه مورد نیاز را با ضمانت بانکی تا حداکثر سه ماه بصورت شرایط در اختیار عشایر عزیز قرار خواهیم داد.

بهرامی نسب همچنین به اعتبار و مجوز ابلاغ شده در زمینه خرید تضمینی گوشت دام سنگین اشاره داشت و افزود: در صورت دادن اعتبارات و مجوز ما آمادگی خرید گوشت سبک را نیز خواهیم داشت و این امر انجام می شود.

چراغی معاون بانک کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست به توضیح شرایط تمدید تسهیلات سال گذشته، شرایط ضمان نامه و توجه ویژه دولت و بانک کشاورزی به پدیده خشکسالی و حمایت از عشایر پرداخت و خاطرنشان کرد: برای هرکدام از عشایر و دامداران استان که توانایی بازپرداخت تسهیلات خود را ندارند قرارداد جدید تنظیم و با تامین بودجه آن از منابع داخلی هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست خاطر نشان کرد: کلیه موارد و مشکلات دامداران به مسئولان کشوری منعکس شده و با همکاری دستگاه های مرتبط با امور دام و عشایر استان پیگیر این مشکلات هستیم.

سید مجید موسوی به انعکاس مشکلات به نمایندگان استان و دیدار آنها با دکتر روحانی رئیس جمهور و محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اشاره داشت و افزود: در جهت تامین علوفه، واکسن، آب و بهداشت مناطق مزبور اقداماتی صورت گرفته و در تلاش برای رفع این مشکلات و گذر از این بحران هستیم.

ضرورت کسب مجوز حمل دام به استان های همجوار

نماینده عشایر شهرستان مهدیشهر نیز در این نشست به مشکلات پیش روی عشایر اشاره داشت و گفت: مشکلات عدیده ای که در اثر بارش کم نذورات آسمانی و خشکسالی حاصل شده و در صورت عدم حمایت مسئولان، عشایر را به نابودی خواهد کشاند.

پارسا تامین علوفه تا زمان کوچ بهاره، تضمین خرید گوشت سبک در هنگام فروش علوفه، تخصیص آب بصورت رایگان، تخصیص استقرار تیم دامپزشکی جهت واکسینه و هنگام بیماری، تجهیز ناوگان حمل و نقل، خرید تضمینی دام از طریق امور دام، گرفتن مجوزهای حمل دام به استان های همجوار، تنظیم تقویم کوچ بهاره با هماهنگی خود عشایر و ... را از مهمترین خواسته های عشایر برشمرد و خواستار پاسخگویی مسئولان و اقدام در جهت رفع آن با توجه و تاکید به کمبود زمان شد.

کد خبر 2252934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha