به گزارش خبرنگار مهر، از دیدگاه علمی تراکم بسیار ماهیان در تشت و آکواریوم، حمل و نقل نادرست و روش نادرست نگهداری موجب بیماریهایی می شود که قابل انتقال به انسان ها است. البته باید به این نکته هم توجه کنیم که باکتری مایکوباکتریوم (سل پوستی) در اثر تماس انسان با ماهی قرمز رخ می دهد و می تواند باعث بیماری پوستی و اگزمای حاد در انسان نیز شود.
البته بد نیست که بدانیم رهاسازی این ماهیان در طبیعت موجب تغییر اکوسیستم می شود که این امر عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت.
مردم از رهاسازی ماهیان قرمز در طبیعت اجتناب کنند
معاون محیط طبیعت حفاظت زیست استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن درخواست از مردم برای تلاش در راستای حفظ ماهیان قرمز تاکید کرد: مردم ماهیان قرمز عید نورز را در منابع آبی و آبهای سطحی رهاسازی نکنند.
بهرام علی ظاهری با اشاره به این مطلب که ما با هرگونه تغییر در طبیعت و اکوسیستم مخالفیم اظهار داشت: رهاسازی ماهیان قرمز موجب تغییرات اکوسیستم منطقه می شود و این مهم جبران ناپذیر است.
ماهیان قرمز تهدیدی برای گونه های بومی هستند
معاون محیط طبیعت حفاظت زیست استان سمنان با تاکید بر اینکه اگر گونه ای بومی منطقه نباشد، تهدیدی برای گونه های بومی محسوب می شود عنوان کرد: این ماهیان قرمز می توانند بیماریهایی را برای ماهیان بومی استان به وجود آورند.
ظاهری با اشاره به این مطلب که هرساله برای جلوگیری از به وجود آمدن معضلات با همکاری شهرداری و دامپزشکی محل های مناسبی برای جمع آوری ماهیان قرمز عید نوروز اعلام می شود گفت: مردم می توانند این ماهیان را به شهرداری تحویل دهند.
وی ضمن بیان اینکه شهرداری این ماهی ها را در استخر مناسبی نگهداری می کند، عنوان کرد: با این کار می توان از ورود این ماهی ها به داخل طبیعت جلوگیری کرد.
معاون محیط طبیعت حفاظت زیست استان سمنان افزود: البته خیلی از افراد ماهی های عید نوروز را در آکواریم خانه خود نگهداری می کنند.
ماهی شب عید را از مراکز مجاز و تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه کنید
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان سمنان نیز در این گفتگو با بیان مشخصات ماهی قرمز سالم، توصیه هایی برای نگهداری ماهی قرمز ارائه کرد.
علی جاوید پور با بیان اینکه ماهی قرمز شب عید شادی و آرامش و زیبایی سفره هفت سین را دو چندان می کند افزود: اما مردم توجه داشته باشند که این آبزی زیبا را باید از مراکز مجاز و تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه کنند.
وی تحرک مناسب، پولک های سالم و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم و…، باله های شنای قائم، دم کشیده، تحرک لازم فاقد هرگونه برآمدگی در بدن، چشم های فاقد بیرون زدگی و یا تورفتگی را از مهمترین علائم ماهی سالم بر شمرد و از مردم خواست به نکاتی شامل "جلوگیری از دست زدن کودکان، افراد حساس دارای سابقه آلرژی و شستن دستها پس از تماس با ماهی توجه کنند.
گشادی دهانه ظرف نگهداری ماهی مهمتر از حجم آن است
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان سمنان همچنین داشتن ظرف مناسب برای نگهداری ماهی را ضروری دانست و اظهار داشت: گشادی دهانه ظرف مهمتر از حجم آن است.
جاویدپور به نبود ایجاد استرس، نگهداری در دمای مناسب (20 درجه سانتی گراد)، تغذیه مناسب، فاقد کلربودن آب مورد استفاده و به موقع تعویض شدن آب را برای نگهداری ماهی بسیار ضروری دانست و گفت: برای تعویض آب ماهی، باید آب را از 48 تا 72 ساعت قبل در یک ظرف دهانه گشاد نگهداری شود تا کلر آن از بین برود.
وی در خاتمه افزود: از هرگونه تغییرات دمای آب ماهی باید خودداری کرد و در صورت مشاهده تغییر در ظاهر و رفتار ماهی با دکتر دامپزشک مشورت شود.
نکته قابل توجه و نگران کننده اینجاست که حجم قابل ملاحظه ای از آبزیان خصوصا ماهیان قرمز در این ایام نابود می شوند که اگر هر خانواده بتواند شرایط لازم را برای حفظ این جاندار فراهم سازد این امکان وجود دارد که این ماهی ها در ایام نوروز سالهای بعد نیز مورد استفاده قرار گیرند.
نباید به ماهی در هفته بیش از دو بار خوراک داد و هر بار به اندازهای غذا در ظرف ماهی ریخته شود که در مدت یک دقیقه توسط ماهیان خورده شود، زیرا غذای بیش از حد در ظرف ماهی باعث ایجاد مواد آلی مانند آمونیاک، سولفید هیدروژن شده که باعث مرگ ماهی میشود و در صورت رعایت این موارد عمر هر ماهی به 15 تا 20 سال هم میرسد.
..................................
گزارش از اعظم سالار
نظر شما